28.5.20

Φιάσκο της «Ελλάδα 2021»






Η Επιτροπή «Ελλάδα 2021» δημιουργήθηκε ορθώς από την κυβέρνηση, ώστε να οργανώσει τον εορτασμό για τα 200 έτη από την κήρυξη της Ελληνικής Επανάστασης το 1821, ενός από τους πιο ισχυρούς ξεσηκωμούς του πλανήτη, αφού προκάλεσε τη μετάδοσή του καθολικά στα Βαλκάνια και την απελευθέρωση από τα οθωμανικά δεσμά όχι μόνο της χώρας μας, αλλά και όλων των γειτονικών κρατών.


Από τον δρα Απόστολο Κρητικόπουλο*


Στα 100 χρόνια των εορτασμών, το 1921 δηλαδή, είχαμε την ευλογία να πραγματοποιήσουμε το μεγάλο όνειρο του Ελληνισμού, να ακουμπήσουμε με τα στρατεύματά μας τα μουστάκια του «σουλτάνου» έξω από την Άγκυρα, στον Σαγγάριο ποταμό.

Είμαστε η μοναδική χώρα που απείλησε τόσο έντονα ποτέ την Τουρκία. Το όνειρο και εθνικό αφήγημά μας για όσους το ξεχνούν είναι το «πάλι με χρόνια με καιρούς, πάλι δικά μας θα είναι» για τις χαμένες πατρίδες με τα οστά των προγόνων μας στην Ιωνία, στην Πόλη και στον Πόντο, και η αιώνια λαχτάρα να απωθήσουμε τον εξ ανατολάς εισβολέα πάλι πίσω στην «κόκκινη μηλιά», όπως ορίζει το εθνικό μας αφήγημα.

Δυστυχώς, το 2021 μάς βρίσκει με πανδημίες, με σχεδόν ενδοτική αμυντική στάση στις προκλήσεις των Τούρκων και με μια επιτροπή υπεύθυνη για τον εορτασμό, η οποία πέφτει σε συνεχή λάθη, χωρίς όμως να αποδίδονται ευθύνες.

Σχεδόν κάθε εβδομάδα σοκάρουν το κοινό και το πατριωτικό μας αίσθημα οι ανακοινώσεις του «Ελλάδα 2021», με το πρόσφατο ατόπημα να προβάλλει άρθρο μέλους της επιτροπής, που ασχολείται με τον σεξουαλικό προσανατολισμό του… Καραϊσκάκη.

Ύστερα, βέβαια, ανακοίνωσαν ότι η ιστοσελίδα τους «χακαρίστηκε», πράγμα που είναι δύσκολο να πιστέψουμε, αφού είχαν ξαναπροκαλέσει με πρόσφατο άρθρο του ίδιου μέλους της επιτροπής τους, το οποίο αποκαλούσε τον Καποδίστρια «δικτάτορα», εκτός βέβαια από το γεγονός πως εγείρονται σοβαρά ερωτήματα για την ασφάλεια των πληροφοριακών συστημάτων μιας τόσο εθνικά ευαίσθητης υπηρεσίας.


Ο λαός μας λέει ότι το ψάρι βρωμάει από το κεφάλι.


Μια απλή ανάγνωση των βιογραφικών της ολομέλειας της Επιτροπής από την ιστοσελίδα τους θα πείσει και τον πιο καλοδιάθετο πατριώτη πως σχεδόν ολοκληρωτικά απουσιάζουν ονόματα με ισχυρό εθνικιστικό αίσθημα χωρίς διεθνιστικές ορθοπολιτικές πινελιές, πίστη στην εθνική μας ταυτότητα και τους κοινούς δεσμούς ελληνικού αίματος που έχουμε, και κατανόηση του σκοπού της Επαναστάσεως, ο οποίος ήταν ξεκάθαρα εθνικός και υπέρ της ορθοδόξου πίστεώς μας. Επανασχεδιάστε την Επιτροπή, ορίστε αγνούς πατριώτες να την απαρτίζουν, ειδάλλως το φιάσκο που έρχεται θα είναι ξεκάθαρα απόρροια των κυβερνητικών χειρισμών.

*Διδάκτωρ Πληροφορικής (twitter: @kritikopoulos)