6.5.20

ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΤΗΣ "ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΑΥΓΗΣ"


ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΥΓΗ: Επανεκκίνηση της εθνικής οικονομίας τώρα! 
H  τραγική κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει   η αγορά και εν γένει οι επιχειρηματικοί και επαγγελματικοί κλάδοι  λόγω των μέτρων καταπολέμησης της πανδημίας, έχει φτάσει στο απροχώρητο. Ελεύθεροι επαγγελματίες, έμποροι, βιοτέχνες, τεχνίτες, εργαζόμενοι, αντιμετωπίζουν το φάσμα της οικονομικής καταστροφής εάν δεν ληφθούν άμεσα μέτρα αποτελεσματικά και προσεκτικά σχεδιασμένα με στόχευση την ουσιαστική στήριξη όλων των κλάδων   προκειμένου να ανακάμψει η εθνική οικονομία. 

H Ελληνική Αυγή παραθέτει κάποια  από τα μέτρα  τα οποία θα πρέπει να ληφθούν άμεσα και ανά περίπτωση για την υποστήριξη των ως άνω κλάδων , από τους θεσμικούς φορείς της κεντρικής διοίκησης , των περιφερειακών αρχών και των δήμων, στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων τους:
  • φοροελαφρύνσεις και φοροαπαλλαγές  άμεσες και μόνιμες 
  • ουσιαστική χρηματοδότηση των επαγγελματιών και των επιχειρήσεων (κρατική μέριμνα με άμεση -εφάπαξ- αποζημίωση των   πληττόμενων επιχειρήσεων, ανάλογα με τις  θέσεις εργασίας).
  • Κατάργηση δημοτικών τελών και τελών καταλήψεων κοινοχρήστων χώρων για το τρέχον έτος
  • αύξηση ρευστότητας των επιχειρήσεων (με καθολική  μείωση του ΦΠΑ στην κατώτατη κλίμακα 6%)
  • αναστολή δανειακών, φορολογικών και ασφαλιστικών υποχρεώσεων τουλάχιστον για όλη την διάρκεια του τρέχοντος έτους
  • πλήρης αξιοποίηση χρηματοδοτικών προγραμμάτων και επιδοτήσεων με μηδενικό επιτόκιο για πέντε έτη. 
  • Κατάργηση τέλους επιτηδεύματος (αναδρομικά από το 2019, δηλαδή από τη φετινή φορολογική δήλωση).
  • Κατάργηση της προκαταβολής φόρου για το 2019 και το 2020.
  • Αλλαγή του τρόπου υπολογισμού φόρου εισοδήματος . Να εκπίπτει το σύνολο των δαπανών- εξόδων  κάθε είδους  για όλα τα φυσικά και νομικά πρόσωπα, και να φορολογείται μόνο η διαφορά τους χωρίς κανένα τεκμήριο. Με τον τρόπο αυτόν πλήττεται και η φοροδιαφυγή και το “μαύρο χρήμα”.
  • Πλήρης κατάργηση  των τεκμηρίων διαβίωσης .
  • Επέκταση του αφορολόγητου και στους ελεύθερους επαγγελματίες τουλάχιστον για τα επόμενα δύο έτη.
  • Επιδότηση-χρηματοδότηση του εσωτερικού τουρισμού ώστε να διατηρηθούν οι θέσεις εργασίας.  
  • Μείωση φορολογίας σε καύσιμα

Μόνο με τον τρόπο αυτόν θα μπορέσει να υπάρξει  επανεκκίνηση της εθνικής οικονομίας άμεσα  χωρίς καμία περαιτέρω καθυστέρηση και χρονοτριβή.  
Χωρίς ημίμετρα, προχειρότητες, πειραματισμούς και απόπειρες επικοινωνιακής εκμετάλλευσης της κατάστασης προς αποκόμιση προσωπικών και πολιτικών κερδών . Και οπωσδήποτε χωρίς   γελοιότητες τύπου «voucher» και εικονικής «τηλεκατάρτισης» με τις οποίες  η κυβέρνηση επιχείρησε να περιπαίξει και να ταλαιπωρήσει εκατοντάδες χιλιάδες ελευθέρων επαγγελματιών των επιστημονικών κλάδων.
Σε αντίθεση με τους ανύπαρκτους και γραφικούς μπολσεβίκους εργατοπατέρες που απολαμβάνουν σκανδαλώδους ασυλίας από την υποτιθέμενη «δεξιά» κυβέρνηση της ΝΔ και των συνοδοιπόρων της , η Χρυσή Αυγή στην κεντρική πολιτική σκηνή και ο αυτοδιοικητικός της βραχίονας , η «Ελληνική Αυγή» σε Περιφέρειες και Δήμους , στέκονται  έμπρακτα στο πλευρό των σκληρά δοκιμαζόμενων συμπατριωτών μας με πρόγραμμα ,προτάσεις, έργο  και πράξεις. Και με μοναδικό μέλημα την επιβίωση του Λαού και της Πατρίδας.
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΥΓΗ για την
ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ
ΓΡΑΦΕΙΟ Π.K.M.
ΒΑΣ. ΟΛΓΑΣ 198, ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
ΤΗΛ-FAX: 2313-319774