21.4.20

Αναδρομικά -ΣτΕ: Ανετράπη η απόφαση για χρήματα σε όλους συνταξιούχους

Τα εκατομμύρια που δόθηκαν στα κόμματα δεν τον ενόχλησαν τον κ. Βρούτση;Η επιστροφή των κλεμμένων χρημάτων από τους συνταξιούχους τoν ενόχλησε; Ντροπή!Θα το έχουν υπ όψη τους αυτό (μαζί με όλα τα άλλα ΚΑΙ  οι συνταξιούχοι...)
Juan

Δεκτή έγινε η αίτηση του υπουργού Εργασίας,
Γιάννη Βρούτση από το Συμβούλιο της Επικρατείας (ΣτΕ), ανατρέποντας την προηγούμενη απόφασή του με την οποία είχε επιδικάσει αναδρομικά πολλών ετών στους συνταξιούχους. 

Το παραπάνω αναφέρεται σε ανακοίνωση της Ένωσης για την Υπεράσπιση της Εργασίας και του Κοινωνικού Κράτους (ΕΝΥΠΕΚΚ), σύμφωνα με την οποία, το ΣτΕ επιδίκασε αναδρομικά 11 μηνών μόνο στους συνταξιούχους που έχουν ασκήσει αγωγή.
Στην ανακοίνωσή της η ΕΝΥΠΕΚΚ, που επικαλείται δημοσίευμα της εφημερίδας «Το Βήμα», το ΣτΕ στη διάσκεψή του στην Ολομέλεια και με συντριπτική πλειοψηφία, έκανε δεκτή την αίτηση του υπουργού Εργασίας Γιάννη Βρούτση.
Ο υπουργός Εργασίας ζητούσε την ανατροπή της ευνοϊκής για τους συνταξιούχους απόφασης με αριθμό 2287/2015 της Ολομέλειας του ΣτΕ, η οποία είχε δικαιώσει αμετάκλητα όλους τους συνταξιούχους και είχε επιδικάσει αναδρομικά όλων των ετών από το 2015 μέχρι σήμερα.