22.6.20

Μακρόν: "Η Τουρκία παίζει επικίνδυνο παιχνίδι στη Λιβύη"

Νέο ηχηρό μήνυμα στην Άγκυρα έστειλε ο Γάλλος πρόεδρος, προειδοποιώντας την Τουρκία με "σκληρή παρέμβαση" για τη Λιβύη και αναγνωρίζοντας τη νομιμότητα των αιγυπτιακών θέσεων κατά της τουρκικής εμπλοκής στη Βόρειο Αφρική.
«Η θέση μας θα είναι εξαιρετικά σκληρή απέναντι στο ρόλη της Τουρκίας στη Λιβύη, και οι ανησυχίες της Αιγύπτου σχετικά με την τουρκική εισβολή είναι πλήρως αποδεκτές», δήλωσε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος της Γαλλίας.
Ο Γάλλος πρόεδρος επέκρινε την Αγκυρα για τη στήριξή της στην κυβέρνηση της Τρίπολης λέγοντας ότι παίζει επικίνδυνα παιχνίδια στη Λιβύη, τα οποία αντίκεινται σε όλα όσα έχουν διεθνώς συμφωνηθεί, όπως μεταδίδει το Reuters.
«Είχα ήδη την ευκαιρία να πω πολύ καθαρά στον Πρόεδρο Ερντογάν ότι θεωρώ πως η Τουρκία παίζει σήμερα ένα επικίνδυνο παιγνίδι στη Λιβύη που αντιβαίνει σε όλες τις δεσμεύσεις της στη διάσκεψη του Βερολίνου», τόνισε ο Εμανουέλ Μακρόν, γνωστοποιώντας ότι συνομίλησε νωρίτερα με τον Ντόναλντ Τραμπ για την κρίση στη Λιβύη.
Η Τουρκία στηρίζει τη διεθνώς αναγνωρισμένη Κυβέρνηση Εθνικής Συμφωνίας της Λιβύης (ΚΕΣ), η οποία αντέστρεψε μια επίθεση 14 μηνών στην πρωτεύουσα Τρίπολη από τον Λιβυκό Εθνικό Στρατό (ΛΕΣ) του Χαλίφα Χαφτάρ, ο οποίος υποστηρίζεται από τη Ρωσία, τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα και την Αίγυπτο.

BREAKING | President of : Our position will be extremely harsh towards 's role in , and 's concerns about the Turkish incursion there are legitimate. (Statements to reporters)

View image on Twitter

See صحيفة المرصد الليبية's other Tweets

BREAKING | The : and emphasized that military escalation on all sides must stop immediately to prevent the conflict in from becoming more dangerous and difficult.

View image on Twitter

See صحيفة المرصد الليبية's other Tweets

https://www.pentapostagma.gr/