30.6.20

ΝΕΑ ΤΑΞΗ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ, ΕΛΛΑΔΑ 2020…..

ΕΝΑΣ « Α...ΤΕΛΕΙΟΣ» ΚΟΣΜΟΣ.
ΑΥΞΗΣΗ ΕΙΣΑΓΟΜΕΝΗΣ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΣ… ΜΙΑ ΝΕΑ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΗ «ΠΑΝΔΗΜΙΑ», ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΤΩΝ ΧΡΗΣΤΩΝ ΗΘΩΝ ΚΑΙ ΕΘΙΜΩΝ, ΤΗΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΓΑΠΗΣ,ΤΗΣ ΦΙΛΑΝΘΡΩΠΙΑΣ, ΤΗΣ ΘΡΗΣΚΕΙΑΣ… 
(Τα ίδια συμβαίνουν δυστυχώς και στην Κυπριακή Δημοκρατία) 

ΚΙΝΔΥΝΕΥΕΙ Η ΕΛΛΑΣ…..ΑΛΛΑ ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΝ ΑΚΟΥΕΙ, ΔΕΝ ΒΛΕΠΕΙ, ΔΕΝ ΓΝΩΡΙΖΕΙ ΚΑΙ ΔΕΝ ΜΙΛΑ… 

 

ΤΗΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙ ΔΕΚΑΕΤΙΑ, ΑΥΞΗΣΗ ΔΟΛΟΦΟΝΙΩΝ, ΛΗΣΤΕΙΩΝ, ΑΠΑΓΩΓΗ ΠΑΙΔΙΩΝ, ΑΠΕΧΘΗ ΕΓΚΛΗΜΑΤΑ, ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΕΣ ΠΡΑΞΕΙΣ, ΠΟΡΝΟΓΡΑΦΙΑ, ΒΙΑΣΜΟΙ, ΑΠΑΤΕΣ, ΛΑΘΡΕΜΠΟΡΙΟ, ΛΑΔΩΜΑΤΑ, ΕΜΠΡΗΣΜΟΙ, ΣΥΜΒΟΛΑΙΑ ΘΑΝΑΤΟΥ,ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΕΣ ΞΕΝΗΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ ΑΠΟ ΜΠΑΧΑΛΑΚΗΔΕΣ ΑΝΤΙΕΞΟΥΣΙΑΣΤΕΣ,  κ.ά.π. 

 

Πληροφοριακά ενδεικτικά αποσπάσματα από δελτία τύπου της Ελληνικής Ασττυνομίας, εφημερίδες, περιοδικά. Έγκυρες ιστοσελίδες…..κ.ά.

 

Βεβαίως προς το παρόν είμαστε ουραγοί από πλευράς κατάταξης ανάμεσα σε πολλές Ευρωπαϊκές και Βαλκανικές χώρες και αυτονόητο είναι ότι η Ελληνική Αστυνομία είναι μια από τις καλύτερες και άρτια οργανωμένες στην Ευρώπη και Βαλκάνια, αλλά δυστυχώς το εισαγόμενο οργανωμένο έγκλημα απλώνεται πλέον πραγματικά σαν  ΓΑΓΓΡΑΙΝΑ, ΣΑΝ  ΠΑΝΔΗΜΙΑ….
ΑΠΟΣΠΑΣΜΑΤΙΚΗ ΕΡΕΥΝΑ.
Η εικόνα στο Κέντρο της Αθήνας: Η ευρύτερη περιοχή του κέντρου των Αθηνών εύλογα καταλαμβάνει την πρώτη θέση σχεδόν σε όλες τις κατηγορίες αδικημάτων, αναλογικά με τα μεγέθη του πληθυσμού που κατοικούν σε αυτό. Το πρώτο 6μηνο του 2019, στους τομείς αρμοδιότητας της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Αθηνών καταγράφονται, κατά μέσο όρο, 4 ληστείες, 57 κλοπές-διαρρήξεις, 14 κλοπές Ι.Χ., 4 υποθέσεις ναρκωτικών, το 24ωρο. Μία ανθρωποκτονία ανά 22 ημέρες, ένας βιασμός ανά 11 ημέρες, μία απάτη κάθε δύο ημέρες, μία παράβαση του νόμου περί όπλων κάθε δύο ημέρες. Συγκριτικά με το αντίστοιχο χρονικό διάστημα του 2018 παρατηρείται μείωση της τάξης του 4% στις ληστείες, 12,32% στις κλοπές οχημάτων και αύξηση 9,76% στις κλοπές-διαρρήξεις.
Σαρώνει η εγκληματικότητα παρά τις προσπάθειες περιορισμού από την Αστυνομία με συνεχείς επιχειρήσεις.
Ο «χάρτης» της εγκληματικότητας στην Αττική παρουσιάζει το τελευταίο τρίμηνο του 2020 αυξητική τάση.
Ειδικότερα, καταγράφονται 10 ληστείες, 129 κλοπές-διαρρήξεις, 37 κλοπές Ι.Χ., 9 υποθέσεις ναρκωτικών, 3 παραβάσεις του νόμου περί όπλων καταγράφονταν κατά μέσο όρο, κάθε 24ωρο, το πρώτο 6μηνο του 2019 στο λεκανοπέδιο.
Το ίδιο χρονικό διάστημα σημειωνόταν μία δολοφονία ανά 8 ημέρες και ένας βιασμός ανά 7 ημέρες.
Σύμφωνα με τον «Ελεύθερο Τύπο» το ποσοστό των εξιχνιάσεων κυμαίνεται κατά μέσο όρο σε 40%, με μεγαλύτερο στις υποθέσεις ναρκωτικών σε ποσοστό 96,19% και στις ανθρωποκτονίες 83,72%. Ωστόσο, πολύ μικρότερα είναι τα ποσοστά εξιχνιάσεων στις ληστείες με ποσοστό 21,55% και στις κλοπές-διαρρήξεις 10,36%. Ανεξάρτητα όμως από το μέγεθος των ποσοστών εξιχνιάσεων, ιδιαίτερη σημασία έχει η πρόληψη της τέλεσης των αδικημάτων, τα οποία αρκετές φορές έχουν απλά δυσάρεστο, αιματηρό, έως και θανατηφόρο αποτέλεσμα.
Τα παραπάνω οδηγούν στην απόφαση αναθεώρηση-αναπροσαρμογή του σχεδίου αστυνόμευσης, έως τη στιγμή που αυτό θα αποδώσει καρπούς για να… βαφτιστεί, σύμφωνα με κάποιες προτάσεις, Σχέδιο ΕΣΤΙΑ

