1.6.20

Οι Κούρδοι καίνε την Πόλη:Δεκάδες σαμποτάζ στην Τουρκία τον Μάϊο

Η οργάνωση των Κούρδων ανταρτών  «Παιδιά της Φωτιάς» δημοσίευσε μια ανακοίνωση με την οποία περιγράφει τις ενέργειες που πραγματοποίησε η οργάνωση στην Κωνσταντινούπολη πριν από δύο ημέρες.
Σύμφωνα με την ανακοίνωση, οι Κούρδοι έβαλαν φωτιά σε εργοστάσιο κλωστοϋφαντουργίας στην περιοχή Esenyurt της Κωνσταντινούπολης στις 4 Μαΐου. Η πυρκαγιά προκάλεσε τεράστια υλική ζημιά και άφησε το εργοστάσιο άχρηστο (Βίντεο).
Η κουρδική αντάρτικη ομάδα ανακοίνωσε την δράση της με την πρόκληση σαμποτάζ τον μήνα Μάΐο με στόχο εγκαταστάσεις που ανήκουν στο τουρκικό καθεστώς.
Σύμφωνα με πληροφορίες, πραγματοποιήθηκαν τουλάχιστον 40 σαμποτάζ με πρόκληση πυρκαγιάς, συμπεριλαμβανομένων 14 εργοστασίων που καταστράφηκαν ολοκληρωτικά.
Η ίδια οργάνωση υποσχέθηκε “λαμπερές νύκτες” σε πολλές τουρκικές πόλεις συμπεριλαμβανομένης φυσικά και της Κωνσταντινούπολης. Αυτό αφορά το “καλό σενάριο” διότι οι Κούρδοι σύμφωνα με Τούρκο αξιωματούχο ετοιμάζουν άλλα κόλπα.

: The guerilla group "The Children of Fire Initiative" announced its May balance sheet of sabotage actions targeting facilities belonging to the Turkish regime. According to the group, at least 40 sabotage actions were carried, including 14 factories completly destroyed.

View image on Twitter

See Rojava Network's other Tweets
“Οι πληροφορίες μας αναφέρουν την ύπαρξη δεκάδων εκρηκτικών «φορτωμένων» σε μίνι drones τα οποία θα χτυπήσουν συντονισμένα εντός τουρκικών πόλεων, προκαλώντας καταστροφή.
Μην εκπλαγείτε εάν ακούσετε την παρουσία UAV και STI που κατασκευάζονται σε εργαστήρια στο βόρειο Ιράκ ή τη Συρία πρόσφατα.
Το PKK, επίσης ετοιμάζει εντός πόλεων και μαζικές κινητοποιήσεις με οδοφράγματα, κάτι που αποτελεί ένα νέο σύνολο τακτικών και στρατηγικών. Οι στόχοι προτεραιότητας όμως για την οργάνωση παραμένουν οι ίδιοι, όλες οι μεγάλες πόλεις, και ιδιαίτερα η Κωνσταντινούπολη.
Το PKK, έχει τοποθετήσει πυρήνες σε όλες τις τουρκικές πόλεις, έχει επιλέξει ανθρώπους με δυνατότητες εντυπωσιακής δράσης που μπορούν εύκολα να εισέλθουν και να εξαφανιστούν οπουδήποτε και οι οποίοι δεν έχουν φάκελο που να τους συνδέει με την οργάνωση, ενώ δεν έχουν διαπράξει οποιοδήποτε έγκλημα.   
Αυτοί οι πυρήνες εκπαιδεύτηκαν σε ζητήματα πληροφοριών, αντίσταση κατά των αρχών, διαφυγή, καθώς και σε σαμποτάζ, δολοφονίες και βομβιστικές επιθέσεις.
Από την άλλη πλευρά στις πόλεις μας, όλοι οι απολυμένοι Τούρκοι μέλη της FETÖ, οι οποίοι υπηρετούσαν πριν σε στρατό ή αστυνομία, τους δίνουν μεγάλη υποστήριξη. Είναι δυνατόν να δούμε πλήθη να προκαλούν μαζικές εξεγέρσεις, ενώ μέχρι τώρα υπάρχει απόλυτη πειθαρχία και εμπιστευτικότητα μεταξύ των πυρήνων της οργάνωσης», καταλήγει ο πρώην διευθυντής της ειδικής υπηρεσίας ασφαλείας TEM, Murat Dincer σε πρόσφατες δηλώσεις του.
Σε μια τέτοια περίπτωση και με δεδομένη τη δυσαρέσκεια του τουρκικού λαού για τον Ερντογάν και το διεφθαρμένο καθεστώς του, πιθανόν με αφορμή κάποιο “τυχαίο” γεγονός, να δούμε σκηνές όπως αυτές που παρακολουθούμε τις τελευταίες ημέρες στις ΗΠΑ κατά του Τραμπ με αφορμή τη στυγνή δολοφονία έγχρωμου Αμερικανού πολίτη.
Άλλωστε το ΑΚΡ δεν σκοπεύει να αφήσει την εξουσία του σε μελλοντικές εκλογές στην Τουρκία στον νυν δήμαρχο της Κων/πολης Εκρέμ Ιμάμογλου με ήρεμο τρόπο, αφού είναι γνωστό ότι έχει εξοπλίσει τους χιλιάδες οπαδούς του με αυτόματα όπλα.
https://www.pentapostagma.gr/