13.3.20

Featured - Ελλάδα - Κύπρος - Εξωτερική Πολιτική Οχήματα στην Τουρκία με χρήμα από την ΕΕ… Ο Ανδρουλάκης ζητά εξηγήσεις


Στο θέμα της αγοράς τεθωρακισμένων οχημάτων του τουρκικού στρατού μέσω του Ταμείου Προενταξιακής Βοήθειας της ΕΕ, για τον εξοπλισμό της τουρκικής ακτοφυλακής. επανέρχεται με νέα ερώτησή του προς την Επιτροπή ο ευρωβουλευτής του ΚΙΝΑΛ Νίκος Ανδρουλάκης

Επισημαίνοντας τα δύο περιστατικά επικίνδυνων ελιγμών από πλοία της τουρκικής ακτοφυλακής έναντι πλοίων του Λιμενικού Σώματος, στο ένα εκ των οποίων επήλθε εμβολισμός του ελληνικού πλοίου εντός των χωρικών υδάτων, ο Ελληνας ευρωβουλευτής «έθεσε το ζήτημα της παροχής ευρωπαϊκής χρηματοδότησης για την αγορά πλοίων και άλλων μέσων από την Τουρκία».
Ο κ. Ανδρουλάκης αφού υπογράμμισε τα πρόσφατα περιστατικά και τη γενικότερη τουρκική προκλητικότητα, ζητάει να μάθει από την Επιτροπή «αν σκοπεύει να συνεχίσει συγχρηματοδοτούμενο πρόγραμμα για την αγορά 4 σκαφών μεγέθους 9 ως 11 μέτρων από την τουρκική ακτοφυλακή με ευρωπαϊκή χρηματοδότηση και πώς θα διασφαλίσει ότι αυτά τα μέσα δε θα χρησιμοποιηθούν σε δράσεις κατά της Ελλάδος».
Τέλος, ζητάει από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή «να δημοσιοποιήσει κάθε πρόγραμμα που προβλέπει την αγορά με ευρωπαϊκή συγχρηματοδότηση μέσων για τις τουρκικές ένοπλες δυνάμεις και τα σώματα ασφαλείας.» Ο κ. Ανδρουλάκης είχε θέσει το ίδιο ζήτημα με ερώτηση που είχε καταθέσει τον Μάρτιο του 2018.
ΑΠΕ-ΜΠΕ
https://www.defence-point.gr/