Παραεμπόριο 

Κατά το έτος 2019 διενεργήθηκαν (65.876) έλεγχοι τήρησης των διατάξεων που αφορούν το υπαίθριο εμπόριο, ενώ βεβαιώθηκαν (6.233) παραβάσεις (στέρηση άδειας πλανόδιου πωλητή, στέρηση άδειας λαϊκής αγοράς, παραβάσεις της νομοθεσίας περί λαθρεμπορίου, σημάτων κ.ά.). 
Κατασχέθηκαν (1.010.909) είδη παρεμπορίου (οινοπνευματώδη ποτά, πακέτα καπνού, ηλεκτρικές-ηλεκτρονικές συσκευές ήχου και εικόνας, είδη ένδυσης και υπόδησης, αξεσουάρ κ.λπ.) και πάνω από (350) τόνοι καπνικών προϊόντων. 

 

 

Παραρτήματα της Ιταλικής, Αλβανικής, Μεξικανικής, Ρωσικής,  Γεωργιανής μαφίας στην Αθήνα….

Επιπλέον στη χώρα μας δίνουν την τελευταία 15ετία το παρών δεκάδες μέλη της γεωργιανής μαφίας που οργανώνουν το 30%-40% από τις συνολικά 5.000 διαρρήξεις σε σπίτια και 500 ληστρικές επιδρομές επίσης σε κατοικίες που σημειώνονται στη χώρα μας.
Οι νονοί έχουν επεκταθεί μέχρι και στα ψιλικατζίδικα, ενώ νέοι παίκτες είναι οι συμμορίες παλιννοστούντων στη Βορειοδυτική Αττική και η κινέζικη μαφία στο ιστορικό κέντρο της Αθήνας….

«Οκτώ συμμορίες ελέγχουν όλη την Αττική»

                            
Οι ρωσικές συμμορίες του Κουργκάς και του Κρασνογιάρσκ, η ιταλική Sacra Corona Unita και η Ντραγκέτα, οι αυστραλιανοί Commancheros, οι μαφίες Skaljari και Kavac στην περιοχή του Κότορ στο Μαυροβούνιο, οι γεωργιανές φατρίες του Κουταΐσι και της Τυφλίδας, οι σερβικές «Τίγρεις» του Αρκάν, καθώς και το ελληνικό παράρτημα των Hells Angels είναι μόνο λίγες από τις εγκληματικές οργανώσεις που φαίνεται να δίνουν βροντερό «παρών» στην Ελλάδα.

Η αλβανική μαφία στην Ελλάδα. Απόσπασμα.

