22.5.20

Ο Ν. Δένδιας παραχωρεί (;) εθνικό έδαφος μείζονος επιχειρησιακής σημασίας στην Τουρκία - Προφασίζεται ότι αφορά σε «... λίγες δεκάδες μέτρα!»

Ξέρουν τι συνεπάγεται η "παραχώρηση Εθνικού εδάφους";

 Τούρκοι στρατοχωροφύλακες κατέλαβαν ελληνικό έδαφος στον Έβρο και η κυβέρνηση μέσω του ΥΠΕΞ προβαίνει σε αδιανόητες και άκρως επικίνδυνες δηλώσεις. Σε συνέντευξή του ο Ν. Δένδιας δήλωσε αναφορικά με την κατάσταση που έχει δημιουργηθεί ότι, «υπάρχει ένα ζήτημα αμφισβήτησης του ακριβούς ορίου, εξαιτίας και των αλλαγών της κοίτης του ποταμού». «Δεν μου αρέσει να δημιουργώ εντάσεις ανάμεσα σε δύο χώρες οι οποίες είναι σύμμαχοι. (!)Μπορούν κάλλιστα να γίνουν οι ανάλογες μετρήσεις και, με μια επιτροπή κοινή, όλα αυτά τα πράγματα να επιλυθούν. Μιλάμε για λίγες δεκάδες μέτρα».


Συγκεκριμένα στην περιοχή Μελισσοκομείο εδώ και τρις τουλάχιστον ημέρες , άντρες της τουρκικής στρατοχωροφυλακής έχουν καταλάβει θύλακα ελληνικού εδάφους και αρνούνται να αποχωρήσουν δηλώνοντας ότι πρόκειται για τουρκικό έδαφος. Η συγκεκριμένη περιοχή τον χειμώνα πλημμυρίζει, ενώ τους καλοκαιρινούς μήνες με την χαμηλή στάθμη του ποταμού αναδύεται μια έκταση περίπου 16 στρεμμάτων και όχι μερικών δεκάδων μέτρων όπως ο Έλληνας ΥΠΕΞ δήλωσε.



Έχετε αναλογιστεί επιχειρησιακά τι σημαίνει να έχει πρόσβαση η Τουρκία στην ελληνική πλευρά του Έβρου χωρίς το φυσικό σύνορο του ποταμού; Σήμερα είναι μερικές δεκάδες στρατοχωροφύλακες, τι θα γίνει όταν αύριο χρησιμοποιηθεί ως προγεφύρωμα; Είναι σχεδόν βέβαιο ότι σε περίπτωση διένεξης, οι τούρκοι θα προωθήσουν τεθωρακισμένες και μηχανοκίνητες ταξιαρχίες κοντά στον ποταμό. Σε περίπτωση που διατηρήσουν το προγεφύρωμα -έστω και μικρή επιφάνεια ελληνικού εδάφους- θα επιχειρήσουν να διοχετεύσουν ισχυρότερες δυνάμεις για να μεγαλώσει το προγεφύρωμα και να επιτευχθεί η κατάληψη βαθύτερα στο ελληνικό έδαφος. Οπότε εύλογα προκύπτει το ερώτημα, με ποιά λογική ο Ν. Δένδιας δηλώνει ότι «Μιλάμε για λίγες δεκάδες μέτρα» μόνο; 

Και τέλος πάντων, ποιός έδωσε το δικαίωμα στην κυβέρνηση να παραχωρήσει έστω και ένα μέτρο ελληνικής γης;

Πηγή: i-epikaira.blogspot.com