5.3.20

Covid-19: 10ο κρούσμα στην Ελλάδα - Η σύζυγος του 66χρονου στην Πάτρα (upd)

Άλλο ένα κρούσμα επιβεβαιώθηκε στη χώρα μας, τις πρώτες πρωινές ώρες της Πέμπτης (05/03), ανεβάζοντας τον συνολικό αριθμό σε δέκα, και η νέα περίπτωση αφορά σε μια γυναίκα, η οποία είναι η σύζυγος του 66χρονου άνδρα που νοσηλεύεται στην Πάτρα.

Η ασθενής είναι σε πολύ καλή κατάσταση, η επιτήρηση της υγείας της συνεχίζεται και μεταφέρεται σε νοσοκομείο αναφοράς της Πάτρας. Το περιστατικό διεγνώσθη στο Ελληνικό Ινστιτούτο Παστέρ.
Ο αριθμός των κρουσμάτων κορωνοϊού στη χώρα μας έφτασε διψήφιο αριθμό, καθώς τις πρώτες πρωινές ώρες της Πέμπτης (05/03), επιβεβαιώθηκε το δέκατο, το δεύτερο στην Πάτρα.
Συγκεκριμένα, όπως μετέδωσε η εκπομπή «Καλημέρα Ελλάδα» του ΑΝΤ1, πρόκειται για γυναίκα που είναι συγγενικό πρόσωπο του ένατου κρούσματος, δηλαδή ενός άνδρα που νοσηλεύεται στο νοσοκομείο του Ρίου σε με σοβαρή πνευμονία.
Υπενθυμίζεται ότι οι 15 εργαζόμενοι του νοσοκομείου έχουν τεθεί σε καραντίνα και γίνεται ιχνηλάτηση των επαφών του άνδρα, ο οποίος πρόσφατα είχε ταξιδέψει στο Ισραήλ και στην Αίγυπτο, στο πλαίσιο εκδρομής. 
Ως εκ τούτου, η κυβέρνηση έλαβε, την Τετάρτη (04/03), απόφαση για κλείσιμο των σχολείων, των κινηματογράφων, των αθλητικών κέντρων και των θεάτρων σε Αχαΐα, Ηλεία και Ζάκυνθο, σύμφωνα με τον εκπρόσωπο του υπουργείου Υγείας για τον κορωνοϊό, Σωτήρη Τσιόδρα.
Το προφίλ των υπόλοιπων κρουσμάτων
Το πρώτο κρούσμα κορονοϊού στην Ελλάδα επιβεβαιώθηκε την Τετάρτη (26/02), στη Θεσσαλονίκη και πρόκειται για μια 38χρονη Ελληνίδα, που είχε ταξιδέψει πρόσφατα στη βόρεια Ιταλία. Το δεύτερο κρούσμα ήταν ο γιος της και οι δύο νοσηλεύονται στο ΑΧΕΠΑ.
Το τρίτο κρούσμα κορονοϊού ήταν στην Αθήνα και πρόκειται για μια 40χρονη γυναίκα από το Μαρούσι, η οποία είχε ταξιδέψει στην Ιταλία. Η συγκεκριμένη, υπάλληλος της Τράπεζας Πειραιώς, έχει παιδιά που είναι μαθητές του Κολεγίου Αθηνών.
Το τέταρτο κρούσμα είναι μια 36χρονη, που επίσης είχε ταξιδέψει σε περιοχή της Ιταλίας. Η γυναίκα νοσηλεύεται στο «Αττικόν». 
Πέμπτο κρούσμα του COVID-19 είναι μια γυναίκα στη Θεσσαλονίκη, η οποία είναι φίλη της 38χρονης. Το περιστατικό διεγνώσθη στο Εργαστήριο Μικροβιολογίας της Ιατρικής Σχολής του ΑΠΘ και η ασθενής παραμένει σε απομόνωση σε νοσοκομείο αναφοράς της πόλης.
Το έκτο κρούσμα είναι ένας άνδρας από την Αθήνα, που ταξίδεψε πρόσφατα σε πληττόμενη περιοχή της Ιταλίας, και παραμένει σε απομόνωση σε νοσοκομείο αναφοράς της Αθήνας.
Το έβδομο κρούσμα αφορά, επίσης, άνδρα από την Αθήνα, ο οποίος φέρεται να κόλλησε τον κορονοϊό από τη 40χρονη υπάλληλο της Τράπεζας Πειραιώς.
pronews