Του Γιάννη Σουλιώτη, 
Αυτό επισημαίνεται σε εμπιστευτική έκθεση της ΕΛ.ΑΣ. για τη διείσδυση της αλβανικής μαφίας στη χώρα, την οποία δημοσιεύει κατ’ αποκλειστικότητα η «Κ». Eχει ημερομηνία 25 Ιουλίου 2017 και για τα συμπεράσματά της έχουν ενημερωθεί οι ηγεσίες των υπουργείων Προστασίας του Πολίτη και Εξωτερικών. Στις σελίδες του εγγράφου παρατίθενται αδημοσίευτα αριθμητικά δεδομένα για τη συμμετοχή Αλβανών υπηκόων στη λεγόμενη «βαριά» εγκληματικότητα στη χώρα. Επιπλέον, οι συντάκτες της έκθεσης επικαλούνται ευρήματα πρόσφατων Εκθέσεων Εκτίμησης Απειλής του αρχηγείου της ΕΛ.ΑΣ. και της EUROPOL με αντικείμενο τη δράση της αλβανόφωνων εγκληματικών οργανώσεων σε εθνικό και ευρωπαϊκό επίπεδο.
«Οι εν λόγω εγκληματικές οργανώσεις στην περιοχή των Δυτικών Βαλκανίων δραστηριοποιούνται κυρίως στη διακίνηση ναρκωτικών ουσιών. Η κάνναβη καλλιεργείται στην Αλβανία και στο Κόσοβο και από εκεί διανέμεται κυρίως σε Ελλάδα και Ιταλία. Για την εισαγωγή της ηρωίνης και της κοκαΐνης, οι εν λόγω εγκληματικές οργανώσεις συνεργάζονται με αντίστοιχες από την Τουρκία και τη Λατινική Αμερική. Συχνά, για τη διευκόλυνση των δραστηριοτήτων τους, χρησιμοποιούν ιδιόκτητες, νομότυπες επιχειρηματικές δομές. Παρατηρείται επιρροή τους σε αστυνομία, τελωνεία και δημοσίους υπαλλήλους» αναφέρεται στην έκθεση.
Το ζήτημα της εισαγωγής ναρκωτικών στην Ελλάδα από την Αλβανία είχε θέσει στην πρέσβειρα της Αλβανίας στην Αθήνα Αρντιάνα Χομπντάρι, ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη Νίκος Τόσκας, σε πρόσφατη συνάντησή τους στο μέγαρο της λεωφόρου Κατεχάκη. Ο κ. Τόσκας ζήτησε την εντατικοποίηση των ελέγχων από τις αλβανικές διωκτικές αρχές προκειμένου να περιοριστεί η διακίνηση χασίς προς την Ελλάδα. Το ίδιο θέμα είχε συζητηθεί και στη συνάντηση του αρχηγού της ΕΛ.ΑΣ. Κωνσταντίνου Τσουβάλα με τον Αλβανό ομόλογό του Haki Cako, τον Νοέμβριο του 2016 στα Τίρανα.
Δημοφιλέστερη η κάνναβη
«Η κάνναβη παραμένει με διαφορά το δημοφιλέστερο ναρκωτικό στην Ε.Ε. και η Αλβανία παραμένει η κύρια πηγή της ινδικής κάνναβης που διακινείται στην Ενωση» επισημαίνεται στην πρόσφατη έκθεση της EUROPOL για το οργανωμένο έγκλημα στη Γηραιά Ηπειρο. Σύμφωνα με στοιχεία της ΕΛ.ΑΣ., το α΄ εξάμηνο του 2017 οι ελληνικές υπηρεσίες δίωξης ναρκωτικών εντόπισαν 6,8 τόνους χασίς προερχόμενους από την Αλβανία, ενώ το 2016 η κατασχεθείσα ποσότητα «φούντας» από τη γείτονα χώρα ανήλθε σε 8,4 τόνους. «Η εισαγωγή πραγματοποιείται είτε οδικώς μέσω δύσβατων περιοχών και αφύλακτων σημείων της μεθορίου, είτε μέσω επιβατών λεωφορείων, που κρύβουν στις αποσκευές τους τα ναρκωτικά, είτε μέσω των θαλασσίων συνόρων με ταχύπλοα σκάφη» αναφέρεται στην έκθεση. Τονίζεται ακόμα ότι στην Αλβανία αποθηκεύεται ηρωίνη από το Αφγανιστάν και την Τουρκία, την οποία τα μέλη της αλβανικής «μαφίας» διανέμουν στη νοτιοανατολική Ευρώπη. Ακόμα, διαπιστώνει προσπάθεια αλβανικών εγκληματικών ομάδων να αποκτήσουν απευθείας προσβάσεις στο καρτέλ της κοκαΐνης στη Λατινική Αμερική. Αυτό απέδειξε η εξάρθρωση (την 11η Ιουλίου) δικτύου διακίνησης ναρκωτικών με επικεφαλής 44χρονο Αλβανό, που εισήγαγε σημαντικές ποσότητες κοκαΐνης στην Ελλάδα απευθείας από τη Βολιβία.
Σε ό,τι αφορά τα υπόλοιπα εγκληματικά «πεδία», οι Ελληνες αξιωματικοί επισημαίνουν στο εμπιστευτικό έγγραφό τους σημαντική συμμετοχή Αλβανών σε κλοπές οχημάτων τα οποία διοχετεύονται σε Αλβανία και Κόσοβο, σε υποθέσεις trafficking γυναικών από την Αλβανία στην Ελλάδα καθώς και σε υποθέσεις ένοπλων ληστειών. «Τα μέλη των εν λόγω εγκληματικών οργανώσεων είναι στην πλειονότητά τους έμπειροι στη διάπραξη αυτού του είδους εγκλημάτων, ενώ χαρακτηριστικό τους γνώρισμα αποτελεί η χρήση βίας, η έλλειψη δισταγμού και η χρήση πυροβόλων όπλων». Τέλος, στο έγγραφο της ΕΛ.ΑΣ. γίνεται αναφορά στην ολοένα και αυξανόμενη συμμετοχή υπηκόων Αλβανίας σε ομάδες «μπράβων».ΑΛΒΑΝΙΚΟ ΜΜΕ : «Η κύρια δραστηριότητα των Αλβανών  δραστών  στην Ελλάδα είναι η διακίνηση ναρκωτικών από την Αλβανία προς την Ελλάδα και την Ιταλία. Από τον Ιανουάριο του 2016 περισσότεροι από 15,5 τόνοι χασίς κατασχέθηκαν στην ελληνική επικράτεια, εκ των οποίων 6,8 τόνοι μόνο τους τελευταίους έξι μήνες».
ΑΛΒΑΝΙΚΟ ΜΜΕ : «Ένας άλλος τομέας στον οποίο κυριαρχούν οι  αλβανικές εγκληματικές ομάδες  είναι η εμπορία ανθρώπων και η  κλοπή πολυτελών αυτοκινήτων τα οποία καταλήγουν  στην Αλβανία και το Κοσσυφοπέδιο».

