8.3.20

Επτά νέα κρούσματα κορωνοϊού στην Ελλάδα - Όλα τα νέα μέτρα περιορισμού (βίντεο)


Η Κίνα ισχυρίζεται ότι ανέπτυξε νέο τεστ που ανιχνεύει τον ιό σε λιγότερο από μισή ώρα!

Επτά νέα κρούσματα κορωνοϊού στην Ελλάδα ανακοίνωσε πριν από λίγο ο Σωτήρης Τσιόδρας, ο οποίος παράλληλα γνωστοποίησε νέα έκτακτα μέτρα. 
Σύμφωνα με τα όσα ανακοίνωσε ο Σωτήρης Τσιόδρας:

  • Συνεχίζεται η προληπτική αναστολή λειτουργίας των σχολείων ανά περίπτωση ανάλογα με τα ευρήματα από την ιχνηλάτηση.
  • Αναστέλλεται η λειτουργία των ΚΑΠΗ όλης της χώρας για τέσσερις εβδομάδες.
  • Αναστέλλονται όλες οι συνεδριακές εκδηλώσεις για τέσσερις εβδομάδες,
  • Παραμένει η αναστολή σχολικών εκδρομών εντός της χώρας για δύο εβδομάδες.
  • Όλες οι αθλητικές δραστηριότητες θα γίνονται κεκλεισμένων των θυρών για δύο εβδομάδες.
Τα μέτρα θα ισχύσουν από αύριο Δευτέρα, 9 Μαρτίου.
Παράλληλα, ο κ. Τσιόδρας ανακοίνωσε ότι επιβεβαιώθηκαν επτά νέα κρούσματα.
​Τα έξι από αυτά συνδέονται με ήδη υπάρχοντα ενώ για το άλλο συνεχίζεται η ιχνηλάτησή του.
Εν τω μεταξύ, το τελευταίο 24ωρο, 363 δείγματα βγήκαν αρνητικά, σε όλη τη χώρα.
Αναλυτικά:
  • 203 στην Αττική
  • 68 στην Αχαΐα
  • 44 στη Θεσσαλονίκη
  • 27 στην Ηλεία (Αμαλιάδα)
  • 3 στα Ιωάννινα
  • 3 στην Πτολεμαΐδα
  • 3 στο Άργος
  • 2 στα Χανιά
  • 2 στην Κέρκυρα
  • 2 στην Κεφαλλονιά
  • και από 1 σε Τρίπολη, Σάμο, Καλαμάτα, Ζάκυνθο, Χαλκίδα, Ηράκλειο
Φόβοι μήπως σπάσει η αλυσίδα ιχνηλάτησης
Χθές Σάββατο, είχε πραγματοποιηθεί και άλλη κυβερνητική σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου υπό τον πρωθυπουργό.
Τα αρμόδια όργανα του υπουργείου Υγείας είναι προβληματισμένα μήπως σπάσει η αλυσίδα μετάδοσης και δημιουργηθούν συνθήκες αναξέλεγκτης μετάδοσης.
Άλλωστε είναι ενδεικτικό το τι συνέβη στην Ιταλία όπου σε μια μόνο ημέρα τα κρούσματα αυξήθηκαν κατά 1.145 και 12 πόλεις μπήκαν σε καραντίνα.
Ήδη ανακοινώθηκαν το βράδυ του Σαββάτου (07/03), από τον εκπρόσωπο του υπουργείου Υγείας για τον COVID-19 και καθηγητή Λοιμωξιολογίας, Σωτήρη Τσιόδρα, 21 νέα επιβεβαιωμένα κρούσματα κοροναϊού στη χώρα μας,
Από αυτά, 13 βρίσκονται στους νομούς Αχαΐας και Ηλείας, 7 στο νομό Αττικής και 1 στο νομό Ευβοίας.
Το σύνολο των προσβληθέντων από τον νέο κορωνοϊό, ανέρχεται πλέον σε 66 και είναι όλοι ελληνικής καταγωγής. Από αυτούς, οι 51 προέρχονται από την επιδημική έξαρση των εκδρομέων σε Ισραήλ και Αίγυπτο (47 μέλη της ταξιδιωτικής ομάδας και 4 επαφές τους).
Ένας από τους ασθενείς νοσηλεύεται με σοβαρή πνευμονία στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του ΠΓΝ Πατρών. Όλοι οι υπόλοιποι είναι σε σταθερή κατάσταση και η επιτήρηση της υγείας τους συνεχίζεται, 22 εξ’ αυτών νοσηλεύονται σε Αττική, Θεσσαλονίκη και Πάτρα και 43 παραμένουν σε απομόνωση στην οικία τους.
Το νέο τεστ από την Κίνα - Ανίχνευση σε λιγότερο από μισή ώρα
Ο κινεζικός οργανισμός φαρμάκων ενέκρινε ένα νέο τεστ που ανιχνεύει την παρουσία του κορωνοϊού Covid-19 στον ανθρώπινο οργανισμό, σε λιγότερο από μισή ώρα.
Το νέο τεστ αναμένεται να βελτιώσει την αποτελεσματικότητα των ελέγχων για κορωνοϊό που πραγματοποιούνται σε ιατρικά ιδρύματα, εκείνων που μάχονται στην πρώτη γραμμή ενάντια στην εξάπλωση της επιδημίας του SARS-CoV-2.
Αξίζει να σημειώσουμε πω το τεστ πέρασε τους κλινικούς ελέγχους σε νοσοκομεία στην πόλη Γουχάν της Κίνας, το επίκεντρο της επιδημίας του κορωνοϊού.
Εξάλλου, σύμφωνα με τους σχεδιαστές του τεστ για κορωνοϊό, τρία αντιδραστήρια για τα αντισώματα του ιού εγκρίθηκαν από την Ευρωπαϊκή Ένωση και στάλθηκαν στην Ιταλία, την Αυστρία και την Ολλανδία.
Αξίζει να σημειώσουμε ότι στα τέλη του 2019, η Κίνα ανέφερε το ξέσπασμα πνευμονίας στην κινεζική πόλη Γουχάν, εξαιτίας ενός νέου στελέχους κορονοϊού με την ονομασία SARS-CoV-2.
Από την πλευρά του, ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας, αναγνώρισε πως η επιδημία αποτελεί παγκόσμιο κίνδυνο και ονόμασε την ασθένεια ως Covid-19.
Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!
Μέχρι σήμερα, ο κορωνοϊός έχει προκαλέσει το θάνατο Αξίζει να σημειώσουμε πως μέχρι σήμερα έχουν σημειωθεί περισσότερα από 107 χιλ. επιβεβαιωμένα κρούσματα του κορωνοϊού, ενώ περισσότεροι από 3.600 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους. Ωστόσο, 60 χιλ. ασθενείς έχουν αναρρώσει πλήρως από την μόλυνση από τον κορωνοϊό Covid-19.
pronews