28.5.20

Η πολυτέλεια για ύπουλη αντιπολίτευση του κορωνοϊού


28/05/2020
Γράφει η 
Σοφία Βούλτεψη
Για κάποιον ακατανόητο επικοινωνιακά λόγο, από την πρώτη στιγμή της κρίσης ο ΣΥΡΙΖΑ έχει επιλέξει να επιδοθεί συστηματικά και καθημερινά σε μια αντιπολίτευση του κορωνοϊού – παριστάνοντας συγχρόνως ότι… στηρίζει την εθνική προσπάθεια. Ταυτίστηκαν δηλαδή με το βασικό χαρακτηριστικό του ιού, επιδιδόμενοι σε μια ύπουλη αντιπολίτευση.
Ξεκίνησαν, με πρώτον τον κ. Τσίπρα, προσπαθώντας να βάλουν ένα… ιδεολογικό πρόσημο στον κορωνοϊό, υποστηρίζοντας ότι αυτός έβαλε τέλος στον… καπιταλισμό (ενώ στην πραγματικότητα έβαλε τέλος στο μπάχαλο από το οποίο ο ιός τρέφεται)
Συνέχισαν με το περίφημο και χαιρέκακο «θα λογαριαστούμε μετά».
Και μετά, πήραν αμπάριζα:

Πήρε η κυβέρνηση μέτρα για να προστατέψει τον άνθρωπο και τις άμεσες ανάγκες του;
Άρχισαν να φωνάζουν ότι δεν μίλησε για τις επιχειρήσεις.
Βγαίνει ο Μητσοτάκης να μιλήσει για το πολύ δύσκολο εγχείρημα της εξόδου, με όλους μας να περπατάμε πατώντας πάνω σε αυγά;
Φωνάζουν ότι δεν μίλησε για την οικονομία.
(Προφανώς δεν μίλησε, διότι δεν ήθελε και δεν έπρεπε να επικεντρωθεί στο συγκεκριμένο μήνυμα, το οποίο κατ’ ουδένα τρόπο έπρεπε να θολώσει).
Πήγαμε καλύτερα από τις άλλες ευρωπαϊκές χώρες;
Στον ΣΥΡΙΖΑ… απορούν που συγκρινόμαστε με την Ευρώπη και όχι με τα Βαλκάνια, που επίσης, λένε, τα πήγαν καλά. Σωστά! Διότι αν ήταν στο χέρι τους θα μας είχαν βγάλει από την Ευρώπη. Δεν λαμβάνουν, βέβαια, υπόψη τους τον πληθυσμό της κάθε χώρας, αλλά για τις οικονομικές αυτές ιδιοφυίες αυτά είναι ψιλά γράμματα.
Ψηφίζει η κυβέρνηση ευεργετικά μέτρα; Ο ΣΥΡΙΖΑ ψηφίζει είτε «όχι», είτε «παρών» επί της αρχής και επί του συνόλου, επειδή, λέει, αυτά ήλθαν με Πράξεις Νομοθετικού Περιεχομένου (που προβλέπονται από το Σύνταγμα σε έκτακτες συνθήκες και πάντως έρχονται, συζητούνται και ψηφίζονται από τη Βουλή). Κάνουν ότι ξεχνούν πως με πέντε ΠΝΠ έκλεισαν τις τράπεζες και ότι επί των ημερών τους «έβρεχε» τροπολογίες για εκ των υστέρων νομιμοποίηση δαπανών κάθε παραμονή Χριστουγέννων.
(Και εδώ πρέπει να σημειώσουμε το παράδοξο: Πώς είναι δυνατόν ο ΣΥΡΙΖΑ να καταψηφίζει όλα τα μέτρα τα οποία περιμένει και με τα οποία συμφωνεί όλος ο λαός και να μην γίνεται θέμα, να μην το μαθαίνει κανείς;)
Δίνει η κυβέρνηση το πιο γενναιόδωρο πρόγραμμα σε όλον τον κόσμο; Ο κ. Τσίπρας παρουσιάζει δικό του πρόγραμμα, λες και βρισκόμαστε σε προεκλογική περίοδο και καλείται ο λαός να επιλέξει το ένα ή το άλλο πρόγραμμα.
Δεν φτάνει δηλαδή που όλες οι άλλες χώρες έδωσαν κυρίως εγγυήσεις και δάνεια και διάφορα αποσπασματικά επιδόματα – στην σοσιαλκομμουνιστική Ισπανία ακόμη συζητούν το ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα – δεν φτάνει που ο ΣΥΡΙΖΑ έφτιαξε ένα «πρόγραμμα», επιλέγοντας ό,τι τον βόλευε από τα προγράμματα των άλλων και αθροίζοντάς τα σε ένα… πλανητικό πρόγραμμα για την Ελλάδα, χωρίς μάλιστα να υπολογίσει τις αναβολές καταβολής φόρων, είχε και την απαίτηση η κυβέρνηση να παρατήσει το δικό της πρόγραμμα και να εφαρμόσει το πρόγραμμα της… αντιπολίτευσης!
Βγήκε ο Μητσοτάκης να ακούσει μισό τραγούδι από την Πρωτοψάλτη και να της πει ένα ευχαριστώ; Άρχισαν να φωνάζουν για επικοινωνιακό σόου. Ξεχνώντας, βέβαια, το νυχτερινό και σε απευθείας μετάδοση τηλεοπτικό σόου, προκειμένου να… συντονίσει ο Τσίπρας την επιχείρηση στο Μάτι, όταν εκεί πια είχαν όλα τελειώσει και απλά έκρυβαν τους εκατό νεκρούς μέχρι να γυρίσει ο ίδιος από τις βόλτες του με τον Ζάεφ στη  γέφυρα του ποταμού Μόσταρ στη Βοσνία.
Συνεργάζεται μια χαρά η Εκκλησία; Όχι, ο ΣΥΡΙΖΑ θέλει να πάει ο ίδιος ο Ιερώνυμος να κλείσει τις εκκλησίες – προφανώς για να πάρει τη ρεβάνς διότι αναγκάστηκαν να ανακρούσουν πρύμναν από την περίφημη «συμφωνία» βάσει της οποίας θα απέλυαν 10.000 παπάδες.
Φτιάχνουμε ένα σχέδιο για να βγουν με κάποιον τρόπο τα παιδιά από τα σπίτια; Πρώτα φωνάζουν ότι τάχα μετατρέπονται σε πειραματόζωα τα μικρά παιδιά και όταν, μόλις μια ώρα μετά, ανακοινώνεται ότι δεν ανοίγουν τα δημοτικά, αρχίζουν να φωνάζουν για τα λύκεια και τα γυμνάσια.
Αλλά προφανώς, υπάρχει η πολυτέλεια για να συζητάμε για το μουσικό φορτηγό της Πρωτοψάλτη, την τηλεκατάρτιση των επιστημόνων (διότι ούτε το ευρωπαϊκό χρηματοδοτικό εργαλείο υπάρχει ακόμη, ούτε θα μπορούσαν να περιληφθούν και οι ασκούμενοι και οι νέοι δικηγόροι που δεν έχουν κάνει έναρξη επαγγέλματος) και το αν ανήκουμε στη Δύση ή στα Βαλκάνια.
Και η πολυτέλεια υπάρχει, διότι ευτυχώς στην πατρίδα μας δεν κυβερνούν όλοι αυτοί τους οποίους ο κ. Τσίπρας θαυμάζει και θεωρεί ινδάλματά του…