5.5.20

«Θερμό» επεισόδιο βλέπει η Άγκυρα: «Η ΕΕ σχεδιάζει κάτι εναντίον μας και οι Έλληνες θα το εκμεταλλευτούν»Για επιχείρηση κατά της Τουρκίας και μάλιστα με τα χαρακτηριστικά επιχείρησης παραπλάνησης κάτι που θα εκμεταλλευτεί η Ελλάδα, κάνει λόγο ναύαρχος του τουρκικού Ναυτικού σε συνέντευξή του σε τουρκική εφημερίδα.

Ο Τούρκος ναύαρχος ανέφερε πως κάποιες «προκλητικές» ενέργειες της Ελλάδας θα τις χρησιμοποιήσουν κάποιοι για να στριμώξουν στη γωνία την χώρα του, είπε φανερά εκνευρισμένος.
Σε συνέντευξή του στην τουρκική εφημερίδα Αϊντινλίκ ο Τούρκος ναύαρχος, Τζεμ Γκιουρντενίζ, κληθείς να σχολιάσει την έναρξη της επιχείρησης IRINI της ΕΕ στην Λιβύη, ανέφερε ότι «η ΕΕ βλέπει τόσο μικρούς τους Έλληνες που χρησιμοποίησαν τη ελληνική λέξη ‘Ειρήνη’ για την επιχείρηση χαϊδεύοντας τ’ αυτιά τους με τέτοια μικρά πράγματα».

«Αλλά το όνομα δεν είναι αντικατοπτρίζει την πραγματικότητα που έχει δημιουργηθεί. Γνωρίζουμε ότι η Γαλλία, η Βρετανία, οι ΗΠΑ είχαν πάει το 2011 στη Λιβύη σαν άγρια ζώα να την κατασπαράξουν.

Τώρα χωρίς αιδώ σηκώνονται και λένε ‘ειρηνική επιχείρηση’. Δεν είναι δυνατόν να το πιστέψουμε αυτό ασφαλώς», είπε.

Υποστήριξε ακόμη πως «κάποια στιγμή με τις προκλήσεις της Ελλάδας μπορεί να θέλουν να στριμώξουν την Τουρκία σε αυτή την περιοχή και μάλιστα με ‘επιχείρηση παραπλάνησης’ (false flag)».

«Αυτός είναι ο μεγαλύτερος κίνδυνος που βλέπω εγώ.


Άλλωστε οι σχέσεις μας με την ΕΕ δεν είναι και οι καλύτερες.

Μια τέτοια κατάσταση η Ελλάδα θα την εκμεταλλευτεί», υποστήριξε.

Σε ερώτηση γιατί η κυβέρνηση Σάρατζ αντιτίθεται σε αυτή την επιχείρηση, ο Τούρκος ναύαρχος είπε ότι

«στην πραγματικότητα μπορεί να θεωρηθεί μια κίνηση ενάντια στη δημιουργία από την Τουρκία ενός γεωπολιτικού άξονα στο δυτικό άκρο της Μεσογείου» και συνέχισε:

«Η Μεσόγειος δεν αρκεί σε μια χώρα τόσο μεγάλη όσο η Τουρκία, η Τουρκία πλέον θα βγει έξω από τα σύνορα της “γαλάζιας πατρίδας”.Δεν αναφέρομαι σε επεκτατική πολιτική. Η Τουρκία θα το πράξει αυτό για να προστατεύσει τα συμφέροντά της σε μακρινά εδάφη», ανέφερε
pronews
.