12.6.20

'Πάγωσε'' η Ιωάννα όταν έμαθε ποιος της έριξε το βιτριόλι - ''Βόμβα'' από συγγενή της 35χρονης

Ένα 24ωρο συμπληρώνεται από τη στιγμή που οι αστυνομικοί βρέθηκαν στο σπίτι της 35χρονης γυναίκας στου Ζωγράφου, για να την προσαγάγουν ως βασική ύποπτη για την επίθεση με βιτριόλι σε βάρος της άτυχης 34χρονης Ιωάννας, στο πρωί της 20ης Μαΐου στην Καλλιθέα.

Από τότε, η 35χρονη από βασική ύποπτη έγινε κατηγορούμενη. Και μάλιστα αντιμετωπίζει βαριά κατηγορία:
απόπειρα ανθρωποκτονίας με πρόθεση σε ήρεμη ψυχική κατάσταση. Η νεαρή γυναίκα αρνείται τα πάντα. Δεν έχω καμία σχέση, διαμηνύει μέσω του συνηγόρου της, Σάκη Κεχαγιόγλου. Ωστόσο, οι πληροφορίες από την αστυνομία αναφέρουν πως εκτός από την περούκα και την καμπαρντίνα που φέρεται να φορούσε την ημέρα της επίθεσης, έχει εντοπιστεί και ένα σακίδιο μέσα στο οποίο δεν αποκλείεται να είχε το θερμός με το βιτριόλι. 

Ξέρει τα πάντα η Ιωάννα 

Το ποια είναι η γυναίκα που έχει συλληφθεί και κατηγορείται πως της επιτέθηκε με το βιτριόλι γνωρίζει πλέον και η 34χρονη Ιωάννα. Το αποκάλυψε ο δικηγόρος της, Απόστολος Λύτρας μιλώντας το πρωί της Παρασκευής (12.06.2020) στην εκπομπή Καλημέρα Ελλάδα του ΑΝΤ1.
Αρχικά, ο Απ. Λύτρας δεν είχε αποκαλύψει στην 34χρονη, η οποία εξακολουθεί να είναι στο νοσοκομείο, πως είχε γίνει προσαγωγή για την υπόθεση. Όταν όμως η προσαγωγή μετατράπηκε σε σύλληψη, τότε την ενημέρωσε. Και το θύμα της σοκαριστικής επίθεσης δεν μπορούσε να πιστέψει την εξέλιξη.
«Πάγωσε όταν της είπε το όνομα» αποκάλυψε ο δικηγόρος της 34χρονης Ιωάννας, σημειώνοντας πως το θύμα έχει συναντήσει την κατηγορούμενη πέντε ή έξι φορές σε κοινωνικές εκδηλώσεις, πως γνωρίζονταν μεν αλλά δεν είχαν ουσιαστικά επαφές. Μάλιστα, η Ιωάννα, είπε ο Απόστολος Λύτρας, δεν είχε καν αναφέρει τη συγκεκριμένη γυναίκα ούτε ως πιθανή ύποπτη στις λιγοστές επαφές που είχε με τους αστυνομικούς. 
Ακόμη, για τον σύντροφο της 35χρονης, το αίτημα φιλίας του οποίου στην 34χρονη φέρεται να προκάλεσε τη ζήλεια της, ο Απόστολος Λύτρας είπε πως το θύμα δεν τον είχε γνωρίσει ποτέ. «Δεν τον έχει δει ποτέ στη ζωή της. Δεν ξέρει ποιος είναι. Της είχε στείλει αίτημα φιλίας στο Facebook, το δέχτηκε αλλά δεν τον έχει δει ποτέ στη ζωή της».

«Πλήρωσαν την ξαδέρφη μου για να το κάνει» Την ίδια στιγμή, συγγενής της 35χρονης, προέβη σε καταγγελία-«βόμβα», η οποία ανατρέπει τα έως τώρα δεδομένα αναφορικά με την έρευνα, τόσο για την εμπλοκή, όσο και για τα κίνητρα της προσαχθείσας για την επίθεση με το βιτριόλι.
Συγκεκριμένα, μιλώντας στο Mega, ξαδέρφη της φερόμενης ως δράστριας, είπε πως «η ξαδέρφη μου πληρώθηκε, πληρώθηκε από κάποια άλλη. Είχε κάποιο θέμα η Ιωάννα με μια άλλη και πήγε η… της έδωσε χρήματα για να πάει να της ρίξει το βιτριόλι της Ιωάννας. Ήθελε χρήματα η ξαδέρφη μου, δεν ξέρω τι έκανε, τα πήρε τα χρήματα, η άλλη έχει εξαφανιστεί τελείως και δεν ξέρω τι έχει γίνει τώρα, τι θα κάνει, τι θα πει η ξαδέρφη μου στην αστυνομία».

https://www.pentapostagma.gr/