18.5.20

Οι Κούρδοι χτύπησαν στρατιωτικό στόχο στην Κωνσταντινούπολη: «Σκοτώθηκαν 18 στρατιώτες» ισχυρίζονται


Ενα σημαντικό κτύπημα στην «καρδιά» του τουρκικού κράτους φαίνεται πως πέτυχαν οι Κούρδοι καθώς όπως ανακοίνωσαν οι HBDH σε επιθετική ενέργεια που έγινε στην Διεύθυνση Ραφείου του τουρκικού Στρατού υπήρξαν 18 νεκροί και 36 τραυματίες.
Δεν γνωρίζουμε εάν οι απώλειες που ανακοινώνουν οι Κούρδοι είναι πραγματικές αλλά όπως φαίνεται πρόκειται για εντυπωσιακό πλήγμα.

Και οι Τούρκοι άλλωστε έχουν την τάση να... κρύβουν απώλειες.Σε γραπτή τους ανακοίνωση η Μονάδας Εκδίκησης Αζάντ Σισέρ των HBDH (Πολιτοφυλακές Ενωμένου Επαναστατικού Λαϊκού Κινήματος) κοινοποίησαν τα αποτελέσματα δράσης που πραγματοποίησαν σήμερα στο Μάλτεπε της Κωνσταντινούπολης :
Στην ανακοίνωση όπου αναφέρεται πως. «Στις 01:00 της 17/5/2020 στο Μάλτεπε της Κωνσταντινούπολης, η Μονάδας Εκδίκησης Αζάντ Σισέρ των HBDH, χτύπησαν με μια αποτελεσματική τεχνική την Διεύθυνση Ραφείου των Τ.Ε.Δ.¨ και καταγράφεται πως από την πυρκαγιά που προκλήθηκε καταστράφηκαν 30 στρατιωτικά οχήματα και ένα διώροφο κτίριο».
Στην ανακοίνωση αναφέρονται επίσης τα εξής : «Το υπουργείο Εθνικής Αμύνης, όπως σε κάθε δραστηριότητα, έτσι και σε αυτή την δράση μας, συνεχίζει να λέει ψέματα στον λαό και να αποκρύπτει την πραγματικότητα. Από την μονάδα μας εντοπίστηκε ότι κατά την ώρα της δράσης μας υπήρχαν στην μονάδα τουλάχιστον 1500 στρατιώτες και ότι υπήρξαν 18 νεκροί και 36 τραυματίες. Αυτό είναι κάτι που παρά την χειραγώγηση του Χουλουσί Ακάρ, συζητιέται μεταξύ των στρατιωτών».
Oι HBDH ανέλαβαν και τότε την ευθύνη.
Η εταιρία ROKETSAN υπάγεται στον τουρκικό Στρατό και παράγει ρουκέτες και πυραύλους για τις τουρκικές Ένοπλες Δυνάμεις.
Με γραπτή τους ανακοίνωση στην ιστοσελίδα της, οι Μονάδες Εκδίκησης Τεκοσέρ Γκεβέρ του Ενωμένου Επαναστατικού Λαϊκού Κινήματος (HBDH), ανέλαβαν την ευθύνη για την δράση στην ROKETSAN.
Οι HBDH στην ανακοίνωση τους αναφέρουν πως η δράση της Μονάδας Εκδίκησης Τεκοσέρ Γκεβέρ, πραγματοποιήθηκε με ειδική τεχνική και ανέφερε τα εξής :
«Η υπαγόμενη στον τουρκικό στρατό εταιρία ROKETSAN που βρίσκεται στο Ελμαντάγ της Άγκυρας και παράγει πυραύλους και ρουκέτες, σήμερα στις 07/4/2020 και ώρα 14:30 χτυπήθηκε με μια ειδική τεχνική από την Μονάδα Εκδίκησης Τεκοσέρ Γκεβέρ. Στην έκρηξη που συνέβη καταστράφηκαν πλήρως ένα τμήμα των εγκαταστάσεων παραγωγής όπως και την αποθήκης των πρώτων υλών που χρησιμοποιούνται στην κατασκευή ρουκετών. Η μονάδα μας είδε νεκρούς και τραυματίες αλλά δεν ήταν δυνατόν να καθορίσει πόσοι ήταν, Η μονάδα μας αποχώρησε από την περιοχή χωρίς απώλειες και έφτασαν στην βάση τους».

Το κουρδικά πλήγματα έχουν ιδιαίτερη σημασία διότι έγινα στην πρωτεύουσα της Τουρκίας Άγκυρα σε μια στρατηγικής σημασίας εγκατάσταση και στην οικονομική πρωτεύουσα της χώρας, στην Κωνσταντινούπολη. Οι Κούρδοι πέρασαν το μήνυμά τους πως κανένας τουρκικός στόχος δεν είναι ασφαλής όπου κι αν βρίσκεται όσο κι αν προστατεύεται.
https://www.pronews.gr/