30.4.20

Ξέσπασμα Τσιόδρα: Κάποιοι παίζουν με την αγωνία του κόσμου


Έντονα δυσαρεστημένος εμφανίστηκε ο εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας για τον κοροναϊό, Σωτήρης Τσιόδρας, με τις προσπάθειες κάποιων κύκλων «οι οποίοι» -όπως είπε- «επιχειρούν να τονίσουν υπέρμετρα τις επιστημονικές αβεβαιότητες» γύρω από την πανδημία

Μιλώντας κατά τη διάρκεια της τακτικής ενημέρωσης για την εξέλιξη του ιού στη χώρα, ο λοιμωξιολόγος του ΕΟΔΥ υποστήριξε πως «θέλω να βλέπω το πεδίο της πανδημίας σαν μια ευκαιρία να αποδεχθούμε πως πετύχαμε μια μεγάλη νίκη. Μια νίκη για τη ζωή. Μια ευκαιρία να πάμε μπροστά.
Δεν πρέπει να μετατρέπεται αυτή η ευκαιρία σε μια ευκαιρία για αντιπαράθεση, ιδιαίτερα τώρα που είμαστε σε καλό σημείο χάρη στη θυσία όλων μας».
«Χάρη στην θυσία όλων και όλων σας είμαστε όλοι μαζί. Αναγνωρίζουμε τις θυσίες και την αγωνία για το οικονομικό μέλλον. Η δική μας είναι να έχουμε επάρκεια στα επιστημονικά ζητήματα. Όλη αυτή η εμπειρία αποτελεί ευκαιρία για να ενισχυθεί το αίσθημα ασφάλειας. Όλα θα γίνονται με διαφάνεια και κανόνες εποπτείας» πρόσθεσε.

Το ξέσπασμά του

«Προσπαθούν κάποιοι κύκλοι να τονίσουν υπέρμετρα τις επιστημονικές αβεβαιότητες. Δεν τις ξέρουμε, δηλαδή, εμείς; Και να βγάλουν αντιφάσεις προς τα έξω, προς τον κόσμο, να κλονίσουν την εμπιστοσύνη του κόσμου, με ψευδοεπιστημονικά επιχειρήματα, που εκφράζουν την αγωνία. Γιατί; εμείς δεν έχουμε αγωνία;» διερωτήθηκε ο κ. Τσιόδρας.
«Πιστέψτε με, αντίθετα με την επιθυμία μας, η αγωνία είναι πιστός σύντροφος όλων μας στην κοινή προσπάθεια. Ελπίζω πως δεν είναι στην πρόθεση όσων τα χρησιμοποιούν να λειτουργήσουν με διαλυτικό σκοπό, να κλονίσουν την προσέγγιση και τη στρατηγική μας» συνέχισε.
Υπογράμμισε δε, πως «εμείς σαν Επιτροπή καθημερινά η αγωνία μας είναι να έχουμε επάρκεια στα επιστημονικά ζητήματα, ώστε να τοποθετηθούμε με όσο το δυνατόν μεγαλύτερη ακρίβεια στα ερωτήματα της πολιτείας. Ο κοινός στόχος είναι η σωτηρία όλων μας. Όλη αυτή η εμπειρία αποτελεί μια ευκαιρία, για να ενισχυθεί το αίσθημα ασφάλειας».
«Δε νομίζω ότι θα μπορούσα να το πω πιο καθαρά: Είμαστε συμμέτοχοι σε μια κοινή προσπάθεια για την οποία από τα βάθη της καρδιάς μου σας ευχαριστώ» κατέληξε ο εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας
https://www.in.gr/