27.6.20

“Βρώμικο” σχέδιο από τους Τούρκους: ''Θέλουμε τις περιουσίες μας σε Κρήτη, Δωδεκάνησα & Δ.Θράκη!''

Πάνω από 100 τουρκικές ΜΚΟ (πλήρως ελεγχόμενες από το ΑΚΡ) ξεκίνησαν δικαστική κινητοποίηση για την επιστροφή “τουρκικών περιουσιών”, που ανήκαν σε Τούρκους λένε, οι οποίοι ζούσαν στα Δωδεκάνησα, ειδικά σε Κω, Ρόδο, την Δυτική Θράκη και στην Κρήτη την κυριότητα της οποίας θέλουν να αμφισβητήσουν.

Οι Τούρκοι κινούνται έχοντας προφανώς μπόλικη κυβερνητική υποστήριξη, απαιτώντας την επιστροφή των περιουσιών τους, τις οποίες κατά τους ίδιους κατέχουν σήμερα “παράνομα” οι Έλληνες που ζουν σε αυτά τα εδάφη.
Επικαλούνται, μάλιστα, και τίτλους που ανήκαν σε Τούρκους σύμφωνα με τα οθωμανικά αρχεία. Το θέμα αφορά ακίνητα σε αυτά τα νησιά τα οποία απαλλοτριώθηκαν μετά την περίοδο την Συνθήκη της Λωζάνης.
Το θέμα θα μεταφερθεί μέσω των τουρκικών ενώσεων στα Ηνωμένα Έθνη, την ΕΕ, τον ΟΑΣΕ και το ΕΔΑΔ.
Σύμφωνα με την εφημερίδα Sabah, ο πρόεδρος της Ένωσης Τούρκων Παγκόσμιας Αλληλεγγύης, Khalid Kanak δήλωσε ως εξής: "Όταν το ναυτικό μας θα μεταβεί στα νότια της Κρήτης μαζί με τα αεροσκάφη και τα UAV μας, θα ήταν δύσκολο σε εμάς να απαιτήσουμε την γη που κατασχέθηκε στο νησί αυτό.
Οι Τούρκοι πολίτες απομακρύνθηκαν όταν η Κρήτη ήταν τουρκική γη στο παρελθόν και οι περισσότεροι από αυτούς καταστράφηκαν οικονομικά. Εμείς κινούμαστε για να λάβουμε τα νόμιμα δικαιώματα μας. Εάν κάποιο έθνος υπέστη “γενοκτονία” μέσω της υφαρπαγής της γης αυτό ήταν το Οθωμανικό έθνος δηλαδή το τουρκικό έθνος, και αυτό συνέβη παντού στα Βαλκάνια”, τόνισε ο ίδιος.
Ο Τούρκος αξιωματούχος τόνισε ότι αγωγές δεν θα περιοριστούν στην Κρήτη, αλλά θα συνεχιστούν στη Ρόδο, την Κύπρο, την Κω,τη Μοσούλη-Κιρκούκ, τη Βουλγαρία, τη Δυτική Θράκη, την Κριμαία και τη Λιβύη.
Ο αντιπρύτανης του Πανεπιστημίου της Κωνσταντινούπολης Δρ. İlyas Topsakal, τόνισε ότι πολλοί ακαδημαϊκοί θα υποστηρίξουν αυτήν τη διαδικασία.
Μιλάμε για το άκρων άωτον της αλαζονείας εμποτισμένης με ισλαμικό νεο-Οθωμανικό εθνικισμό από μια Τουρκία που ζητάει τα ρέστα όχι μόνο από την Ελλάδα, αλλά και από την Βουλγαρία και άλλες βαλκανικές χώρες που σήμερα της τείνουν “χείρα φιλίας”.
Υπενθυμίζουμε ότι οι Τούρκοι οι οποίοι μας κουνάνε σήμερα το δάκτυλο, αφού κατάσχεσαν με βιαιοπραγίες και γενοκτονία τις τεράστιες περιουσίες των Ελλήνων του Πόντου 1919 και άλλων περιοχών της ελληνικής Μικράς Ασίας, υφάρπαξαν 1955 και 1965 και τις περισσότερες περιουσίες των Ελλήνων της Κων/πολης.
Το πογκρόμ στην πόλη αυτή στοίχισε την ζωή σε εκατοντάδες Έλληνες, ενώ απαλλοτριώθηκαν οι περιουσίες χιλιάδων Ελλήνων με διάφορους τουρκικούς νόμους-φαντάσματα.
Υπενθυμίζουμε επίσης ότι σύμφωνα με τους σοφούς αρχαίους προγόνους μας ότι η ύβρης ακολουθείται σχεδόν πάντα από την Νέμεση και αυτό οφείλουν να το γνωρίζουν οι σημερινοί "γείτονες" που δηλώνουν αυτά που δηλώνουν.
Μια χώρα σαν την σημερινή Τουρκία προσπαθεί να εκμεταλλευθεί την δυτική νομολογία και τους θεσμούς, για να υφαρπάξει εδάφη που κατείχε παράνομα εδώ και εκατοντάδες χρόνια.   
Παραθέτουμε κάποιες από τις ΜΚΟ που στηρίζουν τα προκλητικά αυτά αιτήματα:        
Ένωση Τούρκων Μπούρσα  World Ahıska Turks.
 Διεθνής Ένωση Βοήθειας του Αφγανιστάν.
Βαλκανική ένωση Eyüp Sultan.
Σύνδεσμος Αλληλεγγύης του Αφγανιστάν.
Ένωση Δυτικής ΘράκηςÜsküdar.
Σύνδεσμος Πολιτισμού και Αλληλεγγύης των Βαλκανίων Sultanbeyli.
Ένωσης Γιουρούκων και Τουρκμένων της Κωνσταντινούπολης.  
Ένωση βοήθειας μουσουλμάνων Βαλκανίων.
Συριακή Ομοσπονδία Τουρκμένων.
Σύνδεσμος Αλληλεγγύης Τούρκων της Ρόδου.
Ερευνητικός Σύλλογος Καυκάσιων.
Ένωση Kıraç Thrace Rumeliler.
Βαλκανική Ένωση Μεταναστών.
Πολιτιστικός Σύλλογος Τούρκων Κύπρου.
Σύνδεσμός Zeytinburnu Δυτικής Θράκης.
 
Εκτιμάται όμως ότι όλα αυτά ενδεχομένως να αφορούν και παιχνίδια των Τούρκων σε μια εφ’όλης της ύλης διαπραγμάτευση με την Ελλάδα στο Αιγαίο, την οποία επιθυμεί διακαώς η Άγκυρα, για να θέσει μια μεγάλη γκάμα θεμάτων στο τραπέζι, κάτι όμως που πρέπει να κάνουμε και εμείς ως χώρα από τώρα χωρίς βέβαια να καθίσουμε σε κανένα τραπέζι διαπραγματεύσεων.
 pentapostagma