Σύμφωνα με αποκαλυπτική έκθεση της ΕΛ.ΑΣ από το 2010-2015, n αλβανική μαφία διέπραξε  16.750 κλοπές και διαρρήξεις ,  3158 κλοπές οχημάτων, έκανε κουμάντο 4347 υποθέσεις διακίνησης ναρκωτικών  και 478 δολοφονίες. Εκτός από τους Έλληνες πολίτες, θύματα αυτών των εγκληματικών υποθέσεων τα τελευταία χρόνια ήταν περίπου 10 χιλιάδες Αλβανοί πολίτες που κατοικούν στην Ελλάδα. 

Η αλβανική μαφία κρατά τα κλειδιά των φυλακών του Κορυδαλλού

Κάθε πτέρυγα έχει το δικό της αφεντικό, υπαρχηγό, στρατιώτες αλλά και «µικρούς» για όλες τις δουλειές
Ναρκωτικά , Trafficking Γυναικών και όπλα  είναι οι "βρώμικες" μπίζνες της αλβανικής μαφίας στη χώρα μας που έχει ριζώσει για τα καλά.
Η ιταλική μαφία και οι Τούρκοι δουλέμποροι
Ανά διαστήματα οι ελληνικές Αρχές έχουν διαπιστώσει την παρουσία και δράση μελών της ιταλικής Καμόρα στη χώρα μας με δίκτυο λαθρεμπόρων που εισήγαν ναρκωτικά και τσιγάρα. Είχε, μάλιστα, διαπιστωθεί από τις ιταλικές Αρχές κατά το παρελθόν, πως η Ελλάδα ήταν διακομιστικό κέντρο μεταφοράς λαθραίων από τις ιταλικές ακτές στα ελληνικά παράλια και από εκεί στην Τουρκία. Είναι αξιοσημείωτο πως οι εγκληματικές ομάδες που δραστηριοποιούνται στην Ευρωπαϊκή Ένωση, ξεπερνούν τις 5.000, με την πλειοψηφία αυτών, να έχουν δράση, άλλοτε μικρότερη και άλλοτε μεγάλη, σε περισσότερες από μια χώρες. Υπολογίζεται ότι ετησίως καταγράφουν έσοδα που ξεπερνούν τα 110 δισ. ευρώ, μόνο  από τη διακίνηση ναρκωτικών και ειδών παρεμπορίου. Απροσδιόριστη, πάντως, παραμένει μέχρι στιγμής, καθώς δεν έχει καταστεί δυνατή μια τεκμηριωμένη ανάλυση των στοιχείων, που αφορά τις μαφίες που δραστηριοποιούνται στην διακίνηση παράτυπων μεταναστών και προσφύγων από τα τουρκικά παράλια και τον Έβρο, προς την Ελλάδα.
Φυτεία χασίς στο χωριό Λαζαράτι. Η Αλβανία είναι η κύρια πηγή της ινδικής κάνναβης, που διακινείται στην Ενωση, σύμφωνα με έκθεση της Europol.
«Το αλβανικό οργανωμένο έγκλημα έχει αναδειχθεί την τελευταία δεκαετία σε μία από τις κύριες απειλές για τα κράτη-μέλη της Ευρωπαϊκής Eνωσης. Παρά τις προσπάθειες που έχουν καταβληθεί σε επίπεδο Ε.Ε., η απειλή παραμένει ισχυρή. Η Ελλάδα, συνεπεία της γειτνίασής της με την Αλβανία, πλήττεται άμεσα από τις δραστηριότητες των αλβανόφωνων εγκληματικών οργανώσεων ως επακόλουθο του μεγάλου αριθμού μεταναστών που διαβιούν στη χώρα μας»
Η Ελλάδα στο έλεος της μαφίας: Ξέφραγο αμπέλι με συμμορίες σε ξεκαθάρισμα λογαριασμών….

Κάθε χρόνο η ΕΛ.ΑΣ. συλλαμβάνει στη χώρα μας 120-140 επικίνδυνους κακοποιούς, που αναζητούνται με διεθνή εντάλματα σύλληψης, όμως ο αριθμός τους στην Ελλάδα θεωρείται ότι είναι τουλάχιστον τριπλάσιος έως τετραπλάσιο

 

Το 2019 καταγράφηκε αυξημένος αριθμός μεταναστευτικών-προσφυγικών ροών με αποτέλεσμα να συλληφθούν συνολικά (123.710) αλλοδαποί για παράνομη είσοδο και παραμονή στη χώρα, από Αστυνομικές και Λιμενικές Αρχές. Σημειώνεται ότι το έτος το 2018 είχαν «συλληφθεί» (93.367) αλλοδαποί, με αποτέλεσμα να καταγράφεται ποσοστό αύξησης πάνω από 32,5 % . 
Σημειώνεται ότι οι συνολικές συλλήψεις για παράνομη είσοδο και παραμονή στη χώρα, καθώς και οι συλλήψεις για διακίνηση παράτυπων μεταναστών έχουν πραγματοποιηθεί από Αστυνομικές και Λιμενικές Αρχές. 

