3.3.20

Ευρωπαϊκή στήριξη στην Ελλάδα - «Μπλόκο» σε 26.532 άτομα που επιχείρησαν να περάσουν τα σύνορα


Αποστολή CNN Greece σε Έβρο και Μυτιλήνη – Σημαντικές διπλωματικές εξελίξεις υπήρξαν την Τρίτη στα ελληνοτουρκικά σύνορα στον Έβρο, όπου πραγματοποίησε αυτοψία ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, συνοδευόμενος από τους επικεφαλής της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
Ο κ. Μητσοτάκης έστειλε μήνυμα ετοιμότητας της ελληνικής πλευράς απέναντι στην «ασύμμετρη απειλή» που δέχεται τις τελευταίες ημέρες στα σύνορά της από στεριά και θάλασσα. Μάλιστα, ο πρωθυπουργός χαρακτήρισε την Τουρκία «επίσημο διακινητή» . Παράλληλα, υπογράμμισε πως η «Ελλάδα δεν θα υποκύψει σε εκβιασμούς» και τόνισε πως η παρουσία της ηγεσίας της Ε.Ε. στέλνει ένα σαφές μήνυμα σε όλους.
Οι επικεφαλής της Ε.Ε. (Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν- πρόεδρος Κομισιόν, Σαρλ Μισέλ - πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Νταβίντ Σασόλι - πρόεδρος Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου) είδαν ιδίοις όμμασι την κατάσταση που επικρατεί στις Καστανιές Έβρου, στα «ευρωπαϊκά σύνορα», όπως χαρακτηριστικά είπαν, ενώ ανακοινώθηκε και η ενίσχυση της Ελλάδας με 700 εκατομμύρια ευρώ για την αντιμετώπιση της προσφυγικής κρίσης.