9.3.20

Κράτος και λαός ενωμένοι μέχρις εσχάτων


Η ομιλία του Ιωάννη Αμπατζόγλου στο συλλαλητήριο για την παράνομη μετανάστευση στη Θεσσαλονίκη
Γράφει ο Ιωάννης Αμπατζόγλου*


Συνελληνίδες, συνέλληνες,
Από αυτή την ιερή γη, την πρωτεύουσα της Μακεδονίας την Θεσσαλονίκη, σήμερα στέλνουμε μήνυμα αγωνιστικότητας και αντίστασης κατά της εισβολής των παράνομων μεταναστών στη χώρα μας, η οποία καθοδηγείται από τον γείτονά μας εξ’ ανατολών.
Η Τουρκία, εκμεταλλευόμενη την μετακίνηση πληθυσμών που συμβαίνει σε μεγάλη κλίμακα παγκοσμίως, βρήκε την ευκαιρία να κηρύξει υβριδικό πόλεμο εναντίον της χώρας μας και να μας κατακλύσει με ισλαμιστές ώστε κυριολεκτικά να μας αλλοιώσει, να μας αφελληνίσει (βλέπετε ακριτικά νησιά και Έβρο).

Η πρόθεση της Τουρκίας να καταλάβει την Ελλάδα, εποικίζοντάς την με ισλαμιστές είναι γνωστή εδώ και δεκαετίες -δόγμα Οζάλ- για να μην πω εδώ και αιώνες, μιας και το σχέδιο αυτό ήθελε να εφαρμόσει ο Ιμπραήμ Πασάς συνεργάτης των Τούρκων στα χρόνια της επανάστασης του 1821.
Το μεγάλο ζητούμενο αυτή τη στιγμή για εμάς είναι η ενότητα όλων των Ελλήνων. Σε αυτές τις κρίσιμες στιγμές που ζούμε δεν έχουμε την πολυτέλεια της διχόνοιας και της διάσπασης. Είμαστε ήδη λαβωμένοι εθνικά, από το ξεπούλημα του ονόματος της Μακεδονίας στους Σκοπιανούς και τώρα γινόμαστε μάρτυρες μιας πρωτοφανούς εισβολής αλλοδαπών στη χώρα μας. Μιας εισβολής, με την οποία κινδυνεύουμε πραγματικά να χάσουμε την μοναδική ελληνική ταυτότητά μας την οποία διατηρήσαμε για χιλιάδες χρόνια.
Ίσως, κάποιοι εχθροί της πατρίδας μας να περίμεναν ότι τα μνημόνια -μέσω των οποίων μας αλυσόδεσαν οικονομικά- όπως και το εθνικό έγκλημα της παράδοσης του ονόματος της Μακεδονίας, θα μας λύγιζαν και θα μείωναν τα αντανακλαστικά μας, ώστε η εισβολή όλων αυτών των ταλαίπωρων μεν, παράνομων δε μεταναστών, που εισέρχονται καθημερινά στη χώρα μας, να μας αποτελειώσει. Λογάριαζαν όμως χωρίς τον ξενοδόχο. Λογάριαζαν χωρίς να λάβουν υπόψη τους την ελληνική ψυχή. Ο Έλληνας εκεί που ξεψυχάει, σηκώνεται και γίνεται θεριό ανήμερο! Για την πατρίδα του, για τους προγόνους του, για την τιμή του, για την παράδοσή του, για την συνέχεια του γένους του.
Μόλις πριν από λίγες ημέρες συνέβη κάτι που νομίζαμε ότι δεν είμαστε πλέον ικανοί να κάνουμε. Όλα αυτά τα χρόνια θεωρούσαμε ότι η ελληνική κοινωνία έχει μετατραπεί σε κοινωνία δειλών και ότι οι σημερινοί Έλληνες θα τρέμαμε και μόνον στην σκέψη πολεμικής σύρραξης με την Τουρκία. Επιτέλους όμως αντιδράσαμε ως χώρα και ως λαός στα βρώμικα σχέδια των Τούρκων -να πλημμυρίσουν την Ελλάδα με παράνομους μετανάστες- και κλείσαμε τα σύνορά μας αποφασισμένοι -κράτος και λαός- να αγωνιστούμε υπέρ πατρίδος. Αστυνομία, ΜΑΤ, στρατιώτες, καταδρομείς, ΕΚΑΜ, στάλθηκαν στα σύνορα στον Έβρο και ανταποκρίθηκαν στο καθήκον τους με ενθουσιασμό και αυταπάρνηση. Απλοί Έλληνες πολίτες βοήθησαν με κάθε τρόπο την όλη διαδικασία και συνεισέφεραν μέχρι και από το υστέρημά τους προκειμένου να