17.3.20

Nέο σχέδιο Άγκυρας για ''εισβολή'' μεταναστών στην Ελλάδα: Συναγερμός στην ΕΥΠ για το περιστατικό στην Τζιά

Η Efenpress, πρώτη αναφερόμενη στην είδηση  αυτή είχε θέσει το ερώτημα:
  Προσάραξε ή "Προσάραξε";
Υπονοώντας σαφώς ότι κατά πάσα πιθανότητα ήταν προσχεδιασμένη η "προσάραξη".
Ερντογάν βλέποντας πως το παιχνίδι στην Θράκη είναι χαμένο, προσπαθεί να μεταφέρει την πίεση δια θαλάσσης. 

Όμως και εκεί υπάρχει ελληνική αντεπίθεση, καθώς το σχέδιο της Άγκυρας ''μπάζει'' και στο Αιγαίο. 

Πριν λίγα 24ωρα, φορτηγό πλοίο που είχε αναχωρήσει από το Τσανάκαλε της Τουρκίας με 193 ''μετανάστες'' προσάραξε έξω από τον λιμενοβραχιόνα της Κέας.   

Τι ''βλέπει'' η ΕΥΠ  

Σε συναγερμό βρίσκονται οι μυστικές υπηρεσίες στη χώρα μας

Νέο οργανωμένο  σχέδιο της Τουρκίας για μαζική μεταφορά προσφύγων από την  γειτονική χώρα με εμπορικά πλοία,  προς Ελλάδα αλλά κι Ιταλία, «βλέπει» – σύμφωνα με πληροφορίες  του «Βήματος» -η ΕΥΠ αλλά κι οι αρχές ασφαλείας πίσω από τη χθεσινή προσάραξη ενός φορτηγού πλοίου στον μώλο του λιμανιού της Τζιας.   

Η εν λόγω υπόθεση θεωρείται άκρως σοβαρή και να έχει απασχολήσει και σημαντικούς κυβερνητικούς  παράγοντες αλλά και το  Μαξίμου.  Το πλοίο είχε ξεκινήσει το ταξίδι του από το Τσανάκαλε της Τουρκίας (στη νότια περιοχή των Δαρδανελλίων)  κι από τα αμπάρια του  βγήκαν 193  μετανάστες προέρχονται από το Αφγανιστάν, το Ιράν, το Πακιστάν και τη Σομαλία.
Σύμφωνα με πληροφορίες, εδώ και τουλάχιστον 10 ημέρες η ΕΥΠ είχε απόρρητες αναφορές  ότι η Τουρκία και τα κυκλώματα δουλεμπόρων που εδρεύουν στη γειτονική χώρα λόγω του «αποκλεισμού» από την ΕΛΑΣ του Εβρου και των συκροτημένων κινήσεων του Λιμενικού για την αποτροπή είσοδου προσφύγων με λέμβους από το βορειοανατολικό Αιγαίο (λόγω και των κακών καιρικών συνθηκών) θα επιχειρούσαν μαζικές προωθήσεις χιλιάδων προσφύγων με τέτοιου είδους πλοία.   Ετσι ώστε να  υπάρχουν μαζικές μετακινήσεις  αλλοδαπών  αλλά και  να  μην προσελκύεται το «ενδιαφέρον» των λιμενικών  αρχών.     
 
Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, η ΕΥΠ είχε ήδη ενημέρωση ότι είχε ξεκινήσει ένα  τουλάχιστον τέτοιο πλοίο από τα τουρκικά παράλια, χωρίς όμως να μπορούσε να προσδιορίσει για ποιο πρόκειται. 
Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι μεταξύ των μεταναστών και προσφύγων είναι και οι τρεις διακινητές.  Κλιμάκιο του Λιμενικού Σώματος, αποτελούμενο από δέκα  άτομα  μετέβη στο νησί, προκειμένου να βοηθήσει στο ανακριτικό έργο  για να   συγκεντρωθούν περαιτέρω στοιχεία για  τη νέα αυτή κίνηση από την πλευρά της Τουρκίας . Με κύριο ενδιαφερον πού ήταν αυτοί οι μετανάστες, αν είχαν δώσει «παρών» στην κρίση του Εβρου και ποιες ήταν οι κινήσεις των δουλεμπόρων.  
Δείτε βίντεο από το περιστατικό:


Ξεκίνησε απ το Τσανάκαλε της Τουρκίας και βρέθηκε ανενόχλητο στην Τζιά σε περίοδο υποτίθεται με αυξημένα μέτρα αποτροπής.

Ελπίζω να μην το συνόδεψε σκάφος της τουρκικής Ακτοφυλακής μέχρι εκεί.

Σιγά σιγά επανερχόμαστε στην προτέρα κατάσταση.

Εμείς όμως https://twitter.com/Kathimerini_gr/status/1239420703130222592 

151 people are talking about this

A ship from Turkey strayed at the port of Jia (Kea), a small island near Athens.
It carried 193 migrants, most of them of young age.
Among them are a few children & 2 pregnant women.
All the migrants are now hosted at a hotel on the island.

394 people are talking about this

https://www.pentapostagma.gr/