Ναρκωτικά

Κατασχέθηκαν, σε διάφορες αστυνομικές έρευνες, μεταξύ άλλων, μεγάλες ποσότητες ναρκωτικών ουσιών και όπλων διαφόρων τύπων, κ.λπ. Παρατίθενται ενδεικτικά τα παρακάτω: 
Κάνναβη: 11 τόνοι, 184 κιλά και 742 γραμμάρια. 
Ηρωίνη: πάνω από 388 κιλά. 
Κοκαΐνη: πάνω από 253 κιλά. 
Δενδρύλλια κάνναβης: 72.166 
Ναρκωτικά δισκία: 39.919 

 

Το 2019 διαπράχθηκαν (7.551) επιπλέον κλοπές - διαρρήξεις σε όλη την επικράτεια και συγκεκριμένα (81.734) έναντι (74.183) το 2018 . 
Συγκεκριμένα, σε επίπεδο επικράτειας, καθώς και στις πόλεις της Αθήνας και Θεσσαλονίκης όπου καταγράφεται ο κύριος όγκος των κλοπών και των διαρρήξεων, στη σύγκριση του έτους 2019 σε σχέση με το έτος 2018, καταγράφονται τα εξής : 
81.734 έναντι 74.183, στην επικράτεια 
47.832 έναντι 43.743 στην Αττική 
17.643 έναντι 13.819 στη Θεσσαλονίκη 
 Ως προς τα είδη κλοπών - διαρρήξεων που τελέστηκαν στην επικράτεια, παρατηρούνται: 
3.262 επιπλέον από ΙΧΕ αυτοκίνητα (21.769 έναντι 18.507) 
2.191 επιπλέον σε δημόσιο χώρο-μικροκλοπές (12.293 έναντι 10.102) 
1.236 επιπλέον από οικίες (22.107 έναντι 20.871) 
   926 επιπλέον σε συγκοινωνιακά μέσα ( 5.735 έναντι 4.809) 
   108 επιπλέον σε καταστήματα (7.916 έναντι 7.808) 
  105 επιπλέον αρπαγές τσαντών (906 έναντι 801) 

 

 

Το 2019 καταγράφηκαν σε όλη την επικράτεια 76 υποθέσεις ανθρωποκτονιών, από τις οποίες οι 24 έγιναν με κίνητρο τις προσωπικές διαφορές, ενώ το 2018 είχαν καταγραφεί 95 από τις οποίες οι 21 είχαν κίνητρο προσωπικές διαφορές. Επίσης διαπράχθηκαν 117 απόπειρες ανθρωποκτονίας, έναντι 124 που είχαν καταγραφεί το 2018.
Από τις αστυνομικές έρευνες, εξιχνιάστηκαν 176 περιπτώσεις τετελεσμένων ανθρωποκτονιών ή αποπειρών, δηλαδή εξιχνιάστηκε το 91,2% των υποθέσεων.

 

Επίσης το 2019, η χώρα μας διαχειρίστηκε αυξημένο αριθμό μεταναστευτικών και προσφυγικών ροών, με αποτέλεσμα να «συλληφθούν» από τις Αστυνομικές και τις Λιμενικές Αρχές, συνολικά 123.710 παράτυποι μετανάστες, έναντι 93.367 το 2018. Επιπρόσθετα συνελήφθησαν 1.533 διακινητές παράτυπων μεταναστών, ενώ το 2018 είχαν συλληφθεί 1.653.


Το 2019 συνελήφθησαν συνολικά 198.661 άτομα για αξιόποινες συμπεριφορές, από τα οποία 73.418 ενέχονται σε ανθρωποκτονίες, ληστείες, κλοπές και διαρρήξεις - Στα χέρια της Αστυνομίας και του Λιμενικού «έπεσαν» 123.710 παράτυποι μετανάστες, έναντι 93.367 το 2018 - Κατασχέθηκαν πάνω από 11 τόνοι κάνναβης και σημαντικές ποσότητες κοκαΐνης, ηρωίνης 
Από  επίσημα στατιστικά στοιχεία

 

Ας δούμε όμως την αύξηση της εγκληματικότητας όπως εμφανίζεται στα επίσημα Στατιστικά Στοιχεία Εγκληματικότητας που δημοσιεύει η Ελληνική Αστυνομία στην ιστοσελίδα της, για το 2014 και για το 2017

Πέρα από τη μείωση των δολοφονιών, κατά 26%, η υπόλοιπη εγκληματικότητα έχει αυξηθεί γεωμετρικά τη χρονική περίοδο 2014-2017.
- Συγκεκριμένα, αξιοσημείωτη είναι η κατακόρυφη αύξηση κατά 79% των βιασμών & αποπλανήσεων (που το 2014 η αστυνομία τα παρακολουθούσε μαζί προφανώς αλλά τώρα τα έχει διαχωρισμένα για κάποιο λόγο). 
- Το λαθρεμπόριο έχει εκτοξευθεί κατά 44%, και τα εγκλήματα σε σχέση με τα ναρκωτικά κατά15%.
- Οι συνολικές κλοπές και διαρρήξεις έχουν αύξηση 10,2% από 68.691 το 2014 στις 75.707 το 2017.
- Οι κλοπές τροχοφόρων εκτοξεύτηκαν κατά 36,18% από τις 24.986 το 2014, στις 34.026 το 2017.
- Οι ληστείες ανέβηκαν 12,39% από 3.800 το 2014 στις 4.271 το 2017.
Όλα λοιπόν δείχνουν την κατακόρυφη αύξηση της εγκληματικότητας από το 2014 στο 2017 και συνεχίζει αυξητικά το 2018 2019 και εκτοξεύεται αρχές του 
               2020
 Η αναλογία των αλλοδαπών δραστών στο σύνολο,  είναι πολύ μεγαλύτερη από την αναλογία των Ελλήνων δραστών στον πληθυσμό των Ελλήνων. 

