21.3.20

Ξεκίνησε ο εποικισμός της Β.Ηπείρου από το καθεστώς Ράμα - Οι πρώτοι παράνομοι μετανάστες στην ελληνοαλβανική μεθόριο

Ου συ, Ράμα, μας λοιδωρείς, αλλ' ο Τούρκος...
Juan
Όπως όλα δείχνουν η συμφωνία μεταξύ του Τούρκου προέδρου Ερντογάν και του Αλβανού πρωθυπουργού Ράμα για μετεγκατάσταση 30.000 μουσουλμάνων μεταναστών από την Τουρκία στην αλβανική επικράτεια και συγκεκριμένα στη Β.Ήπειρο, δίπλα σε συνοριακές
διαβάσεις με την Ελλάδα (Κακαβιά, Ρίπεση, Μαυρομάτι, Τρεις Γέφυρες, Καπεστίτσα), παίρνει σάρκα και οστά, αφού έχουν ήδη να καταφτάνουν οι πρώτοι παράνομοι μετανάστες.
Τη συμφωνία αυτή, επιβεβαίωσε σε τηλεοπτική εκπομπή ο Υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Άδωνις Γεωργιάδης. 
Τελευταίες πληροφορίες όμως, από την Βόρειο Ήπειρο, κάνουν λόγο όχι απλά για δημιουργία «δομών φιλοξενίας» σε παραμεθόριες περιοχές αλλά για εγκατάσταση μουσουλμάνων εποίκων εντός των χωριών Βουλιαράτες και Πέπελη του μειονοτικού Δήμου Δρόπολης.
Πληροφορίες αναφέρουν ότι η αλβανική κυβέρνηση σχεδιάζει την επίταξη οικιών που δεν κατοικούνται, για την στέγαση των μεταναστών.
Ήδη έχουν εγκατασταθεί στο μικρό χωριό Άρσι Λέγκο, κοντά στο Αργυρόκαστρο 50 μετανάστες, ενώ υπάρχουν αντιδράσεις από τις τοπικές κοινωνίες άλλων περιοχών που φέρονται ότι θα φιλοξενήσουν παράνομους μετανάστες.
Όλα αυτά σε συνδυασμό με τον τελευταίο αλβανικό νόμο 2018 για τις ιδιοκτησίες που ψηφίστηκε από την αλβανική βουλή. Ο οποίος φαίνεται πως θα είναι και το εργαλείο για την αρπαγή των περιουσιών της Ελληνικής Εθνικής Μειονότητας, θα πρέπει να υπάρξει άμεση αντίδραση της ελληνικής κυβέρνησης καθώς και των ευρωπαϊκών θεσμικών οργάνων. 
Η ελληνική κυβέρνηση οφείλει να απειλήσει με βαρύτατες κυρώσεις την Αλβανία.
Είναι φανερό ότι επιχειρείται πληθυσμιακή αλλοίωση των περιοχών στις οποίες διαβιεί ο Βορειοηπειρωτικός Ελληνισμός.
Μάλιστα, πολύ πιθανόν να επιχειρηθεί διπλή πολιορκία Τουρκίας-Αλβανίας από Έβρο και Ήπειρο αφού αν ο σκοπός της μετεγκατάστασης ήταν η διαφυγή τους προς την κεντρική Ευρώπη τότε οι δομές της φιλοξενίας θα τοποθετούνταν στα παράλια της βορείου και κεντρικής Αλβανίας από όπου τα ταχύπλοα των διακινητών θα μπορούσαν γρήγορα να τους μεταφέρουν στις απέναντι ιταλικές ακτές.
Η ελληνο-αλβανική μεθόριος είναι πολύ πιο δύσκολο να φυλαχτεί, από τον Έβρο και μπορεί να χρησιμεύσει ως «κερκόπορτα» για τους τουρκικούς σχεδιασμούς αποσταθεροποίησης της Ελλάδας μέσω της παράνομης μετανάστευσης, σε συνεργασία φυσικά με το καθεστώς Ράμα.
https://www.pronews.gr/