24.6.20

Οι Ισραηλινοί αποκαθηλώνουν τουρκικά σύμβολα στην Ανατολική Ιερουσαλήμ

Αδυσώπητος ''πόλεμος'' έχει προκύψει ανάμεσα σε Ισραηλινούς και Τούρκους για την πρωτοκαθεδρία στην Α.Μεσόγειο ενόψει ενεργειακών σχεδίων, προκαλώντας αναταράξεις σε ολόκληρη την ευρύτερη περιοχή και το Αιγαίο φυσικά. 
Ο Νετανιάχου είναι έτοιμος για όλα και ''κόβει'' τον τσαμπουκά του Ερντογάν. Ο Τούρκος Πρόεδρος έχει ''πατήσει'' πόδι στην Α. Ιερουσαλήμ και σε συνεργασία με τους Παλαιστινίους προσπαθεί να δημιουργήσει αποσταθεροποίηση στο Ισραήλ. 
Η Τουρκία χρηματοδοτεί τρομοκρατικές ομάδες, κατασκευάζει μνημεία και τάφους ενώ τους υπόσχεται μέχρι και... ΑΟΖ. Δεν ήταν τυχαίες οι δηλώσεις του πρέσβη της Παλαιστίνης στην Άγκυρα, άσχετα εάν μετά προσπάθησαν να ανακατασκευάσουν όσα είπαν!  

Ξεκίνησε η σύγκρουση  


Πριν λίγο, οι ισραηλινές Αρχές κατέστρεψαν μία πλάκα η οποία είχε πάνω την τουρκική σημαία και η οποία είχε τοποθετηθεί σε νεκροταφείο στην Ανατολική Ιερουσαλήμ. 
Η Άγκυρα είχε ανακατασκευάσει το συγκεκριμένο νεκροταφείο, θέλοντας να δείξει εντός Ισραήλ ότι μπορεί να κάνει ότι θέλει και όπου θέλει. 
Με εντολή Νετανιάχου όμως, Ισραηλινοί αστυνομικοί διέλυσαν την τουρκική σημαία, στέλνοντάς ταυτόχρονα ένα ηχηρό μήνυμα στον Ερντογάν. 
Σίγουρα θα υπάρχει αντίδραση από την Τουρκία και αναμένουμε με ενδιαφέρον τις εξελίξεις! 


Israeli authorities destroy a plate that has been placed by Turkey after a restoration project at a cemetery in East Jerusalem.

The plate was hung to explain the Turkish contribution and the job that had been done

Via @fatiher99

251 people are talking about this

İsrail Doğu Kudüs’te bir mezarlıkta bulunan ve üzerinde Türk bayrağı da olan levhaya tahammül edemedi. Levha yıllar önce @Tika_Turkey tarafından restore edilen Mezarlıkta tanıtım amaçlı asılmıştı.

435 people are talking about this

https://www.pentapostagma.gr/