Το οικονομικό κόστος της εγκληματικότητας των αλλοδαπών σε σχέση με το συνολικό κόστος της Αστυνομίας των Δικαστηρίων και των Σωφρονιστικών Υπηρεσιών έχει ανέλθει σε ένα ποσό το οποίο, για το 2001, εκτιμάται μεταξύ 354 εκατ. € και 77 εκατ. €, σε σταθερές τιμές του 1995. Τα μεγέθη αυτά αντιστοιχούν στο 33% και στο 7% του συνολικού κόστους για το 2001. Για την περίοδο 1996-2001 το κόστος της εγκληματι-κότητας των αλλοδαπών εκτιμάται μεταξύ 1317,6 (=1322,1-1,2-3,3) εκατ. € και 384 εκατ. €, τα οποία έχουν τις ίδιες αναλογίες, όπως για το 2001, στο συνολικό κόστος. 
Καθ υπολογισμό εφ όσον διπλασιάστηκε ή και τριπλασιαστηκε η εγκληματικότητα στην Ελλάδα μέχρι το 2019….απλά διπλασιάστε ή τριπλασιάστε τα νούμερα…

Σε 1.300.000 - 1.500.000 εκτιμάται ότι είναι οι νόμιμοι και παράνομοι αλλοδαποί στην Ελλάδα, σημείωσε ο υπουργός Εσωτερικών, Ευριπίδης Στυλιανίδης.

 

Απόσπασμα.

Ας πουν την αλήθεια για την εγκληματικότητα

Της Έφης Λαμπροπούλου
Η κα Έφη Λαμπροπούλου είναι Καθηγήτρια Εγκληματολογίας, Τμήμα Κοινωνιολογίας στο Πάντειο Πανεπιστήμιο.
Όμως, ένα μέρος των Ασιατών και Αφρικανών δεν ήρθαν για να εργαστούν νόμιμα ή παράνομα σε οποιαδήποτε εργασία της νόμιμης οικονομίας. Οι εργασίες που ασκούν αυτές οι ομάδες είναι συγκεκριμένες και συνδέονται με παράνομα δίκτυα. Σ' αυτές τις ομάδες πρέπει να προστεθούν και εκείνες που απαρτίζονται από πολίτες των βαλκανικών κρατών, αλλά και τα εγκληματικά δίκτυα πολιτών της πρώην ΕΣΣΔ, τα οποία δρουν ήδη από τη δεκαετία του 1990.
Παράνομοι αλλοδαποί οι οποίοι δεν είναι καταγεγραμμένοι πουθενά, χωρίς έγγραφα, ενίοτε με ψευδή στοιχεία, έχουν απόλυτη ελευθερία κινήσεων, ενώ το ελληνικό κράτος δεν έχει παρά μια θολή εικόνα για την κατάσταση, και ο μηχανισμός επιβολής του νόμου είναι αδύναμος και αθωράκιστος. Με βάση τους γνωστούς δράστες στα στοιχεία της ΕΛ.ΑΣ., τα ποσοστά των αλλοδαπών εκπροσωπούν σταθερά περίπου το 26% του συνόλου των γνωστών δραστών (ΕΛΣΤΑΤ 2000-16, 03). Θα μπορούσε, να πει κάποιος ότι το πλήθος των αλλοδαπών που βρίσκονται στην Ελλάδα τελούν συνήθως εμφανή αδικήματα, δηλ. κλοπές, σωματικές βλάβες, ληστείες, διευκολύνοντας τη σύλληψη και την καταδίκη τους. Καμία αντίρρηση. Ωστόσο, με βάση τα στοιχεία της ίδιας της ΕΛ.ΑΣ. για το 2016 και 2017, οι αλλοδαποί συλληφθέντες υπερέχουν των Ελλήνων στο λαθρεμπόριο, την παραχάραξη, την πλαστογραφία, τη σεξουαλική εκμετάλλευση και την επαιτεία, ενώ στις ληστείες, τις κλοπές και τους βιασμούς έχουν τα ίδια περίπου ποσοστά με τους ημεδαπούς.
Τα στατιστικά στοιχεία είναι μόνο ένα εργαλείο για τη μέτρηση της εγκληματικότητας. Η αξιοπιστία του εργαλείου εξαρτάται από το αίσθημα ευθύνης της αστυνομίας και του υπουργείου, καθώς και της ελευθερίας των κινήσεων τους. Ύστερα, θα πρέπει να λάβουμε υπόψιν μας και τον «σκοτεινό αριθμό», δηλ. την εγκληματικότητα που δεν καταγράφεται γιατί δεν καταγγέλλεται, όπως η εγκληματικότητα εναντίον ηλικιωμένων που γίνονται θύματα κλοπών και σωματικής βίας στον δρόμο ή στο σπίτι τους και δεν το καταγγέλλουν, όπως και η εγκληματικότητα εναντίον νεαρών ατόμων. Ο σκοτεινός αριθμός περιλαμβάνει, συν τοις άλλοις, παράνομες πράξεις μεταξύ αλλοδαπών της ίδιας εθνικότητας ή συγγενών εθνοτικών ομάδων, που δεν γίνονται γνωστές διότι λύνονται ενδοομαδικά, και μόνο σε ακραίες περιπτώσεις φθάνουν στην αστυνομία (π.χ. απαγωγή), κ.ά. Η εμφανιζόμενη λοιπόν εγκληματικότητα είναι μόνο η κορυφή του παγόβουνου και είναι δεκτική χειραγώγησης για πολιτικούς λόγους.
Δύσκολα μπορεί να υποστηρίξει κάποιος ότι υπάρχει οικογένεια που να μην έχει πέσει τουλάχιστον ένα μέλος της, τουλάχιστον μια φορά θύμα αδικήματος την τελευταία δεκαετία. Η πρόληψη και η προφύλαξη των πολιτών από το έγκλημα εκ μέρους της Πολιτείας είναι υποτυπώδης και είναι υπόθεση λίγων αστυνομικών. Η αστυνομία δεν μπορεί να αντιμετωπίσει την εγκληματικότητα αποτελεσματικά, πρώτον επειδή είναι παροπλισμένη διότι είναι δέσμια των πολιτικών επιλογών και, ενδεχομένως, επειδή κάποιες φορές δεν θέλει. Η ανοχή του πληθυσμού είναι αξιοθαύμαστη και σ' αυτήν υπολογίζουν οι κυβερνώντες.
Ας μην στρουθοκαμηλίζουν λοιπόν οι αρμόδιοι κι ας μην ψεύδονται. Ας αναγνωρίσουν τουλάχιστον το πρόβλημα κι ας μη κάνουν παρά ελάχιστα, όπως και οι προηγούμενες κυβερνήσεις. Επίσης, ας μην χρησιμοποιούν ξενόφερτα, άκαιρα και ατυχή επιχειρήματα ότι τα ΜΜΕ καλλιεργούν «ηθικούς πανικούς» (υπερβολική και ακραία αντίδραση σ' ένα πρόσωπο, ομάδα, ή κοινωνική κατάσταση που θεωρείται ότι προσβάλλει κυρίαρχες κοινωνικές αξίες), διότι δεν πείθουν κανέναν, ούτε καν το ακροατήριό τους.

