18.4.20

Συνελήφθη ο ιερέας-σύμβολο της Ορθοδοξίας στην Χίο επειδή λειτούργησε! Μαζί του και μια Χριστιανή (βίντεο) (upd)


Σύμφωνα με πληροφορίες, η Ασφάλεια Χίου προσήγαγε εκτός της πιστής και τον ιερέα της Παναγίας Ευαγγελίστριας Χίου π. Χριστόφορου Γουρλή μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας το πρωί του Μεγάλου Σαββάτου.Οι Αστυνομικοί συνέλαβαν τον ιερέα επειδή λειτουργούσε με ανοιχτές τις πόρτες του Ιερού Ναού, ενώ αργότερα μέσα στην ημέρα αναμένεται να παρουσιαστεί στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Χίου, όπου εκεί θα αποφασιστεί αν θα του απαγγελθούν κατηγορίες.
Μάλιστα, ο ιερέας - σύμβολο της Ορθοδοξίας στην Χίο, είναι γνωστός για τον ιδιαίτερο τρόπο που πραγματοποιεί τον εορτασμό της πρώτης Ανάστασης.

Δυστυχώς, από τις πρώτες πρωινές ώρες του Μεγάλου Σαββάτου ξεκίνησαν οι εντάσεις μεταξύ πιστών και ιερέων, που αψήφισαν τα περιοριστικά μέτρα, και της αστυνομίας, την οποία η κυβέρνηση έχει βάλει να παρακολουθεί και να φυλάει τις εκκλησίες.

Με ένταση σημαδεύτηκε η πρώτη Ανάσταση στον Ιερό Ναό της Παναγίας Ευαγγελίστριας Χίου, όταν πιστή θέλησε να εισέλθει στην Εκκλησία για να παρακολουθήσει τη Θεία Λειτουργία του Μεγάλου Βασιλείου.

Μάλιστα την ίδια ώρα οι παράνομοι μετανάστες στις δομές της Χίου κυκλοφορούν ελεύθερα και σε ομάδες των 10, από τις 7 το πρωί έως τις 7 το βράδυ.

H γυναίκα επιχείρησε να περάσει μέσα στον προαύλειο χώρο του Ιερού Ναού με τους άνδρες της ΕΛ.ΑΣ. να την ωθούν έξω από αυτόν και να προχωρούν στην προσαγωγή της.

Τα σκηνικά έντασης προκάλεσαν και την αντίδραση του πάτερ Χριστόφορου Γουρλή που βγαίνοντας έξω από την Εκκλησία κατηγόρησε τους αστυνομικούς για βία λέγοντας «ντροπή» στους αστυνομικούς για τα σκηνικά που προκλήθηκαν.

Ο ίδιος ιερέας την Μεγάλη Παρασκευή είχε πει. «Εγώ θα κάνω αυτό που μου υπαγορεύει η συνείδησή μου ως χριστιανού και ως κληρικού. Δεν διώχνω κάποιον από την εκκλησία, όταν ο πιστός θέλει από μόνος του και νοιώθει την ανάγκη να έρθει να προσκυνήσει αυτή τη στιγμή», φαίνεται να λέει προς τους αστυνομικούς έξω από τον ιερό ναό της Ευαγγελίστριας.

«Τον νόμο της πολιτείας τον εξέφρασαν δυστυχώς άνθρωποι οι οποίοι δεν έχουν καλή σχέση με την εκκλησία, για να μην φθάσω και να πω ότι βάλλουν κατά της εκκλησίας. Έπρεπε οι άγιοι αρχιερείς να υπερασπιστούν την πίστη μας. Κάτι που νομίζω δεν το έπραξαν στην συγκεκριμένη περίπτωση και με αφορμή την πανδημία του κορωνοϊού αφήνουν κάποιους να πολεμούν την Εκκλησία».
pronews