7.3.20

Παραλήρημα κι απειλές Τούρκου ΥΠΕΣ σε Ελλάδα: «Δεν έχετε δει τίποτα ακόμα - Έχουν περάσει 143.000 αλλοδαποί»

Ο υπουργός Εσωτερικών της Τουρκίας, Σουλεϊμάν Σοϊλού συνέχισε τις παραληρηματικές απειλές του εναντίον της Ελλάδας λέγοντας πως «δεν έχει δει ακόμη τίποτε» και δηλώνοντας πως μέχρι στιγμής έχουν περάσει στην Ελλάδα 143.000 παράνομοι μετανάστες.

Την ώρα που η Τουρκία συνεχίζει τις προκλήσεις στον Έβρο ο Τούρκος ΥΠ ΕΣ επανέλαβε τις κατηγορίες κατά των ελληνικών Αρχών για απάνθρωπη μεταχείριση των μεταναστών που πολιορκούν τα σύνορα της χώρας μας. «Προσπάθησαν να τους απωθήσουν και χθες, αλλά οι δυνάμεις ασφαλείας μας εμπόδισαν τις ενέργειές τους. Πάνω από 143.000 αιτούντες άσυλο πέρασαν στην άλλη πλευρά. Κι αυτή είναι μόνον η αρχή. Ο καιρός είναι ζεστός, έχουμε πάνω από 200 χιλιόμετρα σύνορα στον Έβρο. Αυτό που συνέβη ως τώρα δεν είναι τίποτε. Περιμένετε να δείτε τι θα γίνει στη συνέχεια», δήλωσε σύμφωνα με τη φιλοκυβερνητική Sabah.
Και συνεχίζοντας τις προκλητικές δηλώσεις κατά της Ελλάδας ο υπουργός Εσωτερικών της Τουρκίας είπε: «Οι μάσκες τους έπεσαν. Η ωμότητα αυτών που έδιναν μαθήματα ανθρωπιάς έγινε πλέον εμφανής». Και προέβλεψε ότι η Ελλάδα δεν θα μπορέσει να κρατήσει κλειστά τα σύνορά της στους πρόσφυγες το καλοκαίρι όταν πέφτει η στάθμη του Έβρου κι είναι ευκολότερη η διέλευσή του.