6.3.20

Βορίδης στο MEGA: Υπέρ της δημιουργίας κλειστών κέντρων σε ακατοίκητα νησιά


Iκανοποιημένος από την πολιτική που ακολουθεί η ελληνική κυβέρνηση στο προσφυγικό και μεταναστευτικό ζήτημα, και ειδικότερα στην περίπτωση του Έβρου, εμφανίστηκε ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Μάκης Βορίδης.
Μιλώντας στην εκπομπή «MEGA Mag» ο κ. Βορίδης υποστήριξε ότι η κυβέρνηση έκανε αυτό που έπρεπε να κάνει, σημειώνοντας ότι η άμεση ενίσχυση της φύλαξης των συνόρων και η Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου για τις αιτήσεις ασύλου λειτουργούν συνδυαστικά.

«Το πρώτο χωρίς το δεύτερο δεν μπορεί να λειτουργήσει» τόνισε, συμπληρώνοντας πως η μόνη ρεαλιστική θέση που υπάρχει και υπερασπίζεται τα συμφέροντα της Ελλάδας είναι αυτή που εφαρμόζει η κυβέρνηση. «Η λογική της Αριστεράς είναι καταστροφική για τον ελληνικό λαό» πρόσθεσε.
Περιορισμός με τα κλειστά κέντρα
Ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων πρόσθεσε ότι με τη δημιουργία των κλειστών κέντρων φιλοξενίας θα μπορεί να γίνει καλύτερος έλεγχος και να περιοριστούν οι κινήσεις των προσφύγων και μεταναστών.
Παράλληλα, ο κ. Βορίδης τάχθηκε υπέρ της δημιουργίας τέτοιων κλειστών κέντρων σε ακατοίκητα νησιά.
Για το ζήτημα των ποινών που θα επιβληθούν σε όσους πρόσφυγες και μετανάστες συλλαμβάνονται εντός των ελληνικών συνόρων, ο κ. Βορίδης υποστήριξε ότι θα δικάζονται στο πλαίσιο του αυτοφώρου και στη συνέχεια θα απελαύνονται ή θα τοποθετούνται σε κάποιο κλειστό κέντρο.
Αναφορικά με τη χώρα που θα επιστρέφουν, ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, τόνισε ότι βάσει της Κοινής Δήλωσης ΕΕ – Τουρκίας του 2016 θα μπορούν να επιστρέφουν στην Τουρκία, στη «χώρα εισόδου» τους στην Ελλάδα.
Για τη στάση της ΕΕ στο προσφυγικό – μεταναστευτικό ο κ. Βορίδης επανέλαβε ότι είναι δεδομένο το «όχι» των Ευρωπαίων για ανακατανομή των προσφύγων και μεταναστών που φτάνουν στην Ελλάδα. 
tovima.gr