Καημένοι πρόσφυγες! Διπλασιάστηκε η εγκληματικότητα με τους μετανάστες! Αλλοδαποί το 45% των συλληφθέντων – Πρώτοι στους βιασμούς! 

(Απόσπασμα ALERT)

Κάτι λιγότερο από 100.000 άνθρωποι έχουν εισέλθει παράνομα στην Ελλάδα μέσα στο 2019, αφού σύμφωνα με τα στοιχεία που αποκάλυψε ο υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη, Λευτέρης Οικονόμου, στη Βουλή, το πρώτο εννιάμηνο του 2019 (Ιανουάριος-Σεπτέμβριος) καταγράφηκαν στη χώρα συνολικά 81.492  εισελθόντες παράνομα.
Το νούμερο των αλλοδαπών που «συνελήφθησαν» από την αρχή του χρόνου έως τον Οκτώβριο για αδικήματα αρμοδιότητας της Διεύθυνσης Δημόσιας Ασφάλειας του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας ανήλθε σε 29.154, αριθμός που αυξάνει σχεδόν στο διπλάσιο την εγκληματικότητα στη χώρα, προκαλώντας έντονο προβληματισμό.
Στο πλαίσιο του κοινοβουλευτικού ελέγχου, ο υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη, Λευτέρης Οικονόμου, ενημέρωσε τους βουλευτές με τα ακριβή στοιχεία, ήτοι: οι αστυνομικές και λιμενικές υπηρεσίες προχώρησαν έως τις 31 Σεπτεμβρίου στη σύλληψη 81.492 ατόμων για παράνομη είσοδο/ παραμονή στην χώρα, καθώς και 1.031 ατόμων (881 αλλοδαπών και 150 ημεδαπών) ως διακινητών παράνομων μεταναστών.
Βάσει των στοιχείων, που τηρούνται στο Αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ, το 10μηνο (Ιανουάριος-Οκτώβριος 2019) πραγματοποιήθηκαν 62.883 συλλήψεις, εκ των οποίων, οι 33.729 αφορούσαν σε ημεδαπούς και 29.154 σε αλλοδαπούς, οι οποίοι αν σωστές είναι οι στατιστικές αποτελούν το 10% ;, του συνολικού πληθυσμού της Ελλάδας….
Το μεγάλο πρόβλημα εντοπίζεται στους βιασμούς, όπου οι αλλοδαποί που συνελήφθησαν είναι περισσότεροι από τους Ελληνες (55 αλλοδαποί – 37 ημεδαποί). 
(Δικό μου.)
Αναλογισθείτε αν αποτελούσαν μεγαλύτερο μέρος στο σύνολο του γηγενούς πληθυσμού…. Τότε θα φορούσαμε όλοι οικογενειακά τις μεσαιωνικές ζώνες προστασίας και αγνότητας….!
                         
