29.4.20

Μεγάλο φορτίο ανθρωπιστικής βοήθειας από την Τουρκία σε... ΗΠΑ για κορωνοιό! - Μ.Πομπέο: «Ευγνωμονούμε την Τουρκία»!

Η Τουρκία σε μια εντυπωσιακή κίνηση έστειλε στις ΗΠΑ ιατροφαρμακευτική βοήθεια αναγκάζοντας τον ΥΠΕΞ της χώρας Μάικ Πομπέο να αναληφθεί σε ύμνους για την γειτονική χώρα και να σημειώσει πόσο «ευγνωμονες είναι οι ΗΠΑ απέναντι στην Τουρκία».

Να σημειωθεί ότι η βοήθεια πήγε στις ΗΠΑ με ένα υπερσύγχρονο μεταγωγικό αεροσκάφος A-400 M του στόλου στρατηγικών μεταφορών της Τουρκίας, ένα πρόγραμμα από το οποίο είχε αποχωρήσει στην φάση της ανάπτυξής του η Ελλάδα πριν από 22 χρόνια, θεωρώντας ότι «δεν τα χρειάζεται».
Το τουρκικό φορτίο βοήθειας που στάλθηκε στις ΗΠΑ περιλαμβάνει:
500.000 χειρουργικές μάσκες, 4.000 φόρμες, 2.000 λίτρα απολυμαντικού, 1.500 γυαλιά, 400 μάσκες N-95 και 500 ασπίδες προσώπου. 
Ο Αμερικανός ΥΠΕΞ Μάικ Πομπέο με ανάρτησή του στο twitter δήλωσε:
«Σε περιόδους κρίσης, οι Σύμμαχοι πρέπει να στέκονται μαζί. Ευχαριστούμε την Τουρκία για τη γενναιόδωρη δωρεά ιατρικών προμηθειών και προστατευτικού εξοπλισμού που μας βοηθούν να πολεμήσουμε τον COVID19. Οι Αμερικανοί είναι ευγνώμονες για τη φιλία, τη συνεργασία και την υποστήριξή σας.»
During times of crisis, @NATO Allies must stand together. We thank Turkey for their generous donation of medical supplies and protective equipment to help us fight in our hardest hit areas. Americans are grateful for your friendship, partnership and support.
Προβολή εικόνας στο Twitter
1.712 άτομα συζητούν σχετικά με αυτό

Φυσικά οι Τούρκοι πανηγυρίζουν για τις «ευχαριστίες».


 pronews