27.5.20

ΔΥΣΑΡΕΣΚΕΙΑ ΣΤΟ ΜΑΞΙΜΟΥ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΣΤΟΧΙΕΣ ΤΗΣ ΓΙΑΝΝΑΣ ΑΓΓΕΛΟΠΟΥΛΟΥ



Παρητήθη η ιστορικός Μαρία Ευθυμίου από το 2021


Εντονότεροι γίνονται τις τελευταίες ημέρες οι κλυδωνισμοί στην επιτροπή "Ελλάδα 2021" που έχει αναλάβει την διοργάνωση εκδηλώσεων για τα 200 χρόνια από την απελευθέρωση από τον τουρκικό ζυγό.

Επειδή όποιος καεί στο κουρκούτι φυσάει και το γιαούρτι, επειδή οι "Ολυμπιακοί αγώνες" με επικεφαλής την κ. Αγγελοπούλου, μας έκαψαν τη γούνα και βοήθησαν να οδηγηθούμε στα μνημόνια, δεν μας χρειάζονται νέες "γιορτές" και "επιτροπές" άλλες. Αρκεί μια Δοξολογία στη Μητρόπολη και κάποιο εορταστικό πρόγραμμα.
Δεν έχουμε λεφτά για κατασπατάληση! Τουλάχιστον όχι τώρα και όχι από τα ίδια πρόσωπα, εκτός αν δεν υπάρχουν άλλα στην Ελλάδα ή υπάρχει...μονοπώλειο!!! Τα προς κατασπατάληση χρήματα να δοθούν για την άμυνα (όχι σαν κάποια 13.000.000 στα ...κόμματα και 30.000.000 στα κανάλια για να κάνουν πλύση εγκεφάλου στο κόσμο με ανακοινώσεις που ούτως ή άλλως ήσαν υποχρεωμένα εκ του νόμου να κάνουν ΔΩΡΕΑΝ)!
Juan



