3.2.20

Nεκροί Τούρκοι στρατιώτες στην Συρία - Συριακές δυνάμεις τους βομβάρδισαν μαζί με την ρωσική Αεροπορία (βίντεο)

Νέα εισβολή πραγματοποίησε, η Τουρκία στο έδαφος της Συρίας, προς εκκαθάριση περιοχών κοντά στα σύνορά της, η οποία προκάλεσε την άμεση αντίδραση του συριακού Στρατού με την υποστήριξη της ρωσικής Αεροπορίας με αποτέλεσμα να σκοτωθούν τέσσερις Τούρκοι στρατιωτικοί.











Σύμφωνα με μαρτυρίες κατοίκων της περιοχής Ιντλίμπ, οι Τούρκοι εισέβαλαν στο έδαφος της Συρίας με τουλάχιστον 250 άρματα μάχης και τεθωρακισμένα οχήματα, με την υποστήριξη επιθετικών ελικοπτέρων και τουρκικών μαχητικών αεροσκαφών.


Όμως, ο συριακός Στρατός αντέδρασε με καταιγισμό από πυραύλους εναντίον των θέσεων που είχαν καταλάβει οι Τούρκοι στρατιώτες. Πληροφορίες αναφέρουν ότι σκοτώθηκαν αρκετοί Τούρκοι στρατιώτες στο χωριό Tarnaba, στην περιοχή Shermagar.




Sources report about recent developments this night in Idlib:

• Syrian regime attacked Turkish observation points in Serakib and Morek

• TSK reacts with artillery fire against Syrian regime

• Turkish helicopters enter Idlib

Οι ίδιες πηγές αναφέρουν την υποστήριξη ρωσικών αεροπορικών δυνάμεων στην αντεπίθεση του συριακού στρατού.
Οι ίδιες πηγές ανέφεραν ότι μαζί με τον τουρκικό Στρατό, στο χωριό Tarnaba, ήταν και αρκετά μέλη της τρομοκρατικής οργάνωσης Αλ Κάιντα, πολλοί εκ των οποίων σκοτώθηκαν στον βομβαρδισμό του συριακού Στρατού. Προφανώς πρόκειται για Τουρκμένους τζιχαντιστές.
Oι πηγές αναφέρουν τουλάχιστον 70 νεκρούς Τουρκμένους.


Σύμφωνα με πληροφορίες από την τουρκική πλευρά, στο χωριό Tarnaba, εντοπίστηκαν τουλάχιστον τέσσερις Τούρκοι στρατιώτες νεκροί και πολλοί τραυματίες, ορισμένοι σε κρίσιμη κατάσταση.


Νεώτερες πληροφορίες αναφέρουν ότι το πεδίο των συγκρούσεων μεταξύ του συριακού και του τουρκικού στρατού έχει μεταφερθεί στην πόλη Σαρακίμπ, κοντά στην Ιντλίμπ.
Η αντίδραση του τουρκικού στρατού, ήταν να εξαπολύσει εκ νέου επίθεση με πυραύλους εναντίον θέσεων του συριακού στρατού.