3.5.20

Τουρκική αερογέφυρα: Στέλνουν «βοήθεια» για τον κορωνοϊό επιστρέφουν με πυρομαχικά για τα πυροβόλα FIRTINA!


Σε μια αποκάλυψη που θα συζητηθεί προχώρησε η νοτιοαφρικανική ιστοσελίδα  dailymaverick. Πιο συγκεκριμένα όπως καταγγέλλει η Τουρκία χρησιμοποίησε την ιατρική βοήθεια για τον κορωνοϊό ως πρόσχημα για να μεταφέρει όπλα και πυρομαχικά από την Νότια Αφρική πίσω στην Τουρκία.

Την Πέμπτη, όπως αναφέρει το σχετικ΄ρεπορτάζ ένα μεταφορικό αεροσκάφος της τουρκικής Αεροπορίας Α400 προσγειώθηκε στο Κέηπ Τάουν μεταφέροντας βοήθεια στη χώρα για τον επιδημία του κορωνοϊού.
Ένα δεύτερο Α400 έφτασε την ίδια ημέρα ενώ ακολούθησαν ένα τρίτο και τέταρτο αεροσκάφος το Σάββατο.
Ακόμη ένα αεροσκάφος αναμενόταν σήμερα και ένα έκτο αναμένεται αύριο ή μεθαύριο.
Τα αεροσκάφη αρχικά είχε δηλωθεί ότι μετέφεραν βοήθεια στη χώρα για τον κορωνοϊό αλλά η πραγματικότητα είναι ΄’άλλη.
Σύμφωνα με την πρεσβευτή της Τουρκίας στη χώρα Elif Ülgen, τα αεροσκάφη στο  σκέλος του γυρισμού μετέφεραν πίσω στην Τουρκία «κάποιο είδος πυρομαχικών που κατασκευάζει η Rheinmetall Denel Munition (RDM.  Mόνο τα πρώτα αεροσκάφη μετέφεραν ιατρική βοήθεια. Τα αεροσκάφη παρέμειναν στο έδαφος μόνο για λίγες ώρες πριν αναχωρήσουν για την Τουρκία;.
Η πρεσβευτής ισχυρίζεται πως πρόκειται για «πυρομαχικά» τα οποία παραδόθηκαν στην βιομηχανία ΜΚΕΚ.
Και φυσικά προορίζονταν, όχι για ασκήσεις αλλά για δοκιμές αφού ο τουρκικός Στρατός προμηθεύεται τα νέο πυρομαχικά εκτεταμένου βεληνεκούς των 155 χλστ. Assegai με βεληνεκ΄λες που φτάνει έως και τα 100 χλμ. για το Α/Κ πυροβόλα του FIRTINA και κατασκευάζει η ΜΚΕΚ.
Μάλιστα η πρεσβευτής της Τουρκίας δήλωσε ακόμη ότι με πήραν από το τουρκικό υπουργείο Άμυνας και ακούγονταν απελπισμένοι γιατί το φορτίο έπρεπε να είχε παραδοθεί από το Μάρτιο αλλά λόγω του κορωνοϊού και την αναστολή πτήσεων αυτό είχε αργήσει»
Τώρα πόσο καιρό θα είναι ακόμη στη θέση της η Τουρκάλα πρεσβευτής είναι άγνωστο, αλλά είναι πολύ πιθανό και κάποιο  από αυτά τα 6 Α400 να έκανε και στάση στην Τρίπολη. .
 pronews