3.3.20

ΚΚΕ Χίου: «Να απεγκλωβιστούν όλοι οι πρόσφυγες και μετανάστες προς την ηπειρωτική χώρα...»!!!


Ας εξηγήσει κάποιος στα αριστερά κόμματα αυτού του τόπου ότι άπαξ και προχωρήσουν οι μετανάστες στην ηπειρωτική χώρα θα εγκλωβιστούν εκεί! Δεν θα τους δεχτούν οι Ευρωπαίοι και δεν θα μπορούμε να τους στείλουμε πίσω στη Τουρκία γιατί αυτή είναι η συμφωνία Ε.Ε – Τουρκίας! Αυτό θέλετε κύριοι;

Ακολουθεί αναλυτικά το Δελτίο τύπου του ΚΚΕ Χίου από το politischios.gr:

«Άμεση ανάγκη αποσυμφόρησης των νησιών από πρόσφυγες»

«Οι τελευταίες εξελίξεις με την εισβολή της Τουρκίας και τις πολεμικές συγκρούσεις στο Ιντλίμπ, με την αξιοποίηση των χιλιάδων προσφύγων και μεταναστών ως διαπραγματευτικό χαρτί στις γεωπολιτικές αντιπαραθέσεις,  καταδεικνύουν με δραματικό τρόπο το πόσο επικίνδυνο είναι το σχέδιο της κυβέρνησης να διατηρήσει και δημιουργήσει και νέα κλειστά Hot spots στη Χίο και στα άλλα νησιά του Αιγαίου. 

Η κυβέρνηση εδώ και τώρα χωρίς καμία καθυστέρηση επιβάλλεται να προχωρήσει στον απεγκλωβισμό όλων των προσφύγων και μεταναστών που βρίσκονται στη ΒΙΑΛ αλλά και όσων τις επόμενες ώρες και μέρες θα φτάσουν στο νησί μας.

Τα περί αποτροπής των προσφυγικών ροών με στρατιωτικά μέσα φύλαξης των θαλάσσιων συνόρων, εκτός από το ότι είναι απάνθρωπα, αποτελούν προπαγανδιστικά τεχνάσματα της κυβέρνησης προκειμένου να δικαιολογήσει και επιβάλει την επιλογή της ΕΕ να γίνουν τα νησιά τα μεγάλα στρατόπεδα συγκέντρωσης προσφύγων και μεταναστών. Αυτά τα έχουν ξανά ακούσει οι νησιώτες από την προηγούμενη κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ που έφερε στις θάλασσές μας την FRONTEX και το ΝΑΤΟ.

Κανένας να μην παρασυρθεί από τις ακροδεξιές ομάδες που εκμεταλλεύονται αυτές τις εξελίξεις επιδιώκοντας να στρέψουν τους κατοίκους κατά των θυμάτων, κατά των προσφύγων και μεταναστών. Κάθε τέτοια ενέργεια θα λειτουργήσει ως προβοκάτσια για να συκοφαντηθεί ο μεγάλος λαϊκός ξεσηκωμός και η απαίτηση να κλείσουν όλα τα Hot spots.

Οι προτάσεις από βουλευτές και στελέχη της ΝΔ να γίνουν τα στρατόπεδα συγκέντρωσης σε βραχονησίδες και ξερονήσια είναι εξοργιστικές.

Η κυβέρνηση αντί να εκβιάζει τους νησιώτες πρέπει να ασκήσει τώρα τη μέγιστη πίεση και με όλους τους τρόπους προς την ΕΕ για να αναλάβει τις ευθύνες της. Να σταματήσει τώρα κάθε συμμετοχή και εμπλοκή στις ενέργειες και τις επιχειρήσεις του ΝΑΤΟ, των ΗΠΑ και της ΕΕ που στηρίζουν την εισβολή της Τουρκίας στη Συρία.

Τα αιτήματα του μεγάλου λαϊκού ξεσηκωμού για να κλείσουν όλα τα Hot spots στα νησιά του Αιγαίου και να μην δημιουργηθούν νέα, ούτε κλειστά ούτε ανοικτά, για να απεγκλωβιστούν όλοι οι πρόσφυγες και μετανάστες προς την ηπειρωτική χώρα και από εκεί στις χώρες του προορισμού τους, είναι αδιαπραγμάτευτα.»