25.6.20

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ-ΗΜΙΜΕΤΡΑ:Συνελήφθη 42χρονος ημεδαπός για παράνομη μεταφορά αλλοδαπών με επιβατικό όχημα



Στη σύλληψη ατόμου, που...ενέχεται σε παράνομη μεταφορά αλλοδαπών προχώρησαν αστυνομικοί του Τμήματος Διαχείρισης Μετανάστευσης της Διεύθυνσης Αλλοδαπών Θεσσαλονίκης.

Πρόκειται για 42χρονο ημεδαπό, σε βάρος του οποίου, καθώς και συνεργού του  (συνοδηγό στο όχημα) που αναζητείται, σχηματίστηκε δικογραφία για μεταφορά παράτυπων μεταναστών, Συμμορία, Αντίσταση και Απείθεια. 


Ειδικότερα, βραδινές ώρες χθες (25-06-2020), εντοπίστηκε στην παλαιά εθνική οδό Καβάλας – Θεσσαλονίκης (ύψος Αμφίπολης) Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο με οδηγό τον προαναφερόμενο, ο οποίος παρά το σήμα στάθμευσης που του έγινε, δεν συμμορφώθηκε και ανέπτυξε ταχύτητα προκειμένου να αποφύγει τον αστυνομικό έλεγχο. Κινούμενος σε αγροτικό δρόμο έχασε τον έλεγχο του οχήματος με αποτέλεσμα αυτό να εκτραπεί, να προσκρούσει σε βράχο και να ακινητοποιηθεί. Ο 42χρονος προσπάθησε να διαφύγει πεζός πλην όμως ακινητοποιήθηκε και συνελήφθη παρά τη σθεναρή αντίσταση που προέβαλε.

Σε έλεγχο που πραγματοποιήθηκε στο εν λόγω όχημα, διαπιστώθηκε η παράνομη μεταφορά επτά (7) αλλοδαπών, εκ των οποίων οι τρεις ανήλικοι, που  στερούνταν των απαραιτήτων νομιμοποιητικών εγγράφων για την παραμονή τους στην ελληνική επικράτεια.

Κατασχέθηκε το όχημα μεταφοράς καθώς και δύο συσκευές κινητής τηλεφωνίας που χρησιμοποιούσε ο 42χρονος για τις συνεννοήσεις του.

Ο συλληφθείς, με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος του θα οδηγηθεί στον  αρμόδιο Εισαγγελέα.

Οι λαθρομετανάστες τι θα γίνουν;
Σύμφωνα με δημοσιογραφικές πληροφορίες, Θα πάνε στο τμήμα για ...εξακρίβωση, θα αφεθούν ελεύθεροι, μετά θα πάνε στο δήθεν "Mini-market" στην οδό Μοναστηρίου 89, θα στεγασθούν εκεί (στο παράνομο υπνωτήριο) θα φάνε στο παράνομο εστιατόριο που λειτουργεί στον ίδιο χώρο και όταν έλθει η σειρά τους θα φορέσουν τα σακίδιά τους και θα περιμένουν στο σημείο για να διακινηθούν από εκεί με φροντίδα του "mini market" προς διάφορα σημεία!
Αυτά τα γνωρίζει η αστυνομία αλλά δεν κάνει τίποτα, παρά τις διαμαρτυρίες των περιοίκων για το συνωστισμό των αλλοδαπών και για την αναδυομένη δυσοσμία από τα αηδιαστικά φαγητά που τους μαγειρεύουν ΠΑΡΑΝΟΜΑ εκεί.
Ο νόμος προβλέπει αφαίρεση -της όποιας αδείας έχει το mini market και σφράγιση.
Το ερώτημα είναι ποιος θα εφαρμόσει το νόμο!
Θα πρέπει- όπως υποχρεούται η αστυνομία μαζί με υπάλληλο της Δ/νσεως Υγιεινής να ενεργήσει αιφνιδιαστικό έλεγχο στο κατάστημα (σε όλους τους χώρους και να σφραγίσει οριστικά το κατάστημα αφαιρώντας την άδειά του η οποία ΔΕΝ ΤΟΥ ΕΠΙΤΡΕΠΕΙ ούτε διατήρηση υπνωτηρίου ούτε μαγείρευμα ούτε εστίαση πελατών.
Η όλη ιστορία παραπέμπει σε παράβαση καθήκοντος σε καταγγελία της οποίας προσανατολίζονται οι περίοικοι.