2.3.20

Προειδοποιητικά πυρά & από ΛΣ - ΕΛΑΚΤ: Η Ελλάδα αποφασισμένη να προστατέψει & τα θαλάσσια σύνορά της (βίντεο)


Η ελληνική Ακτοφυλακή ακολουθώντας το παράδειγμα των χερσαίων δυνάμεων προχώρησε και αυτή στην χρήση προειδοποιητικών πυρών για να εμποδίσει την έλευση λέμβων έμφορτων με παράνομους μετανάστες με κατεύθυνση τα ελληνικά νησιά.
Το σχετικό βίντεο το τράβηξαν οι Τούρκοι οι οποίοι επιχειρούν να διαστρεβλώσουν την εικόνα παρουσιάζοντας την ελληνική Ακτοφυλακή ως να διαπράττει κάποιο «έγκλημα» που κάνει το καθήκον της και προστατεύει τα θαλάσσια σύνορα της χώρας. 
Όπως φαίνεται στο βίντεο το σκάφος της Ακτοφυλακής εμποδίζει την λέμβο να συνεχίσει και μετά πραγματοποιεί προειδοποιητικές βολές για να αναγκάσει του αλλοδαπούς να επιστρέψουν πίσω στην Τουρκία.
Οι Τούρκοι επιχειρούν να το εμφανίσουν το περιστατικό «ως απόπειρα βύθισης αθώων»!
Πάντως οι ξένοι σχολιαστές πήραν το μέρος της ελληνικής πλευράς και θεωρούν ότι πράττει το καθήκον της κατά τον πλέον νόμιμο τρόπο.




📹 Coast Guard Forces tried to sink the refugee boat with children and women.
They're not "trying to sink it", they could easily blow it out of the water, they are firing off warning rounds and shoving the boats back to Turkey, as they should. I would give a 12 hr warning, then start sinking unauthorized boats in Greek territory if I was them.

Δείτε άλλα Tweet του χρήστη Agile Cabbage



📹 Coast Guard Forces tried to sink the refugee boat with children and women.




https://www.pronews.gr/