16.5.20

«Βράζει» η Ελλάδα σήμερα με 40αρια – Τα «γυρνάει» πάλι ο Σ.Τσιόδρας: «Ο ΠΟΥ λέει πως η θερμοκρασία δεν επηρεάζει τον ιό»

Ρώτησαν τον ιό και τους είπε ότι "δεν με πειράζει η ζέστη, θα βάλω ...κλιματιστικό"!
Όταν δεν ξέρουν, καλύτερα να σιωπούν και να μη λένε άλλα το πρωΐ, άλλα το μεσημέρι και άλλα το βράδυ! To είπε - λέει- ο Π.Ο.Υ (σοβαρός Οργανισμός!!!)
Juan
Πρωτοφανείς θερμοκρασίες για τον μήνα Μάϊο θα σημειωθούν σε ολόκληρη τη χώρα, με τον υδράργυρο σε πολλές περιοχές να ξεπερνάει τους 40 βαθμούς!
Παρ' όλα αυτά ο Σωτήρης Τσιόδρας, χθες σημείωσε άλλη μία αντίφαση καθώς δήλωσε πως οι υψηλές η θερμοκρασίες δεν επηρεάζουν τον ιό, πάντα σύμφωνα με τον... ΠΟΥ, ενώ πριν ένα μήνα έλεγε ακριβώς το αντίθετο!
Ο κ. Τσιόδρας υποστήριξε ότι ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας  προειδοποιεί ότι οι υψηλές θερμοκρασίες και η έκθεση στον ήλιο δεν «σκοτώνουν» τον ιό. «Μπορούμε να κολλήσουμε τον ιό ανεξάρτητα από τις εξωτερικές θερμοκρασίες. Η άμεση έκθεση στον ήλιο και η θερμοκρασία πάνω από 25 βαθμούς δεν έχει προληπτική δράση απέναντι στον κορονοϊό»
Βέβαια στις 24/4 είχε πει... ακριβώς τα αντίθετα ότι δηλαδή οι υψηλές θερμοκρασίες πράγματι επηρεάζουν και παίζουν θετικό ρόλο στην μείωση μετάδοσης του ιού!
«Πολλοί από εμάς έχουμε εναποθέσει τις ελπίδες μας στο καλοκαίρι και τις υψηλές θερμοκρασίες για την χαμηλότερη μετάδοση του κορωνοϊού. Από ό,τι φαίνεται, όχι άδικα παρότι τα ευρήματα δεν είναι ακόμη ξεκάθαρα», ανέφερε ο κ. Τσιόδρας στη καθιερωμένη ενημέρωση των ιατρικών συντακτών.
Συγκεκριμένα μίλησε για τις συνθήκες υγρασίας, ζέστης και υπεριώδους ακτινοβολίας και πως όλα αυτά μπορούν να συμβάλουν στη μείωση της μεταδοτικότητας του νέου κορωνοϊού.
«Σε μη πορώδεις επιφάνειες, όπως το ατσάλι, ο κορωνοϊός υπό σκιά χάνει την δύναμή του εντός 18 ωρών. Σε θερμοκρασίες άνω των 35 βαθμών, η ζωή του ιού πέφτει στα 2 λεπτά» είπε χαρακτηριστικά.
Επίσης, συμπλήρωσε ότι όταν ο ιός εκτεθεί στον ήλιο αυτό βοηθά στο να εξασθενεί, κάτι που συμβαίνει και με το αντισηπτικό διάλυμα. Ενώ αντίθετα φαίνεται ότι ο ιός επιβιώνει περισσότερο σε κλειστούς και ξηρούς χώρους.
Ο ίδιος είπε ότι σύμφωνα με άλλες εκτιμήσεις η μετάδοση του κορωνοϊού θα μπορούσε να μειωθεί περίπου 20% όταν φτιάξει κι άλλο ο καιρός.
Σήμερα, οι θερμοκρασίες θα «σπάσουν» ρεκόρ 150 ετών και ο καιρός θα θυμίζει... Ιούλιο με τον υδράργυρο να αγγίζει κατά τόπους τους 40 βαθμούς.
Σύμφωνα με το δελτίο της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας «αραιές νεφώσεις θα υπάρξουν κυρίως στα κεντρικά και τα βόρεια, ενώ οι συγκεντρώσεις αφρικανικής σκόνης θα παραμείνουν αυξημένες στην ατμόσφαιρα. Οι άνεμοι μεταβλητοί ασθενείς και στο Αιγαίο από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί σε υψηλά για την εποχή επίπεδα».
Υπενθυμίζεται ότι λόγω του καύσωνα αποφασίστηκε από σήμερα να ανοίξουν 515 οργανωμένες παραλίες, προκειμένου να μην υπάρξει συνωστισμός σε ελεύθερες παραλίες, σύμφωνα με τις υποδείξεις των ειδικών λόγω κορωνοϊού.
Χαρακτηριστικό της κατάστασης ήταν μέγιστη θερμοκρασία της χθεσινής μέρας καταγράφηκε στη Σπάρτη στις 15:45, όπου έφτασε τους. 40,7 βαθμούς. Ακολούθησε η Κωπαΐδα με 40,6 βαθμούς, ενώ πολύ κοντά στους 40 βαθμούς έφτασαν και η Λιβαδειά και τα Φαλάσαρνα Χανίων με 39,9 και 39,8 αντίστοιχα.

Καιρός σήμερα – Αναλυτική πρόγνωση


ΑΤΤΙΚΗ
https://www.pronews.gr/