9.3.20

Κούρδος σοσιαλιστής πολιτικός: Ο Ερντογάν έχει στείλει τζιχαντιστές στα σύνορα με την Ελλάδα


Από την αρχή, οι τουρκικές κυβερνήσεις σχετίζονται με την τρομοκρατία και η παρούσα κατάσταση στην Ιντλίμπ αποτελεί παράδειγμα της τουρκικής υποστήριξης στην Τζαμπχάτ Αλ Νούσρα (συριακή Αλ Κάιντα) και στο Ισλαμικό Κράτος, δήλωσε ο Αχμάντ Σεχό, μέλος του Γενικού Συμβουλίου του συριακού σοσιαλιστικού κουρδικού κόμματος Δημοκρατικής Ενότητας, μεταδίδει το κουρδικό πρακτορείο ειδήσεων ANHA.
Το συριακό πεδίο είναι μάρτυρας μιας μανιώδους σύγκρουσης μεταξύ χωρών της περιοχής, συμπεριλαμβανομένου του τουρκικού κατοχικού κράτους, το οποίο επιδιώκει να αποκόψει τμήματα της συριακής επικράτειας και να τα προσαρτήσει για να αναβιώσει την Οθωμανική Αυτοκρατορία και χρησιμοποιεί τους πρόσφυγες ως χαρτί πίεσης στις ευρωπαϊκές χώρες.
Η κρίση στην Ιντλίμπ, αναφέρει ο Αχμάντ Σεχό, συνδέεται ευρύτερα με τη συριακή κρίση, είναι θέμα σύγκρουσης συμφερόντων και την πληρώνει ο συριακός λαός από την αρχή της μέχρι σήμερα.
«Η Τουρκία θέλει να επιτύχει τις φιλοδοξίες της υποστηρίζοντας εξτρεμιστικές φατρίες, τις στέλνει στη Λιβύη και τις ρίχνει σε πολέμους κατά της Αυτόνομης Διοίκησης (σ.σ. Κούρδοι Συρίας)».
«Η ιστορία του τουρκικού κράτους είναι γνωστή για την υποστήριξή του σε τρομοκράτες και σε ριζοσπαστικές οργανώσεις, αυτό που συμβαίνει τώρα στην Τσετσενία, καθώς και τις τρομοκρατικές οργανώσεις που πολέμησαν στη Ρωσία, ένα καλό παράδειγμα», είπε.
«Πριν μερικά χρόνια είδαμε την τουρκική υποστήριξη στο Ισλαμικό Κράτος, όταν το τουρκικό κράτος αρνήθηκε τη χρήση της βάσης του Ιντσιρλίκ για αεροπορικά πλήγματα στο Ισλαμικό Κράτος, κατά τη συγκρότηση του Διεθνούς Συνασπισμού.
»Σήμερα βλέπουμε τη δημόσια και ρητή υποστήριξη που λαμβάνει χώρα στην Ιντλίμπ για την Τζαμπχάτ Αλ Νούσρα (σ.σ. σήμερα ονομάζεται Χαγιάτ Ταχρίρ αλ Σαμ) και άλλες τρομοκρατικές φατρίες».
Ο Αχμάντ Σεχό σημείωσε ότι «από την αρχή της συριακής σύγκρουσης ο Ερντογάν υποστηρίζει τις τρομοκρατικές οργανώσεις υιοθετώντας έναν πόλεμο δια αντιπροσώπων.
»Σήμερα η σύγκρουση εισέρχεται στο πραγματικό της πρόσωπο, καθώς προσπαθεί να φέρει την Ευρωπαϊκή Ένωση και το ΝΑΤΟ σε αυτή τη σύγκρουση υποστηρίζοντας τρομοκρατικές φατρίες.
»Επιθυμεί όλοι να υποστηρίξουν τις τρομοκρατικές οργανώσεις στην Ιντλίμπ».
Όπως εξήγησε, ο συριακός λαός ενώ ξεσηκώθηκε διεκδικώντας τα δικαιώματά του και δημοκρατία, η ανάμιξη του τουρκικού κράτους οδήγησε σε λοξοδρόμηση και μετέτρεψε τον ξεσηκωμό σε πολεμική σύγκρουση, ώστε να επιτύχει η Τουρκία τις φιλοδοξίες της.
«Συζητήσαμε τις ανησυχίες μας με πολλές ευρωπαϊκές χώρες και επιβεβαιώθηκε ότι οι απειλές του Ερντογάν είναι σοβαρές», είπε.
«Η Ευρωπαϊκή Ένωση γνωρίζει αυτές τις ανησυχίες, αλλά τα διεθνή συμφέροντα παίζουν ρόλο κλειδί».
«Η Τουρκία πρόσφατα άνοιξε τις πύλες της στην έξοδο παράνομων μεταναστών στην Ευρώπη.
»Δεν μπορούμε να πούμε ότι είναι όλοι Σύροι, είναι Αφρικανοί, Άραβες και Τούρκοι.
»Υπάρχουν ακόμα τρομοκράτες, που στέλνει η Τουρκία στην Ευρωπαϊκή Ένωση για να υποστηρίξει τις φιλοδοξίες της και να τους ενεργοποιήσει όταν τους χρειαστεί», είπε.
Ο Κούρδος σοσιαλιστής πολιτικός τονίζει ότι έχουν ενημερώσει πολλές ευρωπαϊκές χώρες για την εξαγωγή τρομοκρατών στην Ευρώπη που επιχειρεί ο Ερντογάν και προειδοποιεί ότι τα Βαλκάνια βρίσκονται σε κίνδυνο με τους εξτρεμιστές που συνωστίζονται ξανά στις πύλες της ΕΕ, δηλαδή της Ελλάδας.

https://www.tribune.gr/