7.5.20

Βρετανία: Επέστρεψε στην Τουρκία ως «ακατάλληλο» τον ιατρικό εξοπλισμό που έστειλε η Άγκυρα για τον κορωνοϊό!


Και καθυστερημένη και «άχρηστη» ήταν η βοήθεια που έστειλε η Τουρκία στην Βρετανία ανακοίνωσε σήμερα η βρετανική κυβέρνηση!
Συγκεκριμένα, το φορτίο με 84 τόνους ιατρικού εξοπλισμού ατομικής προστασίας που έστειλε ως «βοήθεια» η Τουρκία στο Ηνωμένο Βασίλειο με μεγάλη καθυστέρηση, δεν μπορεί τελικά να χρησιμοποιηθεί από τα νοσοκομεία της χώρας διότι δεν πληροί τα βρετανικά κριτήρια ποιότητας και ασφαλείας.

Το φορτίο περιλάμβανε μεταξύ άλλων 400.000 ιατρικές ρόμπες.
Τελικά, έφτασε επί βρετανικού εδάφους στις 22 Απριλίου με καθυστέρηση κάποιων ημερών και αφού βρετανικό πολεμικό αεροσκάφος είχε σπεύσει στην Τουρκία για να γίνει πιο γρήγορα η μεταφορά.
Οι επιθεωρητές των αρμοδίων υγειονομικών υπηρεσιών, ωστόσο, έκριναν το φορτίο ακατάλληλο, όπως επιβεβαίωσε η κυβέρνηση του Μπόρις Τζόνσον, o οποίος φαίνεται στην φωτό κυριολεκτικά να «τραβάει τα μαλλιά του» από την ποιότητα των τουρκικών προϊόντων.
Ο ίδιος ο Μπόρις Τζόνσον ήταν αυτός που ήθελε την Τουρκία, «πάση θυσία εκτός ΕΕ» όταν ήταν μέλος της Ευρωπαϊκής Ενωσης η Βρετανία και το Brexit έγινε πράξη σε μεγάλο βαθμό επειδή οι Βρυξέλλες ήθελαν την Τουρκία στην ΕΕ και ανοικτά τα σύνορά της στους Τούρκους!