9.5.20

Λιβύη: Χτυπήθηκε το τουρκικό επιτελείο στο αεροδρόμιο Μίτιγκα


Εν τω μεταξύ ιταλική εφημερίδα ισχυρίζεται ότι η GNA ετοιμάζεται για μια νέα επίθεση στην αεροπορική βάση Al-Watiyyah κατά των δυνάμεων του LNA. Το ιταλικό πρακτορείο ειδήσεων Nova επικαλούμενο καλά  ενημερωμένες πηγές, αναφέρει ότι οι μαχητές της Κυβέρνησης Εθνικής Συμφωνίας (GNA) ετοιμάζονται για μια νέα επίθεση στην αεροπορική βάση Uqba Bin Nafeh Airbase (Al-Watiyah), μετά την αποτυχία της πρώτης τους επίθεσης την περασμένη εβδομάδα.
Οι πηγές επιβεβαίωσαν ότι οι πολιτοφυλακές του GNA με 100 οπλισμένα οχήματα έχουν ήδη φτάσει στην πόλη Al-Jumayl βόρεια του Al-Watiyah, ενώ συστήματα πυραύλων Grad και πυροβόλα Howitzers βρίσκονται στην περιοχή αυτή.
Σύμφωνα με το πρακτορείο, η επίθεση θα τεθεί υπό την αιγίδα των τουρκικών δυνάμεων και θα  έχει μια ισχυρότατη κάλυψη από αέρος με τουρκικά drone, ενώ στο έδαφος πυροβολικό και πύραυλοι εδάφους-εδάφους θα σφυροκοπήσουν από τρεις άξονες την πόλη Aqrabiyyah, η οποία οδηγεί στην περιοχή Zirir και στη συνέχεια στην κεντρική πύλη και τη μόνη είσοδο της βάσης Al-Watiyah.
Το Παρατηρητήριο για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα κατέγραψε περισσότερες ανθρώπινες απώλειες μεταξύ των Σύριων μαχητών κατά τη διάρκεια των στρατιωτικών επιχειρήσεων στη Λιβύη, όπου τουλάχιστον 7 σώματα έφτασαν στις περιοχές που ελέγχονται από τους Τούρκους από την βόρεια επαρχία του Χαλεπίου, μέρος των οποίων σκοτώθηκε στις πρόσφατες μάχες στο λιβυκό έδαφος.
Ο αριθμός των νεκρών μεταξύ των φιλο-τουρκικών φατριών λόγω των στρατιωτικών επιχειρήσεων στη Λιβύη, σύμφωνα με την επίσημη ιστοσελίδα του παρατηρητηρίου, ήταν 268  νεκροί, οι οποίοι προέρχονταν από την "Ταξιαρχία Αλ Μουτασίμ, την Ταξιαρχία του Σουλτάνου Μουράτ, την Ταξιαρχία Βόρειων Γερακιών, το σώμα  Αλ-Χαμάτ και το σώμα Σουλεϊμάν Σάχ".



Σύμφωνα με τις πηγές του παρατηρητηρίου, οι Σύριοι σκοτώθηκαν κατά τη διάρκεια συγκρούσεων στους άξονες της πόλης Salah Al-Din νότια της Τρίπολης, τον άξονα Ramla κοντά στο αεροδρόμιο της Τρίπολης, τον άξονα  Al-Hadba, εκτός από τις μάχες στην Μισράτα και άλλες περιοχές στη Λιβύη.
Το Συριακό Παρατηρητήριο για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα το οποίο παρακολουθεί τη διαδικασία μεταφοράς Σύριων  μαχητών που πραγματοποιεί η Τουρκία  στα εδάφη της Λιβύης, αναφέρει ότι οι Σύριοι δεν θέλουν πλέον να μεταβούν στο λιβυκό έδαφος. Οι πηγές του Συριακού Παρατηρητηρίου επιβεβαίωσαν ότι οι περισσότερες από τις συριακές παρατάξεις δεν έχουν πλέον την επιθυμία να στείλουν μαχητές για να πολεμήσουν στη Λιβύη, ειδικά υπό το φως των εξαιρετικά δύσκολων συνθηκών για τους μαχητές εκεί και της αποτυχίας της Τουρκίας να εκπληρώσει τις υποχρεώσεις της.
Αξίζει να σημειωθεί ότι οι φατρίες που υπάρχουν στη Λιβύη είναι αποτελούν μέρη των φατριών του «Συριακού Εθνικού Στρατού»: «Ahrar al-Sharqiya, the Eastern Army, the Army of Islam, the Legion of the Rahman, the Legion of the Levant, the Brigade of al-Mu'tasim, the Sultan Murad Bririgade, the Northern Falcon Brigade, Hamzat» και Sule.
Σύμφωνα με τα στατιστικά στοιχεία του Συριακού Παρατηρητηρίου, ο αριθμός των στρατευμάτων που έχουν φτάσει μέχρι τώρα στη Λιβυκή επικράτεια έφτασε τους 8.000 μισθοφόρους, συμπεριλαμβανομένης μιας ομάδος ξένης ομάδας, ενώ ο αριθμός των στρατολογημένων που είναι στα τουρκικά στρατόπεδα για να λάβουν εκπαίδευση ανήλθαν σε περίπου 3100.
Ο Χαφτάρ όμως το δήλωσε, Τούρκοι και Σύριοι μισθοφόροι, αποτελούν τον κύριο στόχο των δυνάμεων του που θα ασκήσουν μεγάλη σκληρότητα εναντίον τους.

قصف قوات حفتر للطائرات وخزانات الوقود ومرافق مطار معيتيقة الدولي.

View image on TwitterView image on TwitterView image on TwitterView image on Twitter

See ليبيا الخبر's other Tweets

The white smoke is from AlMouz project and the black smoke from mitiga airbase

View image on Twitter

See M.LNA's other Tweets

Occupied Mitiga airbase still under heavy bombardment more than 52 hits and counting.

15 people are talking about this


https://www.pentapostagma.gr/