4.3.20

Στελέχη της ΜΙΤ καταγράφουν την κινητοποίηση των ΕΔ & της ΕΛ.ΑΣ: Η Άγκυρα «μετράει» τις ελληνικές αντιδράσεις

Μαζί με τις εισβολές των παράνομων μεταναστών μπαίνουν στην χώρα και στελέχη της τουρκικής Στρατοχωροφυλακής και της ΜΙΤ με σκοπό την καταγραφή και την βιντεοσκόπηση των ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων κατά την μαζική κινητοποίησή τους των τελευταίων ημερών με σκοπό την προστασία των συνόρων.

Τα άτομα αυτά καταγράφουν σημεία διασποράς, σημεία διέλευσης και μετρούν χρόνους κινητοποιήσεων και αντιδράσεων.
Όπως αναφέρει το σχετικό ρεπορτάζ της ΕΡΤ έγινε βιντεοσκόπηση των στρατιωτικών και των αστυνομικών δυνάμεων και εκτενής παρακολούθησή τους.
Τα άτομα που προχώρησαν στις ενέργειες αυτές μιλούσαν την τουρκική και είναι σαφές ότι επρόκειτο για στελέχη που ανήκαν σε υπηρεσίες πληροφοριών ή είχαν την εκπαίδευση για να αποκτούν πληροφορίες.
Παρόμοιου δυναμικού άτομα εμφανίστηκαν και στα νησιά. 
Η ΜΙΤ πολύ εύκολα διαμέσου της παράνομης μετανάστευσης και της διακίνησης έχει καταφέρει να περάσει στην ελληνική επικράτεια στελέχη της τα οποία από «πρώτη θέση» κατασκοπεύουν τον κρατικό μηχανισμό και βλέπουν κατά πόσο λειτουργεί και το κυριότερο πως θα μπορούσε να «βραχυκυκλωθεί».
Οι πληροφορίες αυτές συγκεντρώνονται προς αξιολόγηση στην Άγκυρα και μετά τα τουρκικά Επιτελεία καταστρώνουν τους σχεδιασμούς τους για το πως θα μπορούσε να ξεκινήσει μια αιφνιδιαστική τουρκική επίθεση και σε ποιο σημείο της ελληνικής επικράτειας.
pronews