18.4.20

Μίνι «ναυμαχία» ακτοφυλακών: Σκάφος του Λιμενικού παραλίγο να εμβολίσει τουρκική ακταιωρό στη Λέσβο (βίντεο)


Σε μια μίνι ναυμαχία μεταξύ των ακτοφυλακών Ελλάδας-Τουρκίας εξελίχθηκε η προσπάθεια των τουρκικών σκαφών να προστατέψουν λέμβο με παράνομους μετανάστες με κατεύθυνση τη Λέσβο καθώς ΠΑΘ του Λιμενικού Σώματος τύπου Saar4 παραλίγο να εμβολίσει τουρκική ακταιωρό που σκοπίμως προσπάθησε να σταθεί μπροστά στο ελληνικό σκάφος.Έτσι αποκαλύπτεται, για ακόμα μια φορά, η απροκάλυπτη επιθετικότητα της Τουρκίας που προσπαθεί να «πιέσει» την Ελλάδα επιχειρώντας διαρκώς να στέλνει χιλιάδες παράνομους μετανάστες στα ελληνική χωρικά ύδατα.

Συγκεκριμένα, λέμβος με παράνομους μετανάστες επιχείρησε σήμερα το πρωί να εισέλθει στα ελληνικά χωρικά ύδατα, βορειοανατολικά της Λέσβου, συνοδεία τουρκικών ακταιωρών.

Η λέμβος εντοπίστηκε από πλοίο ανοικτής θαλάσσης του Λιμενικού Σώματος καθώς και περιπολικό σκάφος του Λιμενικού.

Κατόπιν ενεργειών τόσο του Ενιαίου Κέντρου Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης του Αρχηγείου ΛΣ-ΕΛΑΚΤ όσο και των επιχειρούντων στην εν λόγω περιοχή πλοίων του Λιμενικού, πραγματοποιήθηκαν επανειλημμένες προσπάθειες επικοινωνίας με τουρκικές αρχές και με τουρκικές ακταιωρούς, ο αριθμός των οποίων αυξήθηκε σταδιακά, προκειμένου να παραλάβουν τους επιβαίνοντες της λέμβου, με αρνητικά αποτελέσματα.

Στην περιοχή, στην οριογραμμή των ελληνικών χωρικών υδάτων, αναπτύχθηκε σταδιακά και ικανός αριθμός περιπολικών σκαφών του Λιμενικού.

Η λέμβος με τους αλλοδαπούς, η οποία δεν εισήλθε καθόλου στα ελληνικά χωρικά ύδατα, παρά τις προσπάθειες των τουρκικών ακταιωρών να την ωθήσουν εντός αυτών, περισυνελέγη τελικά μεσημβρινές ώρες σήμερα από τουρκική ακταιωρό.

pronews