9.6.20

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ: ΑΟΖ... Χανίων! - Στην δυτική Κρήτη αρχίζει και τελειώνει η ΑΟΖ Ελλάδας & Ιταλίας που συμφώνησαν

Το υπουργείο Εξωτερικών δεν έχει δώσει ακόμα στη δημοσιότητα τις συντεταγμένες αλλά ούτε και χάρτες της ΑΟΖ Ελλάδας-Ιταλίας με αποτέλεσμα να προκύπτουν σημαντικά ερωτήματα σχετικά με την έκταση της. 
Σύμφωνα με πληροφορίες ελληνική ΑΟΖ που συμφωνήθηκε με την Ιταλία δεν επεκτείνεται νότια της Κρήτης αλλά παραμένει περίπου στο ύψος περίπου των Χανίων δηλαδή της Βόρειας Κρήτης.

Δηλαδή η ελληνική ΑΟΖ δεν προχώρησε νότια της Κρήτης προς τη Λιβύη, με αποτέλεσμα να μην έχει καμία επίπτωση στο τουρκολιβυκό σύμφωνο, παρά τις όποιες εξαγγελίας του Νίκου Δένδια περί ελληνικής «απάντησης» μέσω της ελληνοϊταλικής συμφωνίας. 
Υπενθυμίζουμε πως ο υπουργός Εξωτερικών δήλωσε σήμερα πως « Η οριοθέτηση θαλασσίων ζωνών επιτυγχάνεται σύμφωνα με το Διεθνές Δίκαιο, με έγκυρες συμφωνίες. Όχι με ανυπόστατες συμφωνίες, όπως η συμφωνία Τουρκίας-Sarraj. Και βέβαια, όχι με μονομερείς καταθέσεις συντεταγμένων».
Οι συντεταγμένες της ΑΟΖ που συμφωνήθηκαν με την Ιταλία, όπως βλέπουμε δεν προχωρούν στο νότιο τμήμα της ελληνικής ΑΟΖ που κανονικά θα έπρεπε να συναντά πολλά μίλια νοτιοδυτικότερα και να δημιουργεί ένα τριεθνές Ελλάδας, Ιταλίας, Λιβύης.


Ο χάρτης που δείχνει την ΑΟΖ Ελλάδας-Ιταλίας όπως θα έπρεπε να είναι.