23.3.20

Προς την κα Πρόεδρο της Δημοκρατίας...

Από τον Κων.Φράγκο
Προς την κα Πρόεδρο της Δημοκρατίας
Δει, τον Άρχοντα παυόμενον της Αρχής μη πλουσιότερον αλλά ενδοξότερον γέγονεν
Βίων (Ανθολόγιον)
Με βαθύ σεβασμόν και ευχές.
Οι δύο προκάτοχοι σας αποχωρούντες του θώκου προσκόμισαν οίκει χοντρό χρήμα λόγω της παχυλοτάτης αποζημίωσης η οποία δεν ανταποκρίνεται στην οικονομική κατάσταση της χώρας. Και δεν φθάνει αυτό: απαίτησαν, προ μηνών, αναδρομικά τα οποία η Κυβέρνηση τους τα χορήγησε, ασμένως, αντί να τους ¨κράξει”.

Σας προτείνω ευλαβώς να καθορίσετε την ετήσια αποζημίωσή σας σε λογικά επίπεδα. ΄Ενας διπλός μισθός βουλευτή, μηνιαίως, είναι ικανοποιητικό ποσόν, όταν μάλιστα τα ΠΑΝΤΑ στο Προεδρικό Μέγαρο παρέχονται δωρεάν. Τα πάντα…
Οι προκάτοχοι σας, δυστυχώς, είχαν μετατρέψει το Προεδρικό Μέγαρο σε “πρυτανείο”, αλά Βουλή, διορίζοντας εκεί και προστατεύοντας κομματικά στελέχη. Εξετάστε, παρακαλώ, μία προς μία, όλες τις θέσεις και καταργείστε αυτές που πρέπει να καταργηθούν.
Ο ΠΥ του Μεγάρου αγγίζει, σήμερα, τα 3.691.000 Ευρώ, εξού 2.750.000 προορίζονται για παροχές εργαζόμενων (ΚΦ 1001 ΠΥ). Ακούγεται, και δεν θέλω να το πιστέψω, ότι εκεί δίδονται και υπερωρίες ως και αμοιβές για εργασία αργιών. Δεν νομίζω ότι είναι τόσος ο φόρτος που απαιτούνται τέτοιες δαπάνες. Τέλος πάντων, νοικοκυρεύσατε ότι μπορείτε και μη βλέπετε τι έκαναν οι, παραδοσιακά, δεμένοι με τα ρουσφέτια, προκάτοχοι σας.
Και μη ξεχνάτε. Εντός του Προεδρικού Μεγάρου υπάρχει Καραμανλικός οφθαλμός, ός τα πανθ’ορά.
Σας ευχαριστώ. Καλή επιτυχία.
Και κάτι άλλο: ενδιαφερθείτε για την Άμυνα. Οι προκάτοχοι σας μόνο πολύχρωμους πυμφόλυγες προσφέρανε.

militaire