31.3.20

Δύο κρούσματα κορωνοϊού σε hot spot στην Ριτσώνα - Σε καραντίνα 11 παράνομοι μετανάστες & 40 βρέφη στο «Αλεξάνδρα»!

Την ώρα που όλοι οι Έλληνες πολίτες ζουν ως «φυλακισμένοι» στα σπίτια τους και δεν τους επιτρέπεται να βγουν από αυτά και η εισαγγελία του Αρείου Πάγου κάλεσε τους εισαγγελείς όλης της χώρας να διώκουν ποινικά όσους παραβιάζουν τα μέτρα απαγόρευσης κυκλοφορίας όπως τους τοκογλύφους, οι παράνομοι μετανάστες κυκλοφορούν ελεύθεροι και μπορούν να μεταδίδουν τον κορωνοϊό απρόσκοπτα και ανενόχλητα.

Δύο κρούσματα κορωνοϊού επιβεβαιώθηκαν στη «δομή φιλοξενίας» παράνομων μεταναστών στη Ριτσώνα, στο οποίο διαβιούν 2.800 αλλοδαποί.
Αρχικά διαπιστώθηκε ότι πρόκειται για έγκυο γυναίκα από την Αφρική μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο Αλεξάνδρα και το τεστ που της έγινε αποδείχτηκε θετικό. Θετικός βρέθηκε στη συνέχεια και ο άνδρας της!
Όμως, καθώς δεν υπήρχε από πριν η ενημέρωση ότι είχε προσβληθεί από τον κορονοϊό, ήρθε σε επαφή τόσο με το προσωπικό όσο και με άλλα μωρά και μητέρες. Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι ήδη 10 εργαζόμενοι του νοσοκομείου Αλεξάνδρα είναι σε καραντίνα και αυτή την ώρα ιχνηλατούνται πάνω από 40 μωρά και γυναίκες που βρίσκονταν στο νοσοκομείο.
Η αναστάτωση στο συγκεκριμένο hot spot είναι πολύ μεγάλη, καθώς εκεί συνωστίζονται 2.800 άτομα με συνθήκες που δεν είναι και οι καταλληλότερες για τη μη μετάδοση ενός τόσου μολυσματικού ιού.
Δεν είναι υπερβολή ο χαρακτηρισμός ανθρώπου που ζει από κοντά τις συνθήκες στα συγκεκριμένα σημεία, ο οποίος και τα χαρακτήρισε ως υγειονομικές βόμβες, άκρως επικίνδυνες για τη δημόσια υγεία.
Pronews