ενισχυθεί αυτή η προσπάθεια. Οι καρδιές όλων μας συντονίστηκαν στην ίδια συχνότητα και κτυπούν πλέον με τον ίδιο παλμό. Σε επίσκεψή μου στο φυλάκιο των Καστανιών την περασμένη Πέμπτη, διαπίστωσα το υψηλό φρόνημα των ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων, των Σωμάτων Ασφαλείας αλλά και των κατοίκων της περιοχής. Τα μηνύματα που δέχονται καθημερινά οι φρουροί της πατρίδας μας από Έλληνες από όλο τον κόσμο τους δίνουν κουράγιο όχι απλά να συνεχίσουν την φύλαξη των συνόρων αλλά να δώσουν και τη ζωή τους εάν χρειαστεί.
Οι αγώνες του ελληνικού λαού τα τελευταία χρόνια -αρχικά κατά των μνημονίων και στη συνέχεια κατά του ξεπουλήματος του ονόματος της Μακεδονίας με τα μεγαλειώδη συλλαλητήρια- είχαν απέναντί τους το ελληνικό κράτος. Τώρα, λαός και κράτος είμαστε ενωμένοι απέναντι στην προσπάθεια της Τουρκίας να μας πλημμυρίσει με αλλοδαπούς.
Αυτό που συμβαίνει τις τελευταίες ημέρες -με το κλείσιμο των συνόρων μας και με την απόκρουση των τυχοδιωκτικών ενεργειών της Τουρκίας από τις ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις και τα Σώματα Ασφαλείας- συνοδεύεται από ενθουσιασμό και από πρωτοφανή ενότητα και ομοψυχία των Ελλήνων απανταχού της γης. Φυσικά των Ελλήνων που νιώθουν Έλληνες. Όχι αυτών που μόνο κατ’ όνομα είναι Έλληνες και στην πραγματικότητα μισούν οτιδήποτε ελληνικό. Αυτοί οι τελευταίοι είναι οι πεμπτοφαλαγγίτες, οι εχθροί εντός των τοιχών, οι Νενέκοι, αυτοί που προσπαθούν να ακυρώσουν κάθε εθνικά ωφέλιμη ενέργεια. Το πατριωτικό ποτάμι όμως που γεννήθηκε μέσα από τον αγώνα για τη Μακεδονία και αυτή τη στιγμή γιγαντώθηκε και επιπλέον κινείται σε κοινή πορεία με το ελληνικό κράτος προκειμένου να ανακόψει την παράνομη μετανάστευση, πρέπει να συνεχίσει την πορεία του. Τα μικρά ρυάκια της πέμπτης φάλαγγας και των διάφορων μισελλήνων απλά θα τα σαρώσει το μεγάλο πατριωτικό ποτάμι. Άλλωστε, Εφιάλτες υπήρχαν πάντα στην ελληνική ιστορία και ήταν πολλοί, δεν κατάφεραν όμως να σταματήσουν την ένδοξη πορεία του ελληνισμού.
Φυσικά, δεν πρόκειται να ξεχάσουμε τα υπόλοιπα εθνικά θέματα, όπως το ξεπούλημα του ονόματος της Μακεδονίας, το Βορειοηπειρωτικό, το Κυπριακό κ.λπ. Αναφορικά με την επαίσχυντη Συμφωνία των Πρεσπών οφείλουμε να πράξουμε το εθνικά αλλά και επιστημονικά ορθό, δηλαδή να την ακυρώσουμε. Δεν ξεχνούμε αυτήν την προδοτική συμφωνία, ούτε αυτούς που την υπέγραψαν. Η Νέμεση δεν θα αφήσει τίποτα αναπάντητο. Αυτό είναι νομοτελειακό!
Συνεχίζουμε λοιπόν τους αγώνες μας, δηλώνουμε όλοι παρόντες και δίπλα στις ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις και στα Σώματα Ασφαλείας που αυτή τη στιγμή βρίσκονται στα σύνορα και κάνουν το καθήκον τους προς την πατρίδα μας.
ΖΗΤΩ Η ΕΛΛΑΔΑ
*Ο Ιωάννης Αμπατζόγλου είναι Ακτινοφυσικός Ιατρικής, διδάκτωρ του Ιατρικού Τμήματος του ΔΠΘ και Επιστημονικά Υπεύθυνος του Τμήματος Ιατρικής Φυσικής του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου Αλεξανδρούπολης.


E-mail: abadzoglou@yahoo.gr