31.3.20

Υπ. Μετανάστευσης σε πολίτες: «Δεν χρειάζεται να ανησυχείτε για κορωνοϊό στις δομές αλλοδαπών αν κλειστείτε σπίτια σας»

Σε πρωτοφανείς δηλώσεις προχώρησε ο γενικός γραμματέας Υποδοχής Αιτούντων για Άσυλο, Μάνος Λογοθέτης, ο οποίος δήλωσε πως οι κάτοικοι που διαμένουν δίπλα στη δομή αλλοδαπών στη Βέροια, στην οποία διέμενε η γυναίκα που νοσηλεύεται με κορωνοϊό στο Αλεξάνδρα, δεν έχουν κάτι να φοβηθούν εφόσον κλειστούν στα σπίτια τους! ( Σοφόν το αφορισμένον!!!)

Την στιγμή που οι Έλληνες είναι κλεισμένοι στα σπίτια τους και βομβαρδίζονται καθημερινά με απειλές από ΜΜΕ και κυβέρνηση, οι αλλοδαποί επιτρέπεται να βγάινουν 100-100 από τις δομές τους και να κυκλοφορούν ελεύθερα στις πόλεις από τις 7 το πρωί μέχρι στις 7 το βράδυ! 
Σύμφωνα με ανακοίνωσή του το υπουργείο Μετανάστευσης και Ασύλου ενημερώνει ότι η γυναίκα που διαβιεί στη δομή φιλοξενίας της Ριτσώνας προσήλθε σε δημόσιο νοσοκομείο της Αθήνας για τον τοκετό και βρέθηκε θετική μετά τη γέννηση του βρέφους. 
Σύμφωνα με πληροφορίες, η αλλοδαπή ζούσε με τον σύζυγό της σε δομή φιλοξενίας στη Βέροια. Από 27 Φεβρουαρίου πήγε στη Ριτσώνα για να γεννήσει. Αυτή τη στιγμή βρίσκεται σε καραντίνα με το βρέφος στο Αλεξάνδρα.
Στην τοπική κοινωνία ο κ. Λογοθέτης στέλνει το μήνυμα ότι «δεν έχει να φοβάται τίποτα όσο τηρεί τα γενικά μέτρα της κυβέρνησης. Το "Μένουμε Σπίτι" είναι αυτό που σώζει».
«Ο μηχανισμός κινήθηκε άμεσα και εφαρμόστηκαν όλα τα απαραίτητα μέτρα», δήλωσε ο Μάνος Λογοθέτης. 
Ο κ. Λογοθέτης εμφανίζεται καθησυχαστικός για το κρούσμα ενώ όπως επισημαίνει: «δεν ανησυχούμε. Η δομή είναι μεγάλη και οι άνθρωποι μένουν σε απόσταση ο ένας από τον άλλο».
Κατά την επίσκεψή του στη δομή ο γενικός γραμματέας μίλησε με το προσωπικό και τους διαμένοντες. Όπως αποφασίστηκε, αύριο θα γίνουν τεστ ανίχνευσης του κορωνοϊού σε αυτούς που έχουν ιχνηλατηθεί ως πιθανές επαφές της γυναίκας και οι οποίοι ήδη βρίσκονται σε περιορισμό, αλλά και στο προσωπικό της δομής.
Επίσης, το απόγευμα θα παραδοθεί μεγάλη ποσότητα από γάντια και μάσκες στους διαμένοντες. Εξάλλου, στη δομή αποφασίστηκε να υπάρξει αυξημένη επιτήρηση για τις επόμενες 14 ημέρες με διαρκείς ελέγχους της αστυνομίας.
Αναμένονται τα ιατρικά αποτελέσματα των εξετάσεων στο βρέφος, ενώ εξετάστηκε και φιλικό πρόσωπο που συγκατοικούσε με τη γυναίκα, το οποίο δεν είναι φορέας του ιού. Στην ανακοίνωση επισημαίνεται ότι ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας ιχνηλατεί ήδη όλες τις επαφές του κρούσματος εντός των προηγούμενων ημερών και προβαίνει σε όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας των διαμενόντων και των εργαζομένων.
pronews