19.5.20

Εντολή Αλ Σίσι για ύψιστο συναγερμό στην Αίγυπτο


Πριν λίγο σύμφωνα με ανεπιβεβαίωτες προς το παρόν πληροφορίες, η γενική διοίκηση του λιβυκού εθνικού στρατού ανακοίνωσε ότι αεροσκάφη του LNA πραγματοποίησαν σειρά αεροπορικών επιδρομών γύρω από τη βάση al-Watiyah.  Από αυτές τις επιδρομές έχουμε περίπου 30 μαχητές του GNA νεκρούς.
Η αεροπορική βάση Αλ Βατίγια “έπεσε” στα χέρια του GNA και αυτό είναι γεγονός αδιαμφισβήτητο.
Το παρασκήνιο όμως και τα κρυφά σχέδια του LNA είναι και αυτά μέρος ενός ανελέητου πολέμου στον οποίο έχουμε να δούμε πολλά επεισόδια ακόμη. Η Μόσχα δεν έχει κινηθεί, ενώ στην Αίγυπτο έχουμε ραγδαίες εξελίξεις.      
Έγινε γνωστό ότι ο πρόεδρος της Αιγύπτου Αμπντέλ Φατάχ Αλ-Σίσι έδωσε εντολή στους ανώτατους αξιωματικούς του αιγυπτιακού στρατού να είναι προετοιμασμένοι να προστατεύσουν την εθνική ασφάλεια της Αιγύπτου, ανέφερε σε έκτακτη ανακοίνωσή του ο εκπρόσωπος του Αιγύπτιου προέδρου Μπάσαμ Ράντι, σύμφωνα με εφημερίδα της Αιγύπτου.
Ο Αλ Σίσι έδωσε σαφείς οδηγίες κατά τη συνάντησή του με τον Υπουργό Άμυνας και τον Αρχηγό των Ενόπλων Δυνάμεων Μοχάμεντ Ζάκι, τον Α/ΓΕΕΔ, τον επικεφαλής του σώματος υποστήριξης και τον διοικητή της Κεντρικής Στρατιωτικής Περιοχής που γειτνιάζει με τη Λιβύη

: The general command of Libyan army announce that LNA carried out series of air raids surrounding the base al-Watiyah. GNA militants announce it have lost more than 30 militants.

See Rojava Network's other Tweets

: Libya army announce it has launched 25 missile attacks on Al-Watiya air base and claim the killing of 25 GNA militants.

See Rojava Network's other Tweets
Σύμφωνα με την ανακοίνωση του Ράντι, ο Αλ-Σίσι ενημερώθηκε κατά τη διάρκεια της συνάντησης σχετικά με τους όρους ασφαλείας της Αιγύπτου και τις προσπάθειες των Ενόπλων Δυνάμεων να ελέγξουν τα σύνορα και να εκδιώξουν τα τρομοκρατικά στοιχεία, ειδικά στο Βόρειο Σινά αλλά και τη δυτική περιοχή στα σύνορα με τη Λιβύη.

: The general command of Libyan army announce that LNA carried out series of air raids surrounding the base al-Watiyah. GNA militants announce it have lost more than 30 militants.

See Rojava Network's other Tweets
Ο πρόεδρος Σίσι εξέφρασε την εκτίμησή του για τις προσπάθειες των Ενόπλων Δυνάμεων και τις θυσίες που κάνουν για τη χώρα, δήλωσε ο Ράντι.
Υπενθυμίζουμε ότι στα σύνορα με την Λιβύη έχει μετακινηθεί εδώ και μήνες, η 15η τεθωρακισμένη αιγυπτιακή μεραρχία με όλα τα συστήματα και τα μέσα της έτοιμη για κάθε ενδεχόμενο.

Οι "οδηγίες" του Αιγυπτίου προέδρου, πρώην στρατηγού των στρατιωτικών υπηρεσιών πληροφοριών σαφώς και αναφέρονται στην εξελίξεις στην βάση Αλ Βατίγια, αλλά και στην παρουσία τουρκικών πλοίων στην Μεσόγειο.
Η Αίγυπτος έχει μεγάλη ανησυχία για τα τεκταινόμενα στην γειτονική χώρα λόγω της υπάρξεως ύποπτων σχεδίων της μουσουλμανικής αδελφότητας στην χώρα, τα οποία στηρίζει ο Ερντογάν και η τουρκική μουσουλμανική αδελφότητα και αυτό είναι γεγονός αδιαμφισβήτητο.        
Πληροφορίες μη επιβεβαιωμένες που έρχονται την ίδια στιγμή, αναφέρουν ότι τις επόμενες ώρες θα γίνουν κινήσεις και από την ρωσική πλευρά, που δεν θέλει να παραδώσει στην Λιβύη σε ΝΑΤΟ/Τουρκία επουδενί.
Επίσης τουρκικά πολεμικά πλοία και υποβρύχια ευρίσκονται στα ανοικτά των λιβυκών ακτών έτοιμα αν χρειαστεί για να βοηθήσουν σε νέες επιχειρήσεις, ενώ το εσωτερικό στη Λιβύη “βράζει”, μιας και οι περισσότερες λιβυκές φυλές ακούνε για νεο-οθωμανούς και εξαγριώνονται ακόμα πιο πολύ.
Το επόμενο διάστημα θα είναι πολύ κρίσιμο για τις δυνάμεις του Χαφτάρ που έχουν επικεντρωθεί στο αντικειμενικό στόχο τους που είναι η Τρίπολη και το πολεμικό αεροδρόμιο της Μίτιγκα.


: الفريق أول محمد زكى وزير الدفاع والإنتاج الحربى يتفقد إصطفاف عناصر قوات المظلات

745 people are talking about this

https://www.pentapostagma.gr/