7.5.20

«Γαλάζια πατρίδα»: Η Αγκυρα απειλεί με casus belli αν η Ελλάδα υπερασπιστεί το Ανατολικό Αιγαίο! - Δείτε χάρτη

Βρήκε και τα κάνει....!
Η καλύτερη άμυνα είναι η επίθεση, έστω και με σφεντόνες.
Juan
Στην τουρκική λογική, που μόνο οι ίδιοι αντιλαμβάνονται, το μισό Αιγαίο ανήκει πλέον στην Τουρκία. Φροντίζουν να το υπενθυμίζουν με κάθε τρόπο πραγματοποιώντας ασκήσεις ακόμη και στο κεντρικό Αιγαίο, καθημερινές πάνω από τα ελληνικά νησιά και -σύντομα- γεωτρήσεις.

Από την πλευρά της η Ελλάδα ακολουθεί το δόγμα του να «μην εκνευρίσουμε την Τουρκία».
Ακόμη και την μεγάλη ναυτική άσκηση  «Καταιγίδα» την «έσπασε» σε τρεις μικρότερες, για να μην εκληφθεί από την Άγκυρα ως στοιχείο κλιμάκωσης.
Ο χάρτης αποκαλυπτικός δείχνει πως θεωρούν πλέον το Αιγαίο. Τα ύδατα σε όλο το ανατολικό Αιγαίο θεωρούν ότι τους ανήκουν.
Μάλιστα όπως λένε, για να προλάβουν τετελεσμένα θα πρέπει να αντιμετωπίζουν την όποια κρίση, ΕΞΩ από τα όρια της «γαλάζιας τους πατρίδας», δηλαδή θα επέμβουν στο κεντρικό Αιγαίο προκειμένου να σταματήσουν την Ελλάδα από το να ασκήσει την κυριαρχία της.
Casus belli («αιτία πολέμου»), αν δεν αποχωρήσει η Ελλάδα από το Ανατολικό Αιγαίο.
Είναι μια κατάσταση στην οποία έχουμε συρθεί, και σιγά σιγά δείχνει να παγιώνεται με την ατολμία και την ηττοπάθεια που μας διακρίνει.

🇹🇷 Mavi Vatanimiza gelebilecek tehditleri engellemek icin mevcut politikalarimizi, ilk mudahaleyi surekli Mavi Vatan sinirlarinin cok disinda yapacak sekilde guncellemeliyiz.

(Ayni yurt ici teroru engellemek icin tehditlere kaynaginda -Suriye ve Irak’ta- mudahale etmemiz gibi.)
Προβολή εικόνας στο Twitter
152 άτομα συζητούν σχετικά με αυτό