11.3.20

Ακυρώνονται οι παρελάσεις της 25ης Μαρτίου λόγω κορωνοϊού!

Ακυρώνονται οι παρελάσεις της 25ης Μαρτίου για την επέτειο της Εθνεγερσίας λόγω κορωνοϊού.
Στη διάρκεια της σύσκεψης του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη με τους Περιφερειάρχες έγινε εκτίμηση της κατάστασης σε κάθε περιφέρεια και αποφασίστηκε να μην πραγματοποιηθούν οι παρελάσεις της 25ης Μαρτίου αλλά προς τιμήν της εθνικής επετείου να κατατεθούν στεφάνια από ολιγομελείς αντιπροσωπείες των τοπικών αρχών.

«Στη διάρκεια κρίσεων ακούγαμε παντού "που είναι το κράτος"! Τώρα δεν το έχουμε ακούσει και πρέπει να κάνει ο καθένας ότι μπορεί για να μην το ακούσουμε. Το κράτος είμαστε όλοι εμείς και πρέπει να κάνουμε ο καθένας αυτό που του αναλογεί. Να βάλουμε όλοι πλάτη ώστε να περάσουμε αυτή την κρίση όσο το δυνατόν πιο ανώδυνα», τόνισε ο Πρωθυπουργός και ζήτησε να τηρούνται αυστηρά οι οδηγίες που δίνονται από τον ΕΟΔΥ και να υπάρχει πλήρης συντονισμός με τα αρμόδια υπουργεία.
Επίσης τονίστηκε ότι οι όποιες πρωτοβουλίες πρέπει να αναλαμβάνονται πάντα σε συνεννόηση με τους υπεύθυνους.
Στη διάρκεια της σύσκεψης έγινε εκτίμηση της κατάστασης σε κάθε περιφέρεια και αποφασίστηκε να μην πραγματοποιηθούν οι παρελάσεις της 25ης Μαρτίου αλλά προς τιμήν της εθνικής επετείου να κατατεθούν στεφάνια από ολιγομελείς αντιπροσωπείες των τοπικών αρχών.
Στη σύσκεψη μετείχαν επίσης η Υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως, ο Υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας, ο Υπουργός Εσωτερικών Τάκης Θεοδωρικάκος, ο Υπουργός Επικρατείας Γιώργος Γεραπετρίτης, ο Υφυπουργός Εσωτερικών Θοδωρής Λιβάνιος, ο Υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ αρμόδιος για τον Συντονισμό του Κυβερνητικού 'Εργου Άκης Σκέρτσος, ο Γ.Γ. Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς και ο καθηγητής Λοιμωξιολογίας Σωτήρης Τσιόδρας.
pronews