26.5.20

Ώρα των μεγάλων αποφάσεων για την Ελλάδα: H Aθήνα παρακολουθεί τις κινήσεις της Άγκυρας


Ωρα αποφάσεων για την Ελλάδα. Οι επόμενες εβδομάδες είναι ιδιαίτερες κρίσιμες και τα μέτωπα πολλά. Η Άγκυρα θα επανέλθει στον Έβρο, στο Αιγαίο θα αυξήσει τις ροές, ενώ στην ταυτόχρονα στέλνει συνεχώς ενισχύσεις στη Λιβύη.
Η αντίδραση της χώρας μας στο ζήτημα της Λιβύης θα πρέπει να είναι σκληρή, καθώς όπως έχει αναφέρει το Πενταπόσταγμα, σκοπός και στόxoς της Άγκυρας είναι η στρατηγική περικύκλωση της Ελλάδας

Πέρα από τους υδρογονάνθρακες που θέλει να ''αρπάξει'' ο Ερντογάν από την περιοχή, επιθυμεί και την δημιουργία βάσεων κάτω από την Κρήτη. Καταλαβαίνουμε όλοι τι σημαίνει αυτό σε περίπτωση που υλοποηθεί.  
Τα μηνύματα που φτάνουν τα τελευταία 24ωρα τόσο στο Ελληνικό επιτελείο όσο και στις αρμόδιες υπηρεσίες που επεξεργάζονται κρίσιμες πληροφορίες δεν επιτρέπουν κανένα εφησυχασμό. 
Μια σειρά από δηλώσεις Τούρκων αξιωματούχων, οι εξελίξεις στον Έβρο και ο τρόπος με τον οποίο ενδέχεται να τις αξιοποιήσουν οι γείτονες , οι απειλές για επέκταση των ερευνών σε περιοχές Ελληνικής κυριαρχίας αλλά και η κορύφωση των εχθροπραξιών στη Λιβύη συνθέτουν ένα σκηνικό ιδιαίτερα ανησυχητικό.
Η Αθήνα επεξεργάζεται όλες τις πληροφορίες που φτάνουν με το Γενικό επιτελείο να έχει δώσει κατευθύνσεις για πλήρη εγρήγορση αλλά και ψύχραιμη αντίδραση σε οποιαδήποτε Τουρκική πρόκληση από τον Έβρο έως και το Καστελόριζο σε χερσαία και θαλάσσια σύνορα αλλά και στον Εθνικό Εναέριο Χώρο, αναφέρει το newpost.gr.
Ο τρόπος άλλωστε με τον οποίο αντιμετωπίστηκαν οι τελευταίες προκλήσεις στον Έβρο παρά το μπαράζ παραπληροφόρησης και fake news είναι ενδεικτικός της στάσης που θα ακολουθήσουν οι Ένοπλες Δυνάμεις.
https://www.pentapostagma.gr/