24.3.20

Ιταλική οργή: Κατεβάζουν τις σημαίες της ΕΕ και ανεβάζουν τις σημαίες της Κίνας και της Ρωσίας!

Ίσως και κάποιοι άλλοι θα έπρεπε (αν μπορούσαν) να έκαναν το ίδιο!
Juan

Έξαλλοι είναι οι Ιταλοί από την στάση της ΕΕ αναφορικά την επιδημία που έχει κτυπήσει τη χώρα τους με τραγικό απολογισμό τα θύματα της τραγωδίας αυτής να έχουν φτάσει τα 6.820 φτάνοντας στο σημείο να κατεβάζουν σημαίες της ΕΕ και να αναρτούν στη θέση τους σημαίες της Κίνας και της Ρωσίας.Η έλλειψη αλληλεγγύης, όπως καταλογίζουν από τις υπόλοιπες χώρες της Ένωσης έχει προκαλέσει ένα πρωτοφανές αντι-ευρωπαϊκό κύμα αγανάκτησης.

Μάλιστα η τελευταία κίνηση των Βρυξελλών να απαγορεύσουν την πτήση ρωσικού μεταφορικού αεροσκάφους με βοήθεια για τον κορωνοϊό από τον πολωνικό εναέριο χώρο αποτέλεσε τη σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι.

Το κλίμα βέβαια ήταν ιδιαίτερα επιβαρυμένο από πριν: Οι μόνες χώρες που βοήθησαν στην πράξη την Ιταλία ήταν η Κούβα, η Κίνα και η Ρωσία.

Ο υπουργός Εξωτερικών της Ιταλίας Luigi di Maio όταν η πρωτη βοήθεια είχε φτάσει από την Κίνα αι απευθυνόμενος στον ιταλικό λαό μέσω facebook είχε πει:

«Ήθελα να σας δείξω την πρώτη βοήθεια που έφτασε: Από την Κίνα», είχε πει ο di Maio δείχνοντας ένα βίντεο από ένα φορητό υπολογιστή που είχε μπροστά του και στο οποίο φαίνονταν άτομα με μάσκες να κατεβαίνουν τις σκάλες ενός αεροπλάνου.

«Είναι ειδικό ιατρικό προσωπικό το οποίο αντιμετώπισε τον κορωνοϊό στην Κίνα και τώρα φτάνει στην Ρώμη», σημείωσε με έμφαση ο Ιταλός υπουργός Εξωτερικών για να τονίσει:

«Αυτή είναι βοήθεια. Αυτή είναι αλληλεγγύη».

Τα λόγια αυτά μπήκαν στο μυαλό του κάθε Ιταλού. Η απουσία βοήθειας από τις άλλες χώρες της Ευρώπης ήταν χαρακτηριστική.

Μάλιστα οι Ιταλοί έφτασαν στο σημείο να πάρουν την κατάσταση στα χέρια τους, παρακρατώντας μεγάλο φορτίο με αναπνευστήρες που προοριζόταν για την Ελλάδα!

«Αφού δεν μας βοηθήσατε θα πάρουμε τη βοήθεια εμείς από μόνοι μας» σημείωσαν Ιταλοί αξιωματούχοι.

Η μεταφορά 6 ασθενών σε κρίσιμη κατάσταση από την βόρεια Ιταλία στην Σαξωνία ως ένδειξη συμπαράστασης από την Γερμανία, μάλλον δεν άμβλυνε καθόλου την εικόνα οργής των Ιταλών.

Έτσι στελέχη της τοπικής αυτοδιοίκησης και πολίτες σε διάφορους δήμους αρχίζουν να κατεβάζουν τις σημαίες της ΕΕ και να αναρτούν στη θέση τους σημαίες της Ρωσίας και της Κίνας.

Ένα δείγμα ότι το αντι-ευρωπαικό ή καλύτερα αντι-ενωσιακό μένος στην Ιταλία όχι μόνο δεν υποχωρεί αλλά αντίθετα διευρύνεται.

Ένας άνδρας ο Federico Cane στο δήμο του Omegna της βόρειας Ιταλίας κάνει ακριβώς αυτό. Ανεβάζει τη ρωσική σημαία και κρατώντας ένα χαρτί διαβάζει λέγοντας: «Ευχαριστούμε Ρωσία, ευχαριστούμε Πούτιν».

Το ίδιο και αλλού όπου αυτή τη φορά αντί της σημαίας της ΕΕ παίρνει τη θέση της η κινεζική.







Σε ένα άλλο βίντεο οι Ιταλοί ευχαριστούν την Ρωσία δείχνοντας ρωσικά αεροσκάφη να προσγειώνονται με βοήθεια ενώ στη συνέχεια δείχνουν την πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής να δίνει συμβουλές για το πώς πρέπει να πλένουμε τα χέρια μας λέγοντας: «Ένας φίλος είναι φίλος όταν τον χρειάζεσαι και η Ευρώπη νίπτει τα χείρας της».

Βέβαια οι κινήσεις αυτές είναι σε τοπικό και μόνο επίπεδο, αντανακλούν όμως ένα ευρύ κοινωνικό ρεύμα στα «έγκατα» της ιταλικής κοινωνίας.

Η ιταλική κυβέρνηση φυσικά παίρνει αποστάσεις, η οποία αν και δεν επικροτεί επίσημα δεν αποδοκιμάζει

pronews