Απηγοητεύθη από την μορφή του εορτασμού και τις ανιστόρητες αναρτήσεις

ΤΗΝ ΠΑΡΑΙΤΗΣΗ ΤΗΣ από την Επιτροπή 2021 η οποία έχει ως αποστολή την διοργάνωση κύκλου εκδηλώσεων για την συμπλήρωση διακοσίων ετών από την Επανάσταση της Εθνεργεσίας υπέβαλλε η καθηγήτρια Ιστορίας του Πανεπιστημίου Αθηνών Μαρία Ευθυμίου. Η διακεκριμένη καθηγήτρια απέστειλε απόρρητη επιστολή στην Πρόεδρο της Επιτροπής 2021 Γιάννα Αγγελοπούλου στις 6 Μαΐου πριν από το χθεσινό επεισόδιο με τον Καραϊσκάκη και τον υποτιθέμενο μισογυνισμό που του απέδωσε ο ''σεσημασμένος'' πλέον καθηγητής μέλος της Επιτροπής Αριστείδης Χατζής. Σε τόνο ευγενικό και αξιοπρεπή εις τρόπον να καταστεί σαφές δεν έχει προσωπική αντιπαράθεση με την κυρία Αγγελοπούλου η κυρία Ευθυμίου εξέφρασε την διαφωνία της για τον ασύντακτο χωρίς σχεδιασμό τρόπο με τον οποίο προσεγγίζει η επιτροπή τον εορτασμό. Οι συνεχείς γκάφες με αναρτήσεις μελών της Επιτροπής που προσβάλλουν ευθέως την μνήμη των αγωνιστών του 2021, η τάσις ''ουδετεροπατρίας'' που διακατέχει τον εορτασμό- δεν νοείται να εορτάζεται η γέννησις ενός έθνους χωρίς να υπάρχει η Σημαία του στο επίσημο έμβλημά του- ο αποχρωματισμός της Ελληνικής Ιστορίας που επέλεξε η Επιτροπή ήταν οι βασικές αιτίες που οδήγησαν την κορυφαία ιστορικό μας και καθηγήτρια του Πανεπιστημίου Αθηνών σε παραίτηση. Η έκπληξίς της για το γεγονός ότι οι εισηγήσεις της κατά κανόνα γραπτές για την φυσιογνωμία του εορτασμού απερρίπτοντο, μετ' επαίνων, ήταν τέτοια ώστε την οδήγησε σε μια αθόρυβη παραίτηση. Άλλο πράγμα είχε στο μυαλό της η κ. Ευθυμίου ως ανάγνωση της Ελληνικής Ιστορίας , άλλα πράγματα μεταλαμπαδεύει σε χιλιάδες Έλληνες κατά τις διαλέξεις της στην Περιφέρεια, όχι αυτήν που επιλέγει ο καθηγητής Κωστής Κοντογιάννης και τα ιδεολογικά εξαπτέρυγα τύπου Χατζή.
Βεβαίως η παραίτησις της κ. Ευθυμίου έως σήμερα που την αποκαλύπτει η ''Εστία'' έμεινε κρυφή από τον Τύπο. Η Γιάννη Αγγελοπούλου φρόντισε να μην γίνει γνωστή για να μην υποστεί ένα ακόμη πλήγμα. Η δε διάσημη ιστορικός, την οποία αγάπησε ο ελληνικός λαός μέσα από τις παραδόσεις της για την Ιστορία δεν έδειξε καμμία βιασύνη να δώσει στην δημοσιότητα την παραίτησή της, καθώς στόχος της δεν ήταν να προκαλέσει πολιτικό θέμα αλλά να κάνει την δουλειά της. Από την στιγμή που αυτό δεν έγινε λόγω του Βυζαντίου που επικρατεί στο περιβάλλον της Γιάννας Αγγελοπούλου πήρε το καπελάκι της και έφυγε. Τα βρόντηξε σιωπηρά.
Η νέα αυτή εξέλιξις σε συνδυασμό με το νέο επεισόδιο που προεκάλεσε ανάρτησις του καθηγητού Χατζή κατά του ήρωος της Επαναστάσεως Γεωργίου Καραϊσκάκη –τον εμφανίζει ως μισοσύνη, υιό εταίρας που ομιλεί υποτιμητικά για την μητέρα του και τις γυναίκες– δημιουργεί μείζονα κρίση στο εσωτερικό του 2021. Τα δε μαντηλάκια Hermes με το έμβλημα του 2021 που παρήγγειλε στον διάσημο γαλλικό οίκο σε λίγο θα δίδονται στα υπό παραίτηση μέλη του 2021 που κουνούν το μαντήλι στην κ. Αγγελοπούλου ως ενθύμιο της συνεργασίας τους. Ήδη στο Μέγαρο Μαξίμου επικρατεί δυσφορία για τους χειρισμούς Αγγελοπούλου και τις διαρκείς γκάφες της τις οποίες αναγκάζεται η Κυβέρνησις να ανασκευάσει στο παρασκήνιο για να μην υφίσταται το πολιτικό κόστος η ίδια. Κορυφαίος Υπουργός, άμεσος συνεργάτης του Πρωθυπουργού εκφράζεται -όπως είναι σε θέση η ''Εστία'' να γνωρίζει– με τα χειρότερα λόγια για την απόδοση της Οργανωτικής Επιτροπής 2021 και για την Πρόεδρό της. Ο Καποδίστριας, ο Καραϊσκάκης, η αντιδικία της Αγγελοπούλου με Βουλευτές της ΝΔ, η απαίτησις του αντιπροέδρου της ΚΕΔΕ Λάζαρου Κυρίζογλου για την αποπομπή Χατζή από την Επιτροπή, η καρατόμησις συνεργατών της που και εκείνοι διαφωνούσαν με την κατεύθυνση που θέλει να δώσει στον εορτασμό η κ. Αγγελοπούλου προκαλούν διαρκώς αχρείαστο πονοκέφαλο στον Πρωθυπουργό. Η σύγκρουσις δεν θα αργήσει. Αλλωστε παράπονα δεν έχει μόνο το Μαξίμου από την κ. Αγγελοπούλου. Έχει και μάλιστα από την αρχή και η κ. Αγγελοπούλου από το Μαξίμου με βασικώτερο όλων ότι συρρίκνωσε το εγχείρημα και ευλόγησε την ίδρυση παραλλήλων οργανωτικών επιτροπών εορτασμού του 2021 Το στοίχημα είναι πλέον το εξής: Ποιος θα εκραγεί πρώτος; Ο Πρωθυπουργός όπερ και το πιθανότερον ή η κ. Αγγελοπούλου; Ίδωμεν.