21.4.20

Σε σοβαρή εγχείριση καρδιάς υποβλήθηκε ο Κιμ Γιονγκ Ουν - Κινδυνεύει η ζωή του;


Οι αμερικανικές μυστικές υπηρεσίες παρακολουθούν προσεκτικά πληροφορίες ότι ο ηγέτης της Βόρειας Κορέας, Κιμ Γιονγκ Ουν παλεύει για την ζωή του μετά από σοβαρή χειρουργική επέμβαση στην καρδιά.

Την πληροφορία για χειρουργική επέμβαση στην καρδιά του Κιμ Γιονγκ Ουν μετέδωσε η διαδικτυακή εφημερίδα Daily NK με έδρα τη Νότια Κορέα αναφέροντας ότι κρίθηκε απαραίτητη λόγω της παχυσαρκίας, του καπνίσματος και της υπερκόπωσης του ηγέτη της Βόρειας Κορέας.
Ο ηγέτης της Πιονγκγιάνγκ απουσίαζε από τα προ ολίγων ημερών γενέθλια του παππού του, στις 15 Απριλίου.
Η απουσία του προκάλεσε διάφορες υποψίες, οι οποίες φέρονται να επιβεβαιώθηκαν μέσων των αμερικανικών μυστικών υπηρεσιών.
Προς το παρόν δεν υπάρχει διάψευση ή επίσημη επιβεβαίωση από το καθεστώς της Βόρειας Κορέας.
Σύμφωνα με πηγές η εγχείρηση πραγματοποιήθηκε στις 12 Απριλίου και ο Κιμ Γιονγκ Ουν φέρεται έκτοτε να αναρρώνει σε βίλα στην επαρχία Χιανγκσάν.
Η κυβέρνηση της Νότιας Κορέας ανακοίνωσε ότι δεν έχει παρατηρήσει κάποια ύποπτη δραστηριότητα που να επιβεβαιώνει την αγωνία για την κατάσταση του Κιμ Γιονγκ Ουν.
Όπως σημειώνει το Associated Press τα σενάρια σε ό,τι αφορά τον Κιμ Γιονγκ Ουν τις περισσότερες φορές έχουν ως αφορμή την παρουσία του ή μη σε σημαντικά γεγονότα στη Βόρεια Κορέα.
Ο Κιμ Γιονγκ Ουν δεν έχει κάνει κάποια δημόσια εμφάνιση από τις 11 Απριλίου όταν προήδρευσε συνεδρίασης του πολιτικού γραφείου του Εργατικού Κόμματος.
Σύμφωνα με τον αναλυτή Τσέονγκ Σέονγκ-Τσανγκ από το ινστιτούτο Sejong ακόμα και να υπάρξει κάποια αρνητική εξέλιξη με την υγεία του Κιμ Γιονγκ Ουν δεν θα την ακολουθήσει πολιτική αναταραχή καθώς η αδερφή του, Κιμ Γιο Γιόνγκ ασκεί ήδη μεγάλη επιρροή μέσα στην κυβέρνηση ενώ, όπως σημειώνει ο αναλυτής, υπάρχουν αρκετοί στο σύστημα ηγεσίας της Πιονγιάνγκ που θέλουν την διατήρηση της οικογένειας Κιμ στην ηγεσία της χώρας.
pronews