18.3.20

Πολύ καλά νέα από την πανδημία κορωνοϊού: Κανένας θάνατος - Μόλις 31 νέα κρούσματα! - Εμβόλιο από Κίνα!

Πολύ καλά νέα έδωσε και σήμερα ο καθηγητής Λοιμωξιολογίας Σ.Τσιόδρας, για το επίπεδο μόλυνσης της πανδημίας του κορωνοϊού: Κανένας θάνατος από την ασθένεια, μόλις 31 άτομα εντοπίστηκαν με κορωνοϊό, φτάνοντας συνολικά τα 418 κρούσματα, εκ των οποίων 64 είναι «ορφανά».

Από αυτούς 76 νοσηλεύονται και 13 στην ΜΕΘ είναι διασωληνωμένοι και έχουν ελεγχθεί περισσότερα από 6.000 δείγματα.
Ο μέσος όρος ηλικίας των διασωληνωμένων αρρώστων είναι 70 ετών.
Ένα άλλο θετικό στοιχείο είναι ότι μειώθηκαν σε 2.000-3.000 οι υπολογιζόμενοι νοσούντες, από 3.000-5.000 που υπολογίζονταν αρχικά.
Μάλιστα ο Σ.Τσιόδρας μίλησε και για ανακάλυψη εμβολίου από την Κίνα που αδρανοποιεί τον ιό και για ανάλογη ανακάλυψη και στην Γαλλία!
Ειδικότερα, αναφερόμενος σε «ενθαρρυντικά», όπως τα χαρακτήρισε, αποτελέσματα, ο κ. Τσιόδρας υπογράμμισε ότι «ερευνητική ομάδα από την Κίνα ανακοίνωσε θεραπευτική χρήση νέου φαρμάκου σε κλινική μελέτη 340 ασθενών στο Ουχάν και στο Σέντζεν, η οποία έδειξε αρνητικοποίηση του ιού εντός τεσσάρων ημερών από τη χορήγηση του φαρμάκου.
Επίσης, ερευνητική ομάδα της Γαλλίας από ομάδα του διάσημου καθηγητή Λοιμώξεων κ. Ραούλτ χρησιμοποίησε σχήμα φαρμάκων που ήδη χρησιμοποιείται» προσέθεσε, λέγοντας πως «υπάρχουν κάποια ενθαρρυντικά δεδομένα. Ειδικά γι' αυτό το θέμα αναμένουμε ειδικές οδηγίες, από ειδική ομάδα εργασίας και συνεδριάζει σήμερα υπό την προεδρία του κ. Γαργιαλιάνου, προέδρου της Εταιρείας Λοιμώξεων».
Και επιτέθηκε κατά «συναδέλφων» του που «τερατολογούν» και αναφέρονται σε καταστροφικά σενάρια, χωρίς καμία επιστημονική βάση.
Γενικά η σημερινή εικόνα της ενημέρωσης ήταν σε όλα τα επίπεδα πολύ περισσότερο αισιόδοξη από τις προηγούμενες ημέρες!
Παρ'όλα αυτά η κυβέρνηση εξήγγειλε περιορισμό στις συναθροίσεις
Ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς είπε ότι από αύριο απαγορεύονται οι δημόσιες συναθροίσεις δέκα και πέρα ατόμων εκτός οικίας
Πρόσθεσε ότι η κυκλοφορία εκτός οικίας πρέπει να περιοριστεί στο ελάχιστο.
pronews