16.3.20

Κλείνουν όλα τα εμπορικά καταστήματα


Την αναστολή λειτουργίας όλων των εμπορικών καταστημάτων από την Τετάρτη -πλην σούπερ μάρκετ, φαρμακείων, φούρνων, τραπεζών και βενζινάδικων-, την αναστολή δακτυλίου έως τις 30 Απριλίου και καραντίνα 14 ημερών για τους ξένους επισκέπτες ανακοίνωσε η αναπληρώτρια κυβερνητική εκπρόσωπος Αριστοτελία Πελώνη.
Παράλληλα η κυρία Πελώνη ανέφερε πως «Δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα οι φήμες για καθολική απαγόρευση κυκλοφορίας», σημειώνοντας παράλληλα, ότι η κυβέρνηση παίρνει σταδιακά τα μέτρα για την αντιμετώπιση των συνεπειών από τον κορωνοϊό. 

Επίσης, η κυρία Πελώνη ανέφερε ότι συντονιστικό ρόλο στην κρίση αυτή αναλαμβάνει ο νέος υφυπουργός Νίκος Χαρδαλίας, ενώ σημείωσε πως όσοι έρχονται στην Ελλάδα από το εξωτερικό θα μπαίνουν σε κατ’ οίκον καραντίνα για 14 ημέρες.
Επιπλέον, η κυρία Πελώνη τόνισε ότι θα επιβάλλονται πρόστιμα 5.000 ευρώ σε όσους επιδεικνύοντας αντικοινωνική συμπεριφορά παραβιάζουν τα μέτρα.
Η ΠΝΠ προβλέπει καταγραφή αποθεμάτων για την επάρκεια μέσων ατομικής προστασίας και προσωπικής υγιεινής. Οι επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στον τομέα αυτό υποχρεούνται να υποβάλουν εντός δυο ημερών στοιχεία αποθεμάτων. Η μη υποβολή ή υποβολή ανακριβούς δήλωσης θα επιφέρει διοικητικά πρόστιμα από 1.000 έως 100.000 ευρώ.
Όπως τονίστηκε, ο Πρωθυπουργός είχε επικοινωνία με τον αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο και του ζήτησε οι Ιεροί Ναοί να μείνουν ανοιχτοί μόνο για προσευχή.
Τέλος η κυρία Πελώνη σημείωσε πως τόσο ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης όσο και η οικογένειά του υποβλήθηκαν σε τεστ για τον κορωνοϊό και βρήκαν αρνητικοί. 
zougla.gr