Οι συλληφθέντες για ανθρωποκτονία ανήλθαν σε 106 (67 ημεδαποί – 39 αλλοδαποί).
Κατά το διάστημα αυτό, οι αστυνομικές αρχές προχώρησαν σε 9.019 συλλήψεις (5.407 ημεδαποί – 3.612 αλλοδαποί) για κλοπές-διαρρήξεις και σε 1.077 συλλήψεις (656 ημεδαποί – 421 αλλοδαποί) για ληστείες. Οι συλλήψεις για κλοπές τροχοφόρων ήταν 814 (639 ημεδαποί – 175 αλλοδαποί), για το αδίκημα της εκβίασης (80 ημεδαποί – 57 αλλοδαποί) και 290 (185 ημεδαποί – 105 αλλοδαποί) για το αδίκημα της απάτης. Αναφορικά με παραβάσεις του νόμου περί Ναρκωτικών, συνελήφθησαν 13.012 άτομα (8.602 ημεδαποί – 4.410 αλλοδαποί) και 1.298 (325ημεδαποί – 973 αλλοδαποί) για παράβαση του Τελωνειακού Κώδικα.
Όπως όλα δείχνουν, το μεταναστευτικό αποτελεί το μεγάλο «αγκάθι» αυτής της κυβέρνησης, πράγμα που αποτυπώνεται και στην τελευταία δημοσκόπηση της Opinion Poll. Το ποσοστό που δηλώνει ικανοποιημένο από τη διαχείριση της κυβέρνησης ως προς το  μεταναστευτικό φτάνει μόλις στο 27.4%, ενώ το 69,2% εκφράζει αρνητική άποψη.
Στοιχεία-σοκ για το πρώτο 10μηνο του 2019
62.883 συλλήψεις για ποινικά αδικήματα
33.729 ημεδαποί – 29.154 αλλοδαποί
92 συλλήψεις για βιασμό
37 ημεδαποί – 55 αλλοδαποί
9.019 συλλήψεις για κλοπή – διάρρηξη
5.407 ημεδαποί – 3.612 αλλοδαποί
814 συλλήψεις για κλοπή τροχοφόρων
639 ημεδαποί – 175 αλλοδαποί
1.077 συλλήψεις για ληστεία
656 ημεδαποί – 421 αλλοδαποί
137 συλλήψεις για ανθρωποκτονίες
80 ημεδαποί – 57 αλλοδαποί
106 συλλήψεις για εκβίαση
67 ημεδαποί – 39 αλλοδαποί
290 συλλήψεις για απάτη
185 ημεδαποί – 105 αλλοδαποί
13.012 συλλήψεις για ναρκωτικά
8.602 ημεδαποί – 4410 αλλοδαποί
1.298 συλλήψεις για παραβάσεις του τελωνειακού κώδικα
325 ημεδαποί – 973 αλλοδαποί
Κατά το διάστημα αυτό, οι αστυνομικές αρχές προχώρησαν σε 9.019 συλλήψεις (5.407 ημεδαποί – 3.612 αλλοδαποί) για κλοπές-διαρρήξεις και σε 1.077 συλλήψεις (656 ημεδαποί – 421 αλλοδαποί) για ληστείες. Οι συλλήψεις για κλοπές τροχοφόρων ήταν 814 (639 ημεδαποί – 175 αλλοδαποί), για το αδίκημα της εκβίασης (80 ημεδαποί – 57 αλλοδαποί) και 290 (185 ημεδαποί – 105 αλλοδαποί) για το αδίκημα της απάτης. Αναφορικά με παραβάσεις του νόμου περί Ναρκωτικών, συνελήφθησαν 13.012 άτομα (8.602 ημεδαποί – 4.410 αλλοδαποί) και 1.298 (325ημεδαποί – 973 αλλοδαποί) για παράβαση του Τελωνειακού Κώδικα.
Πάντοτε κάνετε αναγωγή σε σύγκριση με την συμμετοχή των αλλοδαπών στο ποσοστό του συνόλου του πληθυσμού της Ελλάδας.  
Από αυτά τα στατιστικά στοιχεία προκύπτει ότι η αύξηση του αριθμού των αλλοδαπών δραστών αυξήθηκε εντυπωσιακά μέσα στη συγκεκριμένη χρονική περίοδο, δεδομένου ότι το σύνολο των αλλοδαπών που προέβησαν σε εγκληματικές πράξεις το 1998 ήταν 6.094 και το 2012 έφτασαν τους 20.265 αλλοδαπούς. Προκύπτει, επίσης, ότι ο μεγαλύτερος αριθμός των αλλοδαπών δραστών, την περίοδο 1998-2012, είναι αλβανικής υπηκοότητας (σσ έχουν καταγραφεί 64.939 Αλβανοί δράστες), ακολουθούν οι Ιρακινοί, που τη συγκεκριμένη χρονική περίοδο έφθασαν τους 17.351 και οι Ρουμάνοι που έφθασαν τους 15.198. Ακολουθούν Πακιστανοί και Βούλγαροι, που φθάνουν τους 14.721 και 14.720 αντίστοιχα.

Πόσον μάλλον για το 2020 και για τα επόμενα χρόνια…..
Antonis Antonas 
https://olympia.gr/



 Efenpress/Σοφία Παπανικολάου