28.3.20

Κορονοϊός: Καραντίνα τουλάχιστον τεσσάρων ακόμη εβδομάδων


ο Εθνος της Κυριακής (29/3) αποκαλύπτει το σχέδιο της κυβέρνησης για την ανάσχεση της εξάπλωσης του κορονοϊού με καραντίνα τεσσάρων ακόμη εβδομάδων, το οποίο επιβεβαίωσε με δηλώσεις του στο Open TV το Σάββατο το πρωί ο Αδωνις Γεωργιάδης.
Ο κυβερνητικός μηχανισμός βρίσκεται σε συνεχή επαγρύπνηση και μελετά όλα τα σχέδια που έχει στο τραπέζι, ακόμα και τα πιο ακραία σενάρια. Στο προσκήνιο βρίσκεται η περαιτέρω μείωση των δραστηριοτήτων, όπως για παράδειγμα η καθιέρωση συγκεκριμένου ωραρίου κυκλοφορίας κυρίως για τους ηλικιωμένους που ανήκουν στις ευπαθείς ομάδες.

Οπως δήλωσε επανειλημμένα ο υφυπουργός Πολιτικής ΠροστασίαςΝίκος Χαρδαλιάς, μελετώνται αρκετά εναλλακτικά σενάρια αυστηροποίησης των υφιστάμενων μέτρων, όπως για παράδειγμα η μείωση των ελεύθερων μετακινήσεων, για την οποία θα υπάρξει συγκεκριμένος αριθμός.
Η ενίσχυση του ΕΣΥ είναι ακόµη ένας κρίσιµος πυλώνας στη µάχη κατά του κορονοϊού. Ηδη, το πρώτο κύµα προσλήψεων, που αφορά σε ιατρούς αλλά κυρίως σε νοσηλευτές, αγγίζει τον αριθµό των 3.200, ενώ οι «ετοιµοπόλεµες» κλίνες των ΜΕΘ υπερβαίνουν τις 800.
Εξάλλου, η κυβέρνηση προσπαθεί να αντλήσει πόρους για να ενισχύσει όλους τους πληττόμενους κλάδους επιχειρήσεων κι εργαζομένων. Το δίχτυ οικονοµικής προστασίας καλύπτει ήδη 600.000 επιχειρήσεις, 1,2 εκατ. µισθωτούς και 550.000 ελεύθερους επαγγελµατίεςαυτοαπασχολούµενους και ιδιοκτήτες επιχειρήσεων.
ethnos.gr